• Онлайн социален експеримент разкрива вдъхновяващите българи

  петък, 28 септември 2012
  „Тиха интелектуална революция”, „културологичен феномен” и „чудо на информационната епоха” – така нарече „Човекът, който ме вдъхновява” един от финалистите в нея.

  JobTiger.tv и водещи медии стартираха онлайн инициативата на компанията за подбор JobTiger в търсене на хората, които задават новите ценности чрез положителен пример за влияние върху своята общност. 160 личности са номинирани до момента, а всяка седмица на финал са трима с най-много гласове. Кампанията продължава до 1 ноември, когато ще бъдат обявени 30-те български будители на нашето време.

  Най-много са номинациите на експерти в професионална област и бизнеса, преподаватели и журналисти. Сред финалистите досега има двама природозащитници, двама журналисти, младежки доброволец, лекар, готвач, ИТ обучител, волейболен треньор и майка-активист.
  Номинациите и гласуването са онлайн на www.jobtiger.tv/inspiration.

  Александър Симов, журналист и блогър, финалист в „Човекът, който ме вдъхновява”:
  „Социалните медии са магията на новото време. Хората престанаха да посочват министри или други големи фигури и започват да посочват по-обикновени хора, които оказват влияние върху тях. Това са хора невидими за медиите и аз се радвам, че те бяха изкарани на бял свят. Класацията е позитивна и е изключително интересен експеримент в България на хейтърите. Сега вече се вижда как отделни хора успяват да променят света край себе си чрез своите действия”.

  Мария Славова, инженер-еколог и инициатор на младежки център за доброволци, финалист в „Човекът, който ме вдъхновява”:
  „Казах си – толкова известни хора има, точно аз ли ще спечеля? Но ето, факт. Може би се дължи на това, че повече хора са съпричастни към доброволчеството и може би съм ги запалила, което за мен е достатъчно. Иска ми се да има все повече хора, които вдъхновяват, независимо дали са известни или не. Иска ми се повече хора да дадат добър пример”.

  Светлин Наков, обучител в Телерик Академия, финалист в „Човекът, който ме вдъхновява”:

  „Искам да дам професия, работа и път в живота на младите хора, защото нормалната образователна система не подготвя хората за живота и реалната професия в нашия бранш, а ако отворим обявите за работа 70% са от софтуерната индустрия. Виждам щастлива професия, с която съм избрал да помагам на хората да бъдат успешни и да се развиват като личности.”

  Десислава Алексова, преподавател, номинирала Мариана Христова - активист срещу ГМО и шистовия газ:
  „Мариана е човек, който може да обясни с прости думи, аргументирано, експертно не само за шистовия газ, а и за законопроекта за детето - ако не беше Мариана нямаше да разбера, че има такъв казус. Единици са хората с такъв заряд, хора, които жертват лично време и средства за обществени каузи. Обществото ни малко по малко се пробужда – ако няма хора като Мариана това няма как да стане”.

  Инициативата се осъществява с подкрепата на:
  Еконт Експрес ООД
  Амета АД

  Медийни партньори:

  TV7, Bulgaria On Air, в. Преса, Probook, Net Entertainment Group, Национален младежки форум