• Кои са най-добрите работодатели в ИТ и комуникационните услуги за 2016 г.

  понеделник, 10 октомври 2016
  Заповядайте на кръгла маса и церемония по награждаването „ТОП ИКТ Работодател“ 2016 на 11 октомври в 17ч., хотел Best Western Premier Sofia Airport

  Общо 37 компании и 3172 служители се включиха в петото издание на изследването „ТОП ИКТ Работодател“ през 2016 г. Проучването изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Провежда се по инициатива на ICT Media и JobTiger, като резултатите се оценяват по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).

  Категориите, в които ще бъда отличени най-добрите работодатели са:
  • „ИТ услуги“
  • „Аутсорсинг на ИТ услуги“
  • „Развой на софтуер“
  • „Телекомуникации“
  • „Малки компании с персонал до 50 служители“.

  На 11 октомври (вторник) ще бъдат оповестени резултатите от юбилейното пето издание на класацията. Част от събитието е и кръгла маса, на която ще бъдат представени изводите от проучването и ще бъдат дискутирани горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.

  Една от централните теми, които привличат внимание към изследването всяка година е ангажираността към работодателя, или въпросът: „Какво задържа служителите при един работодател?“. Според изследването „ТОП ИКТ Работодател“ 2015 факторите, чието влияние върху ангажираността е най-голямо са лидерство, признание, даване на възможности, управление на знанието и комуникация.

  Партниращи организации по проекта „ТОП ИКТ Работодател“ през годините са били Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската асоциация по информационни технологии, Българска асоциация за управление на хора. Тази година партньори са CSC, SAC, Epam, БАУХ, American Chamber of Commerce in Bulgaria, Динова, Русев & Партнърс, Sodexo и ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс.

  Повече информация за събитието може да намерите тук.

  Очакваме ви на 11 октомври в 17:00 часа в хотел Best Western Premier Sofia Airport (бул. Брюксел 11), където ще представим резултатите от изследването и ще имате възможност да зададете своите въпроси на организаторите и участниците.