• НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КАРИЕРЕН ФОРУМ В БЪЛГАРИЯ „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА 14-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА

  четвъртък, 26 февруари 2015
  Всяка година събитието събира на едно място близо 150 български и международни компании и над 16 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 32 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от тук.

  На 26 февруари 2015 г., четвъртък, в Национален пресклуб на БТА, се проведе пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2015. За организацията на събитието и новостите в провеждането му разказаха Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 12-та поредна година. За 14-та поредна година форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 130 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

  „Форумът е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната и е пресечната точка, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата“, сподели Светлозар Петров. Нели Ангелова разказа за ангажимента на Нестле България към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт в компанията са изключително разнообразни и се предлагат стажантски позиции във всички отдели – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

  JobTiger и Нестле България обявиха, че за „Национални дни на кариерата“ 2015 г. са предвидени няколко нововъведения, на които посетителите на събитието ще могат допълнително да се информират по различни въпроси, свързани с търсенето на работа. Събитието ще бъде безплатно за посетителите му.
   
  Допълнителна информация за
  „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2015  Всичко, което трябва да знаете за изложението
  Всичко важно за „Национални дни на кариерата“:
  http://national.careerdays.bg/
  Информация за предшестващите събитието кариерни работилници в редица български университети и семинарната програма
  http://national.careerdays.bg/bg/students#preliminarymeetings
  http://national.careerdays.bg/bg/workshops
  Информация за ангажимента на Нестле България към форума
  http://national.careerdays.bg/bg/about#nestle
  Информация за новостите във форума
  http://national.careerdays.bg/Resources/Docs/Novelties.pdf
  Информация за програмата на Национални дни на кариерата по градове
  http://national.careerdays.bg/bg/program
  Числа и статистики
  http://national.careerdays.bg/bg/history
  Снимки от предишни издания на „Национални дни на кариерата“
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152260971749719.1073741839
  Цялостна допълнителна информация – обединена
  http://national.careerdays.bg/Resources/Docs/Combined_Additional_Information.pdf

   
  За организатора JobTiger:

  JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиента и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си и вече в Бизнес Групата Джобтайгър се включва и утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни организира най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата”, провежда обучения и много други.

  За генералния спонсор Нестле България:

  За над 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 18 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която, в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Само през първата година от инициативата 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от „Национални дни на кариерата“.