Кое е най-мотивиращо за вас в работата?

Employers Branding На пръв поглед всеки човек би трябвало е доволен, ако получава прилично за своите разбирания финансово възнаграждение за труда си. Разбира се, това личи и от отговорите в анкетата (44%).

Кога обаче заплатата удря „гредата” и вече не е водещ фактор за мотивацията на един служител. Въпреки, че съществуват професии, при които високото заплащане е свързано с трудно постижими крайни срокове, конфликтни клиенти и доставчици, опасна работна среда и други високорискови фактори, преди „кризата” се наблюдаваше интересен феномен. Работодателите се надпреварваха да измислят „мотивиращи” глезотии за хората си, а в крайна сметка, ефект върху производителността и ангажираността на хората нямаше.

Така стигаме до старата истина, че дори всички посочени в анкетата критерии да са налице, отново ще изпитваме нуждата за „още”, „повече”, „друго”. Човек никога не е доволен от това което има - той винаги желае това което няма, което преди е имал или което другите имат. Въпросът е докога работодатели и служители ще се надлъгват кой какво дава и кой колко работи.

Вижте още за мотивацията на работещите >>

 • Отговори
  Брой
 • Възможността за повишение.
  27
  10,89 %
 • Заплащането.
  108
  43,55 %
 • Да получавам лично удовлетворение.
  91
  36,69 %
 • Да спечеля уважението на колегите/шефа си.
  22
  8,87 %