ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Остава по-малко от месец до Виртуални дни на кариерата
На 16 юни ще се проведе седмото издание на Виртуални дни на кариерата – формат, който допреди няколко месеца беше по-скоро иновативен начин да се позиционираш пред търсещите работа, а днес вече е нормалност, с която все повече свикваме.

Живата среща с кандидати е незаменима, но виртуалният контакт е не по-малко ценен.

Ако бизнесът ви налага, все пак да търсите нови хора за екипите си, открийте ги на Виртуални дни на кариерата! До момента събитието привлече 21 компании от разнообразни бизнес сектори.

В рамките на пет часа компаниите ще имат възможност да проведат кратки интервюта с мотивирани и отлично образовани млади хора. Така ще добият първоначална представа за кандидатите и ще могат да изберат най-подходящите за последваща комуникация. По този начин, в един период от годината, който неправилно се определя само като отпускарски, мнозина ще открият мечтаната позиция, а ред фирми ще се сдобият бързо и лесно с нови попълнения за екипите си.

Събитието е с шестгодишна история и тази година ще се проведе на 16 юни от 11:00 до 17:00 часа.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
sales@jobtiger.bg
02/4918 020
Уебинари „Стратегии за справяне със стрес в условия на предизвикателства“

ПИК център и JobTiger имат удоволствието да ви представят серия от уебинари на теми, свързани с психичното здраве на всеки един от нас в условията на извънредна обстановка.

Предложените обучения обединяват идеите и философията на фокусирания към ресурси и решения подход. Всяко едно от тях представлява уникална разработка, която залага на качеството, и е съобразена с нуждата за справяне с новостите в ежедневието ни и предизвикателните ситуации, които срещаме.



Дати на провеждане и теми:
• 2 юни 2020 г., 16:00 – 17:00 ч. - Психично здраве в ситуация на предизвикателства
• 4 юни 2020 г., 16:00 – 17:00 ч. - Нови стратегии за справяне със стреса
• 9 юни 2020 г., 16:00 – 17:00 ч. - Идеи за реадаптация при връщане в офиса
• 11 юни 2020 г., 16:00 – 17:00 ч. - Как ефективно да преодоляваме тревожността и депресията
• 16 юни 2020 г., 16:00 – 17:00 ч. - Фокусиран към решения подход за преодоляване на панически атаки

Вижте пълното описание на всеки от уебинарите и се регистрирайте тук: https://jobtiger.bg/webinars/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Най-доброто време за оптимизиране на онлайн присъствието ви е сега - Employer Branding от JobTiger

В тези предизвикателни дни, екипът на JobTiger не спира да търси перспективи, фокусирайки се над възможностите и отправя поглед отвъд настоящата ситуация.

В последните месеци HR общността все повече заговори за важността на изграждането и поддържането на работодателската марка по време на криза. Как да запазим своя корпоративен образ в новата непредвидима реалност? Как да развием работодателския си имидж така, че кризата да се превърне във възможност сега и за в бъдеще да привличаме лоялни партньори, клиенти и качествени служители?

Стабилното корпоративно лице е основен фактор за всички наши потенциални партньори, клиенти и служители, а всички ние сега сме в онлайн пространството.

В тази перспектива с гордост ви представяме единствената по рода си услуга Employer Branding профил.

Employer Branding – профилът на JobTiger.bg е специално разработен за компаниите, уважавани на българския пазар на труда заради грижите им за развитие и просперитет на служителите си, за въвеждане на добри HR, социални и екологични практики.

Вашият Employer Branding – профил има за цел именно да скъси дистанцията, да ви отличи от останалите работодатели, и да ви представи под прожекторите. Той ще отговори на максимален брой въпроси, които си задават търсещите работа, преди да кандидатстват в компанията.

Услугата е активна за цяла календарна година и включва преференциално публикуване на неограничен брой брандирани обяви (с приоритетно показване) напълно безплатно. Брандираните обяви достигат до точните кандидати, и получават допълнително разпространение в различните канали на JobTiger.

Employer Branding услугата е на стойност 2 000 лв без ДДС.

Вижте работодатели, които вече използват услугата като Vivacom, Lidl и Музейко.
Вижте кои са професиите, изложени на най-висок риск от COVID-19

Докато коронавирусът продължава да се разпространява, работещите, които са в условия на физически контакт с много други хора, са изложени на най-голям риск от разболяване.

Въпреки че много служители могат да работят безопасно от вкъщи, други - например заетите в ритейл сектора и здравеопазването, рискуват здравето си и това на семействата си. Въпреки дигитализацията на работните места, социалното дистанциране е лукс, който не всеки може да си позволи, защото редица служители нямат възможност да работят от дома си.

Пандемията привлече вниманието към огромното значение на професиите, свързани с общественото здраве и осигуряващи държавната здравна политика, като накара хората да аплодират здравните работници, борещи се с вируса.

COVID кризата ни припомни важността на професиите, които не са пряко включени в борбата с вируса, но чиято работа е основна за функционирането на ключови сектори, въпреки рисковете.

Източник на информацията за представителите на различните професии, публикувана в New York Times, е базата данни на Occupational Information Network (O*NET), разработена от Министерството на труда на САЩ. Данните определят кои професии са изправени пред най-висок риск от контакт с COVID-19.

Цялата статия може да прочетете в Zaplatomer.bg.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Онлайн лятна академия за деца на IT STEP

За първи път тази година нашите партньори от Компютърна академия IT Step ще организират онлайн обучения, част от тяхната традиционна Лятна компютърна академия.

Първото онлайн издание стартира на 15 юни и е фокусирано върху създаването на игри и 3D светове. То е подходящо за деца от 9 до 14 години.

Курсът ще продължи до 19 юни, като по време на обучението, малчуганите ще имат възможност да се запознаят със забавната логическа платформа Kodu. Ще създават светове и герои и ще направят първата си игра, като проследят пътеката на действие на персонажите и обмислят всички необходими стъпки по пътя на създаването на проектите.

Второто издание на онлайн Лятната академия пък ще стартира на 22 юни и ще бъде съсредоточено върху дизайна на игри и създаването на светове. Обучението отново е подходящо за деца от 9 до 14 години и ще продължи до 26 юни.

С помощта на едни от най-популярните дизайнерски програми - Adobe Photoshop и Adobe Illustrator,малчуганите ще създават светове и красиви дизайни. Ще се запознаят и с елементите и фоновете на игрите. Децата ще имат възможността да се научат да правят обекти и пейзажи първо на хартия, а след това да ги дигитализират. Ще усвоят и много похвати и техники в рисуването, за да можe да създават истински шедьоври.

Съвсем скоро екипът на IT Step ще предостави информация и за следващите модули от Лятната академия, като издания ще има през цялото лято!