Be IT Conference събра на едно място 300 млади ИТ специалисти

понеделник, 18 май 2015
София, 18 май 2015 г.

Нови технологии, различни езици за програмиране, успешни практики и стратегии – всичко това бе представено на 15 май по време на второто издание на безплатната конференция Be IT. Тя се състоя в Suite Hotel Sofia, където в три различни зали близо 300 младежи дискутираха тенденциите в ИТ сферата.

Целта на конференцията е да бъде мост между младите ИТ кадри и компаниите, давайки им възможност, както да придобият нови знания, така и да подобрят цялостно своята професионална реализация в една от най-добре развиващите индустрии в България. “Този бранш е един от най-перспективните не само в България, но и в целия свят, а и спецификата на работа позволява границите за тази професия да не съществуват като понятие“, сподели Веселин Георгиев, CTO в JobTiger.

В рамките на деня се проведоха 15 уъркшопа, разпределени в трите най-горещи направления в информационните технологии в момента – Mobile, Database и Web. По време на тях се разискваха реални казуси, с които са се сблъсквали лекторите в процеса на работа и как са се справили с тях. След всяка работилница, присъстващите имаха възможност да се включат в дискусии по темата, в които да споделят своя личен опит и идеи.

В почивките между избраните от тях уъркшопи посетителите имаха възможността да посетят кариерните кътове на компаниите-участници, да се запознаят в детайли с тяхната дейност и свободни позиции и да осъществят ценни нови запознанства.

Proxiad, Технологика, UniCredit Bulbank, HP, SEEBURGER, Unify, Visteon, Codix, MentorMate, Software Group, OrderDynamics, Skrill, Sutherland Global Services и Musala Soft са компаниите, които тази година взеха участие в конференцията. Техните представите споделиха добрите си впечатления от посетителите и се обединиха около мнението, че подобна конференция е необходима за развитието на ИТ бизнеса у нас, поради факта, че тя помага за по-лесната връзка между компаниите и младите специалисти.

Всички посетители на Be IT получиха специални торбички с подаръци от организаторите и техните партньори. Освен това по време на конференцията повечето от тях изпиха по чаша кафе, осигурено от Baristo, енергийна напитка от RedBull, коктейл от Club Мате, на обяд похапнаха от вкусната пица на Domino’s и сладките изкушения на Nestle, а след като събитието приключи получиха възможност да се приберат безплатно до домовете си, с Uber, благодарение на промо кодовете, които бяха осигурили от компанията.

Партньорите на събитието Baristo, Nestle, RedBull, Club Mate, Domino’s и Uber се погрижиха за приятната атмосфера през целия ден, а в края на конференцията трима късметлии си тръгнаха с куадкоптер Blade 180QX HD от JobTiger, ваучер за пътувания на стойност 50 лв. от Uber, както и “Leap Мotion” контролер, хостинг план СуперПро и един домейн с разширение .com; .net; .org; .info; .biz или .eu за период от една година от SuperHosting.bg, от специално организирана томбола.

Конференцията се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Официален спонсор на събитието е SBTech.

Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Yatoto, Предприемач.com, CooliceHost, Kaldata, Международната награда на херцога на Единбург, BGMaps, NewTrend.bg, Seminari365.com, Smart News, SocialEvo, ITeventZ, 9 Academy, Start It Smart, Silicon Drinkabout, ComputerWorld.

За повече информация:
T: +359 2 49 180 00