Участие в "Кариери 2003"
Скъпи студенти и млади специалисти,

JobTiger, Бизнес Агенция Варна и Програма "Българска мечта" към Министерство на икономиката ви канят да участвате в ежегодния форум "КАРИЕРИ", където ще имате възможност да се срещнете с фирми, предлагащи стажантски места или желаещи да наемат млади специалисти и завършващи студенти.

Форумът е част от инициативите на JobTiger, Бизнес Агенция Варна и Програма "Българска мечта" за създаване на благоприятна среда за развитието на млади специалисти в България.

Списък на фирмите, заявили участие в "Кариери 2003"
Програма на форума

Как да участвате успешно във форум "КАРИЕРИ 2003"?

1. Посетете "Кариери 2003" на 14-ти и 15-ти април в СТЦ "Интерпред" - София и на 16-ти юни във Фестивалния и конгресен център - Варна:
По време на самият форум ще имате възможност да се срещнете с представители на фирмите и да научите изискванията им - какви специалисти търсят и какви документи желаят да получат.
Паралелно със срещите и интервютата ще се проведат различни семинари, включващи представяния на отделни фирми и програми за развитие на млади специалисти.

2. Следете обявите във "Виртуални Кариери 2003" в JobTiger:
Може да кандидатствате по обявените в JobTiger позиции в рамките на форума. Името на всяка от тези позиции започва с "Кариери 2003", съответно - "Careers 2003".

3. Търсете ежедневно обновяваната информация за "КАРИЕРИ 2003" в JobTiger

4. Предварителни подготвителни семинари в различни университети

Провеждат се в дните преди форума в различни университети. По време на тези семинари ще можете да получите съвети и отговори на въпроси, свързани с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и поведението по време на интервю. Ще бъде предоставена и кратка предварителна информация за фирмите, които ще участват.
Дата Час Къде Място
19 март 2003 17:00 Медицински университет Фармацевтичен факултет
4 април 2003 17:15 СУ Аудитория 272, Ректорат
7 април 2003 17:15 СУ Стопански факултет
9 април 2003 18:00 УНСС Зала 2005
11 април 2003 16:45 ТУ Зала 3239
Дата Час Къде Място
13 юни 2003 16:00 Икономически университет - Варна Зала 221
13 юни 2003 18:00 Технически университет - Варна Зала 114, Машинен факултет
За участие в семинарите не е необходимо предварително записване и подготовка!

Няколко съвета от екипа на JobTiger:

1. Подготовка:
- Предварително проучете фирмите, които ще участват във форума и си отбележете тези, към които проявявате интерес;
- Направете списък на компаниите, с които искате да говорите и ги подредете по важност, за да не пропуснете най-важните за вас компании поради недостиг на време;
- Обърнете специално внимание на фирмите, които ще бъдат в залата за интервюта. Достъпът до тях ще се осъществява по предварително определен ред;
- Проучете всяка от компаниите, с които искате да се срещнете. Напишете си по няколко ключови фрази за тях, за да можете да си направите бърза справка преди да се насочите към щанда на съответната фирма.

2. Необходими документи:
- Носете със себе си автобиографии и мотивационни писма - желателно е да имате повече на брой, както и освен на български език и на английски. Може да носите и снимки.
- Броят на автобиографиите, които ще са ви необходими, зависи от това към колко от фирмите проявявате интерес. Все пак добре е да имате и няколко допълнителни. - Ако имате подготвени повече от един вариант на автобиографията си подгответе си и съответните мотивационни писма.
- Когато пишете мотивационно писмо не преписвайте буквално от JobTiger - работодателите отдавна познават тези примери и едва ли ще спечелите вниманието им, ако ги използвате.

3. Облекло:
- Ако се чудите, какво да облечете по време на форума, най-лесният избор е: костюм. Трябва да сте облечени професионално, така както бихте се облекли, ако се явявате на интервю в офиса на работодател.

4. Държание:
- Тъй като първите 10 секунди често са най-важни, хубаво е да направите силно първо впечатление.
- Подгответе предварително своето въведение.
- Упражнявайте се, как ще поздравите представителя на дадена фирма (завършете с усмивка и ръкостискане).
- Подгответе си 60-секундно резюме (за всеки случай), в което да представите основните си знания, умения и опит (ако имате такъв), както и кои области ви интересуват или към какъв тип позиция си търсите.