Информация за пресата

Мениджъри от Нестле България и JobTiger се срещнаха с младежи, студенти и ученици в рамките на работилница „Добра кариера, Добър живот“

сряда, 08 март 2017
Младежи получиха ценни кариерни съвети от висши мениджъри от двете компании


На 7 март 2017 г. в Световния търговски център „Интерпред“ се проведе кариерна работилница за младежи под мотото „Добра кариера, Добър живот“. Събитието предхожда ежегодния кариерен форум „Национални дни на кариерата“, който ще се проведе за 16-та поредна година. Целта на предварително организираната среща е да подготви младежите за най-голямото и значимо кариерно изложение в България, като им предостави конкретни съвети и идеи за успешно позициониране на трудовия пазар.

Включилите се в рамките на своеобразната работилница младежи имаха възможност да се запознаят с интересни подробности от кариерния път на изпълнителния директор на Нестле България – Емануел Артур и да почерпят опит от Светлозар Петров, управител на JobTiger. „В Нестле възприемаме грижата за кариерното развитие на младите хора като наша отговорност. Щастлив съм да заявя, че изпълнихме успешно плановете си, като през последните 3 години Нестле осигури над 20 000 работни места и над 12 000 стажантски позиции за младежи под 30 годишна възраст. До 2020 година, ние в Нестле, поемаме ангажимент да създадем още 35 000 възможности за работа и стаж.“, коментира Емануел Артур. „Нестле България ще продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като ще предложи възможности за работа и учене на над 300 млади хора.“, добави Аделина Костова, Мениджър „Човешки ресурси“ в компанията.

„Моят съвет към младежите, които сега поемат по своя кариерен път, е да останат верни на себе си и мечтите си, да бъдат амбициозни и вдъхновени. Това са и съветите, които давам на моите деца.“, се обърна към присъстващите Емануел Артур. „Следвайте себе си и ще бъдете щастливи!“ - пожела на младежите Светлозар Петров, управител на JobTiger - „Аз се сблъсках с множество различни професионални направления, докато намеря свето място. Преди 16 години се роди идеята за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ като една възможност, която аз прегърнах и припознах. Затова съветвам всички Ви да не се страхувате да следвате мечтите си.“

Под формата на неформална дискусия висшият мениджмънт и служителите на двете компании дадоха полезни насоки на присъстващите. Станимира Радева, която ръководи екип дигитални комуникации в Нестле България, сподели как е сбъднала мечтата си – започнала като стажант в Нестле, само за няколко години тя открива своята мечтана работа в сферата на дигиталните комуникации. „Започнах кариерата си в Нестле през 2009 г. чрез форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Настоящата ми позиция е сбъдната мечта, но и голямо предизвикателство – да следиш последните тенденции, да намериш баланс между нуждите на компанията и динамично променящите се изисквания на потребителите.“, сподели Станимира Радева. „Ключа към моето лично кариерното развитие е фактът, че започнах да трупам практически опит още по време на своето обучение. Още през първата година от следването си вече работех и търсех своето място. Днес, на 29 години, аз съм горда, че имам възможност да работя в една от най-популярните компании в България, която няма нужда от представяне.“, разказа Благовеста Пугьова, оперативен директор на JobTiger.

За младежите бе организиран практически модул с участието на професионалисти от Човешки ресурси на Нестле България и JobTiger. Участниците получиха практически съвети за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други.

Всички тези съвети младежите ще имат възможност да приложат на предстоящия форум „Национални дни на кариерата“, който отново ще се проведе в седем града: София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив, в периода 14 март - 5 април 2017 г. Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България, което дава възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят кариерна реализация.

Освен в София, програмата на предварителните събития по градове продължава, както следва:

Варна: 15 март, 14:00ч. - Юнашки салон
Русе: 21 март, 14:30ч. - Русенски университет “Ангел Кънчев”
Свищов: 23 март, 15:00ч. - Стопанска академия “Д.А. Ценов”
Велико Търново: 28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”
Пловдив: 30 март, 14:00ч. - Хотел “Лайпциг”
Бургас: 31 март, 14:30ч. - Бургаски свободен университет

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА
14-15 март: София, НДК, 2 етаж;
20 март: Варна, Swiss Belhotel;
22 март: Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
27 март: Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
29 март: Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
3 април: Бургас, Бургаски свободен университет;
5 април: Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център.


Данни и статистика за изложението

Изложението „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 16-та поредна година и е най-голямото и утвърдено младежко кариерно събитие в България. Провежда се в 7 града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас, Пловдив. През годините в изложението са участвали над 225 000 млади хора. Над 38 000 от тях са стартирали стаж или кариера след посещението си на изложението. Над 1600 компании са участвали през годините във форума.

За допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 00


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 16 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.
Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:
За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата на „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 300 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.
Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартираха съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Алианс за младежта“, които ще се състоят по време на предварителните срещи, организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.
Назад
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner