П В С Ч П С Н
30
1
2
  • Първата Браншова информационна среща с работодатели - IT и Телекомуникации е вече ФАКТ!

четвъртък, 04 ноември 2010
    На 2 и 3 ноември, в зала „София” на СТЦ Интерпред, JobTiger организира първите по рода си Браншови информационни срещи с работодатели от определен бранш.

В рамките на 2 дни над 400 младежи посетиха срещата в зала „София” в СТЦ Интерпред и се срещнаха с 22 компании в сферата на информационните технологии, телекомуникациите и телекомуникационна техника и технологии.

Браншови срещи с работодателиБраншовите срещи си поставят за цел да откриват нови възможности за работа на студенти, млади, средно и високо квалифицирани специалисти и да подпомагат работодателите в сферата на информационните технологии и телекомуникациите да популяризират своята дейност и да открият подходящи кандидати за своите свободни работни места.

Настоящата Браншова информационна среща с работодатели бе първа от серия от четири срещи в рамките на 4 месеца (ноември, декември, януари и февруари).

По време на изложението всяка компания имаше възможност да направи презентация, в която да разкаже подробно за дейността си и специалистите, от които има нужда. Впечатление направи огромния интерес към тези презентации и винаги пълната зала с любопитни млади хора.

Разгледайте презентациите на фирмите-участници и онлайн.

Големият успех на първата среща ни кара да вярваме, че както младите хора, така и работодателите имат нужда от подобни тясно специализирани браншови събития, които ще продължим да организираме в бъдеще.

Очаквайте следващите браншови информационни срещи на 1 декември 2010 г.!
    Сектор: Икономика и финанси!

За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
    Tел: (+359 2) 491 8000;
    E-mail: office@jobtiger.bg.

За да добиете представа за атмосферата на Първите браншови информационни срещи може да видите репортажа на Би Ти Ви: http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/story/1572483720-Razdvijvane_na_pazara_na_truda.html

Споделено от студенти Споделено от студенти:

„Според мен университетът не покрива това, което търсят работодателите и нещо, което може да стартираш и да не се чувстваш някак си назад от останалите, да може да се включиш в екипа”,
    Аксения, студентка

„За заплащане въобще не сме говорили, пък и за момента не ме интересува. За мен по-важен е опитът, който ще придобия засега”,
    Васил Ананиев, студент

Споделено от HR специалисти:

„Предлагаме работа в нов офис, в приятна среда. Имаме различни социални придобивки за служителите си. Работата е свързана с доста пътувания по света, което смятам също така, че е предизвикателно за всеки млад човек.”,
    Мариана Комбакова, представител на телекомуникационна компания

„Търсим млади хора, които са готови да работят в ненормирано работно време. Ние знаем, че повечето от тях учат, но и разполагат със свободно време, а имат нужда от допълнителни доходи."
    Атанас Христов, представител на телекомуникационна компания

„Влизаха плахо… оглеждаха се несигурно… търсеха … своята първа IT възможност. A в очите им гореше желанието да докажат, че могат, че знаят!”

Така изглеждаха повечето посетители на първата JobTiger Браншова среща – IT и телекомуникации, провела се на 2 и 3 ноември в Интерпред.

Споделено от HR специалисти„С надежда в очите търсеха своя първи стаж или нова работа. C, C++, networking, web дизайн, изграждане на мрежи - всеки имаше своята цел и шанс да намери това, за каето е дошъл.

И през двата дни залата, където компаниите разказваха за себе си, се пълнеше с любопитни млади хора, интересуващи се коя компания, с какво се занимава, какви специалисти търси и как се грижи за своя най-ценен капитал - хората.

Задаваха много въпроси, попиваха отговорите и си тръгваха обнадеждени, че наистина ще получат своята възможност!”
    Нели Малакова, специалист „Подбор”, Джобтайгър ООД

Компаниите, участвали в първата браншова среща, може да намерите на адрес: