Информация за пресата

С 537 интервюта, проведени за 6 часа, приключиха „Виртуални дни на кариерата 2021“

петък, 11 юни 2021

 

 


Представителите на 35 топ компании (броят е доста близък до нивата от преди пандемията) успяха да разговарят с 491 квалифицирани кандидати за нова работа.

 

 

Екипът на JobTiger, най-големия организатор на кариерни събития у нас и пионер, както в изложенията, провеждани на живо, така и във виртуалните им аналози – вече може да се похвали с успешно приключилото полугодие от наситения си със събития календар за 2021 година.

 

 

На 10 юни се проведе осмото издание на най-стария в България онлайн форум, на който специалистите с опит и квалификация могат да открият работата, за която мечтаят. Добрата новина е, че анализирайки данните за 7 години назад, от старта на специализираното виртуално изложение, се вижда, че въпреки безпрецедентната криза – броят на компаниите, които заявяват желание и тези пролет и лято да наемат кадри с опит, се доближава до нивата от преди началото на пандемията.

 

 

„Пазарът на труда се събуди – това заяви в официалното си обръщение към участниците във „Виртуални дни на кариерата 2021“ Светлозар Петров, управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger – броят на обявените работни места вече надминава предпандемичните стойности, а 35-те компании днес са много близо до броя компании, които участваха преди кризата с коронавируса. Възстановяването е факт, възможностите, които компаниите дават, са реални!“, допълни още г-н Петров. 

 

 

Моника Тошева, PR Manager на Orbico Bulgaria – златен спонсор на събитието, подчерта и ползата през погледа на работодателите: „Въпреки че ние се включваме за първа година, вярвам, че това ще стане традиция – подчерта Моника – защото това е много добър формат и платформа, в която могат да се срещнат и двете страни – работодатели и хора, които имат интерес да започнат работа на мечтаните от тях места.“.

 

 

А събитието, не просто даде шанс на стотици професионалисти за по-добра кариера, но и доказа, че онлайн общуването става все по-пълноценно и незаменимо в съвременното общество. Освен че  имаше активно търсене и предлагане на работа (за 6 часа бяха проведени 537 интервюта между представителите на 35 водещи компании и 491 опитни кандидати), но и интересът към конферентната програма доказа отново, че виртуалните форуми на  JobTiger не са просто поредица от чатове, а и начин (лесно, достъпно и безплатно) да актуализираш знанията си и да усъвършенстваш професионалните си умения. Презентациите на най-голямата аутсорсинг компания у нас TELUS International Europe и Kaufland България предизвикаха интереса на десетки посетители.

 

С опита ни, натрупан от 20 години организиране на най-мащабните кариерни форуми у нас, като последните 7 години в календара ни неотлъчно са и виртуалните събития, сме уверени и спокойни, че каквото и да предстои – наесен отново ще предложим и на бизнеса, и на хората, търсещи стаж или работа, най-доброто партньорство и подкрепа в реализиране на мечтите и целите им. Отсега можете да планирате следващото си участие в кариерен форум за октомври, когато ще се проведе Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг в четири града и виртуално.

Повече за събитията, организирани от JobTiger, можете да научите на https://careerdays.bg/bg или като се свържете с екипа на компанията на: events@jobtiger.bg.

 

 

 

За събитието и партньорите:

 

 „Виртуални дни на кариерата“ се организира за седма поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Златен спонсор – Orbico Bulgaria. Партньори на събитието са: JobTIger.tv, HR Industry, Аз мога – тук и сега, ЛИДЕР.бг, сп. Мениджър, сп. Журнал за жената, Kариери, b2b Media, Legion Run, Eventiplier. 

 

 

 

 

Назад
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner