ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуални дни на кариерата – онлайн събитието за хора с опит – тази година ще се проведе на 31 май.
Деветото издание на събитието има за цел да свърже квалифицирани кадри с водещите български и международни работодатели.

На 31 май 2022 г. от 10 до 17 ч. ще се проведе форум „Виртуални дни на кариерата“. Ежегодното събитие цели да даде възможност на кандидати от цялата страна да се свържат с потенциалните си работодатели.

Форумът има вече седемгодишна история, която доказва, че дори преди онлайн подборът да стане норма, работодателите и кандидатите се нуждаеха от този тип комуникация.

Основното предимство на Виртуални дни на кариерата за специалистите по подбор е възможността за непосредствен контакт с кандидати с разнообразни профили и по-продължителен трудов стаж. Докато по време на кариерните форуми на живо кандидатите са предимно завършващи студенти с по-малко опит, онлайн форматът привлича и хора със специализация, търсещи нови възможности или на пазара на труда или пък преквалификация.

Докато при кариерните форуми на живо кандидатът идва на място и в повечето случаи работодателите не знаят съвсем точно с какви профили ще се срещнат на живо, на Виртуални дни на кариерата те могат да бъдат проактивната страна, да разгледат записаните кандидати и опита им предварително и да ги поканят да дойдат на щанда им в деня на събитието.

Виртуалните форуми са и по-малко „взискателни“ от гледна точка на подготовка на HR представителите – брандирането на виртуалния щанд отнема по-малко усилия, отколкото брандирането на този на живо, а и цялостно компанията инвестира по-малко време във виртуално участие, сравнено с това на живо.

Удобството на онлайн формата позволява кандидатите и екипите на компаниите да се включат от всяка точка на света, което дава възможност на работодателите да осъществят контакт с нови кандидати и дори в началото на летния период да потърсят своите нови попълнения за лятото и есента.

Не на последно място, участието в кариерни форуми е нов повод да се заговори за компанията – предварителната комуникация на бранда във връзка със събитието несъмнено постига ефект за подсилване на работодателската марка.

Записванията за компании за Виртуални дни на кариерата са все още отворени на: virtual.careerdays.bg.
27 HR Weekend (16 и 17 юни, хотел „Калина Палас“, гр. Трявна) с детайлна програма

В програмата на традиционната конференция на HR общността тази година e заложена като основна темата "Бъдещето на HR професията в България".

На 16 юни 2022 (четвъртък), след откриване на XXVII HR Weekend, участниците ще имат възможността да проведат дискусии по ключови въпроси и проблеми, свързани с "Промени в ролята на HR в организацията". Модератори ще бъдат Христо Стоянов и Стоян Ганев от Audit Advice Associates. Следобедната тема от програмата е "Employer branding / employee experience" с модератор Виктория Блажева от UniCredit Bulbank. В края на работните сесии, организаторът на събитието JobTiger е предвидил и традиционното Мероприятие – изненада.

На 17 юни 2022 (петък) разискванията ще продължат на тема: "Дигитализация в HR" с модератор Елена Маринова, Президент, Мусала Софт, след което предстои закриване на XXVII HR Weekend.

HR Weekend 2022, като събитие предназначено за всички действащи HR специалисти от бизнеса и консултанти в областта, създава възможност на общността за дискутиране, споделяне на полезни практики и разменяне на гледни точки по най-актуалните теми в сферата на човешките ресурси в България.

Каним Ви да се запознаем и да споделим приятната емоция на един летен HR Weekend.

Повече подробности за събитието тук.

Регистрация можете да направите тук.
IT Internships in Austria

Workplace: Austria
Austrian companies in the production and IT sectors are among the most innovative in Europe and employ experienced professionals and students in Bulgaria and Austria. Therefore, the Austrian Business Agency , Carinthian International Center and Advantage Austria Sofia are organizing.
LEARN FROM THE BEST - EXCELLENCE MADE IN AUSTRIA!

WHEN: May 17, 2022 from 10:00 to 18:00 p.m.
WHERE: online: https://learnfromthebest2022.b2match.io/
FREE REGISTRATION until 17.05.2022.

This free online event will feature 5 Austrian employers from the production and IT sectors, who offer career development opportunities to professionals, students and graduates from the IT sector in Austria.

Which Austrian companies offer internships: Conference language: ENGLISH

Interested candidates should register in advance here, create and fill in their own profiles.

After registration, candidates and Austrian companies can schedule INDIVIDUAL JOB INTERVIEWS (without obligation, candidates and companies are free to confirm or reject virtual meetings).
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Национални дни на кариерата 2022 - Обобщение на резултатите

Завърши 21-то издание на Национални дни на кариерата и екипът на JobTiger вече се завърна от обиколката в страната.

Отбелязваме края на форума с 6 слънчеви и заредени с позитивна енергия събития, които преминаха успешно.

В изданието се представиха 111 компании, като някои от тях участваха на повече от едно място.

Повече от 5600 посетители взеха участие в София, Пловдив, Варна, Габрово, Русе и Виртуален ден.
  • 29 март 2022 - гр. София, Национален дворец на културата, ет. 5 - 2300 посетители и 50 фирми участници;
  • 31 март 2022 - Online в платформата на Brazen Technologies - 537 online интервюта и 34 фирми участници;
  • 5 април 2022 - гр. Пловдив, Пловдивски панаир, Конгресен център - 1100 посетители 33 фирми участници;
  • 7 април 2022 - гр. Варна, Rosslyn Dimyat Hotel - 1000 посетители и 28 фирми участници
  • 12 април 2022 - гр. Габрово, Технически университет - 600 посетители и 27 фирми участници;
  • 14 април 2022 - гр. Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев” - 350 посетители и 22 фирми участници.
Дни на кариерата за поредна година заяви, че събитието за първа работа и стаж има своето запазено място в събитийния календар на бизнеса със срещите между работодатели и търсещите кариерни възможности в цялата страна.

След 2 турбулентни години за събитийния бранш и голямото редуциране на срещи на живо – бихме обобщили, че събитията със срещи лице в лице „завъртат колелото през пролетта на 2022“ и завръщането към непосредствената комуникация на живо отново намира своето заслужено място. Очертава се своеобразна симбиоза между категоричните плюсове за подбора и Employer branding стратегията на компанията от позициониране на събития виртуално, както и на живо.

Екипът на JobTiger усилено подготвя и следващите събития: Ако сте пропуснали усмихнатите снимки от изданието, можете да ги разгледате тук.

Организатор на форума е компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Бронзов спонсор е Infineon.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Employer Branding

Employer Branding на JobTiger - канал за комуникация на работодателската марка.

Усилието да спечелим подходящия кандидат започва с най-важната стъпка - да привлечем вниманието му. За вашата дългосрочна стратегия развиваме услугата, която съчетава маркетингови и HR ползи.
  • Независим и авторитетен канал за комуникация
  • Структурирано, модерно, подредено и интерактивно съдържание
  • Лесно и динамично управление на информацията
  • По-добро индексиране от търсещите машини
  • Представяне в социалните мрежи
  • Допълнителни рекламни кампании на профила
  • Еmployer Branding профилите имат 13 пъти повече посещения
  • Над 50% повече време на посетителите в Employer branding профилите
80% от мениджърите в подбора и привличането на таланти вярват, че брандирането на работодателя оказва значително влияние върху способността за наемане на таланти (LinkedIn). За това към вашият Employer branding канала получавате:
  • Неограничен брой брандирани обяви на JobTiger.bg.
  • Рекламни кампании в социалните мрежи и SEO оптимизация на съдържанието
  • Инструмент в позиционирането с пълен и визуален профил на компанията.
  • Абонамент за 1 година за 2400 лв. (без ДДС)
75% от активно търсещите работа е вероятно да кандидатстват за работа, ако работодателят активно управлява своята работодателска марка. (Public Insight).
JobTiger.bg създаде филтър за обяви "подходящи за бежанци"

Обяви за подходящи позиции за бежанци могат да се публикуват безплатно и да бъдат откривани по-лесно от търсещите.

Първият сайт за обяви за работа в България – JobTiger.bg е съпричастен с хуманитарната криза, предизвикана от войната в Украйна. Вече повече от 20 години мисията на компанията е да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.

И в тези времена екипът на JobTiger иска да подаде ръка на всички, които търсят убежище в България. След първите грижи за безопасност на живота и подкрепа от първа необходимост, идва и нуждата от достойна работа и интеграция в обществото.

За това и в www.JobTiger.bg вече има филтър за търсене на "обяви подходящи за бежанци".

Повече информация можете да намерите тук.
Облачната версия на платформата GoodWorky е вече тук

Goodworky е геймифицирана онлайн платформа за e-learning, споделяне на идеи, мнения, знание и ресурси. Тя е предназначена да се използва за вътрешнофирмена комуникация, като хората в компанията могат да я достъпват по всяко време и отвсякъде.

Облачната платформа Goodworky спомага за повишаване на мотивацията на служителите, подобряване на вътрешната комуникация, изграждане на хомогенна организационна култура, идентифициране и развитие на таланти в компаниите.

GoodWorky е за вас, ако организацията има нужда:
  • От ефективна, интерактивна, геймифицирана и модерна платформа за обучение
  • Да предостави 24/7 възможност за обучение и повишаване квалификацията на хората
  • Да повиши ефективността на работните процеси, като подобри вътрешната комуникация
  • Да даде възможност за лесна изява, даване на обратна връзка, споделяне на идеи и мнения на вашите служители
  • Да повиши духа в организацията и ангажираността на хората
  • Да минимизирате времето за споделяне на важна информация към правилната аудитория и да следите ангажираността
  • Да превърне постигането на целите на компанията във вълнуваща съвместна мисия
  • Да предоставите възможност на всеки човек да се изявява колкото, както и когато поиска.
Геймификацията е един от най-модерните методи, използвани в бизнеса за повишаване на потреблението и ангажираността. Тя използва игрови техники и похвати като събиране на точки, класации, получаване на награди с цел да стимулира желано поведение в аудиторията.

Можете да изпробвате всички функционалности на GoodWorky за 14 дни напълно безплатна още днес. За да го направите кликнете тук.
Конкурс за най-добър старт-ъп проект на ПУ

4-6 ноември 2022 г.

Форум „Светът на предприемача“ е част от Start-up Academy - платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. Планираните събития започват на 20 април 2022 г и ще продължат до 6 ноември 2022 г.

Университетът е мястото, където се създават иновации, от които бизнесът и обществото имат нужда. Конкурсът за най-добър старт-ъп проект на ПУ дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки.

Форумът Светът на предприемача ще допринесе за ефективен обмен на знания и идеи между академичната общност, бизнеса, държавните институции и обществото.

Участието на бизнеса във форума и в частност в конкурса „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“ ще допринесе за оптимизиране на връзката наука-бизнес-образование. Посредством задълбочаване на сътрудничеството се осигуряват по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студенти, докторанти, млади учени и преподаватели чрез подкрепа за стартиране на собствен бизнес или друг вид предприемаческа дейност.

Бъдете част от форума „Светът на предприемача“, включете се в конкурса „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“ – като спонсор, жури, участник или публика, споделете за вашия бизнес, развийте вашата раотодателска марка. Срещнете се с иновативни хора, които може да привлечете като специалисти във вашите компании. Повече информация можете да намерите тук и тук.