Информация за пресата

TSD Services e „Топ ИКТ Работодател“ на 2016 г.

сряда, 12 октомври 2016
TOP ICT 2016
 
 
В инициативата на ICT Media и JobTiger бяха отличени също и компаниите TINQIN, Comptel Communications, MentorMate Bulgaria, Sirma Business Consulting, и Ericsson Telecommunications Bulgaria

За първа година организация от сектора на изнесените услуги оглавява класацията „ТОП ИКТ Работодател“. TSD Services е начело на подредбата, част от петото юбилейно издание на проекта на ICT Media и JobTiger. През 2016 година проектът се провежда под слогана „5 години успешни заедно“. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA). Отличените компании бяха наградени на церемония на 11 октомври 2016 г. в хотел Best Western Premier Sofia Airport.

През 2016 г. първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат TSD Services (начело и на категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“), TINQIN (първа и в категория „ИТ услуги“) и Comptel Communications. Лидерът в подредбата TSD Services и носителят на „сребърен медал“ TINQIN за първи път се открояват в общата класация, финиширалата на третото място Comptel Communications беше на трета позиция в подредбата и през 2015 г.

През 2016 г. в проучването “Топ ИКТ Работодател” се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

И през тази година основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и „Развой на софтуер“. Победителите по категории в петото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:
- в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - TSD Services
- в категория „ИТ услуги“ - TINQIN
- в категория „Развой на софтуер“ - MentorMate Bulgaria
- в категория „Малки компании до 50 служители“ - Sirma Business Consulting
- в категория „Телекомуникации“ - Ericsson Telecommunications Bulgaria

Категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“ оглави TSD Services – средна по размер българска компания за ИТ услуги, основана през 2007 г. от главния изпълнителен директор Герман Гачевски. Организацията текущо оперира от два офиса в България – Троян и София. Компанията доставя разходо-ефективни, висококачествени индивидуализирани услуги по софтуерна разработка и по ИТ аутсорсинг на клиентите си в световен мащаб. През изминалите 8 години TSD Services е завършил многобройни проекти използвайки различни платформи за софтуерен развой.

Първа в сектор „ИТ услуги“ се класира компанията, специализирана в предоставяне на застрахователни софтуерни решения TINQIN („ТИНКИН“). Базирана в София с представителен офис в Париж, TINQIN е компания за ниършор софтуерни разработки. Фокусирана върху застрахователния сектор, компанията предоставя експертни решения и услуги на различни големи и стратегически играчи на европейския застрахователен пазар. Предлага пълният цикъл от услуги по разработка от бизнес анализи, софтуерен дизайн, и прототипиране, до развой, осигуряване и тестване на качеството, следпроектно осигуряване и поддръжка.

Първенец в раздел „Развой на софтуер“ е MentorMate Bulgaria („Ментормейт България“), която за първа година е начело на сектора. MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, Минесота, където е и основният й офис. Дружеството има офиси и в София, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе. През 2013 г. тя беше обявена за четвъртата най-бързо развиваща се компания в Минесота. Клиенти на MentorMate са едни от най-голeмите и иновативни компании в САЩ (няколко от Fortune 500). Компанията се разраства с всяка изминала година и в момента в българските офиси работят над 330 софтуерни специалисти.

Победител в категория „Малки компании до 50 служители“ е Sirma Business Consulting („Сирма Бизнес Консултинг“). Тя оглави както класациите в категория “Системна интеграция” за две години - през 2012 г. и през 2014 г., така и грабна наградата за най-добър работодател в цялото класиране на ИКТ и аутсорсинг компаниите за посочените две години. „Сирма Бизнес Консултинг“ се отделя от „Сирма Груп Холдинг“ през 2007 г., с цел да отговори на нуждите на банковия сектор от специализирани ИТ решения и продукти. Услугите на компанията покриват проекти като внедряване на основни банкови системи, системи за банкиране на дребно, системи за управление на риска, внедряване различен вид сателитни банкови продукти и консултантски услуги.

Лидер в категория „Телекомуникации“ за пета поредна година е Ericsson Telecommunications Bulgaria. Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентовия интернет и облачните технологии. Днес над 40% от световния мобилен трафик преминава през мрежи, изградени от Ericsson. Над 1 милиард абонати по света разчитат всеки ден на мрежи, управляване от компанията.

Инициативата се организира със съдействието на Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, Американската търговска камара в България, и Министерството на труда и социалната политика.

Проектът нямаше да може да се реализира без всички партньори, които я подкрепиха - CSC Bulgaria, EPAM Bulgaria, Sofia Airport Center, адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, Sodexo, INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites.

По-подробни данни от изследването са налични в печатното издание „ТОП ИКТ Работодател“ за 2016 г. Информация ще бъде публикувана и в електронен вид на сайта на проекта
http://topictemployer.bg/, на интернет страницата на вестник Computerworld
http://computerworld.bg/supplement/topict/ и във facebook страниците на JobTiger
https://www.facebook.com/JobTiger?fref=nf и Computerworld https://www.facebook.com/cwdbg?ref=hl.
Назад
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner