Безплатен курс за млади художници ще развива дигиталните им умения в сферата на уеб технологиите

петък, 02 октомври 2015
Студентите от Националната художествена академия ще се включват в инициативата на Samsung Tech Institute, насочена към подпомагане на младите хора в борбата с безработицата

София – 2 октомври 2015 г. – През октомври стартира още един безплатен курс от втората част на програмата Tech Institute 2015 на Samsung. Курсът „Въведение в уеб технологиите“ е предназначен за студентите на Националната художествена академия и се провежда с подкрепата на JobTiger.

Фокусът на обучението ще бъде върху овладяването на HTML и CSS, които стоят в основата на всеки сайт от интернет пространството. Опитът в уеб областта е добро допълване на уменията на дизайнери, интересуващи се от създаването на потребителски интерфейс на уеб сайтове или мобилни приложения. Той улеснява и подобрява процеса на изграждането на дизайн, тъй като дава възможност за реална преценка на ключови ситуации, които играят роля при графичното оформление на уеб или мобилна страница. Овладяването на HTML и CSS полага основа за развитие, от която може да се продължи в много области в уеб дизайна.

„Студентите в Националната художествена академия безспорно са талантливи художници с усет към цветове, форми и дизайн. Надграждайки артистичните им умения с познания в уеб програмирането, освен като артисти, тези млади хора могат да се реализират на пазара на труда и в ИТ сферата. Web Designer, Frond End Developer, User Interface/ User Experience Designer, това са само част от специалистите, от които почти всяка уеб ориентирана компания има нужда, като екипите, които се занимават с Front End Development са сред основните във всяка компания“, заяви Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

В края на обучението студентите ще създадат собствено портфолио и ще придобият нови технологични умения, които да им помогнат за по-успешната им реализация на пазара на труда.

Задължителна част от курсовете по програмата Tech Institute на Samsung е и обучение, което развива меките умения на младежите и им помага да научат как да планират професионална си кариера. Всеки от участниците в курса ще има възможността да получи персонално кариерно консултиране като освен това, всички успешно преминали обучението ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели.

Курсът за „Въведение в уеб технологиите“ стартира на 22 октомври, а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 11 октомври. Повече информация за курса може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/tech-institute/

Курсът за „Въведение в уеб технологиите” е част от програмата "Tech Insitute" на Samsung. Чрез нея компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung или в други места с висок клас технологично оборудване.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи и полупроводници и LED решения Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Digital Health и Smart Home инициативи. За нас работят 307 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

За JobTiger
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау фирмата работи с над 26 000 клиенти и има контакт с повече от 325 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри. Компанията предлага и развива нови възможности на пазара на труда с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.

За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
T: +359 2/ 49 180 00
E: office@jobtiger.bg