• Първият безплатен курс от Innovation Center стартира

  Monday, 14 April 2014
  София – 14 април 2014 г. – в събота, 12 април 2014г., стартира първият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android, който се организира от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung.

  Обучението бе открито от Кристина Щерева - ПР мениджър в Samsung, Нели Малакова - Старши специалист „Подбор“ в JobTiger и лекторите от Musala Soft - Борис Странджев, Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer и Атанас Цанков, Software Engineer.

  Курсът за дизайн и разработка на мобилни приложения е част от съвместния проект на Samsung и Софийски Университет „Св. Климент Охридски” – Център за иновации и технологии ”, чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация и им осигурява най-доброто обучение, благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung.

  Обучението е изцяло практическо, насочено към придобиване на нови знания, развитие на меки умения и надграждане на техническите компетенции на младежите. В него ще вземат участие 20 курсисти между 18 и 25 години от различни учебни заведения, минали успешно предварителен изпит за входно ниво. По време на курса те ще имат възможност да научат как да изграждат от основи и направят привлекателни за потребителите комплексни Android приложения. Освен техническите познания, студентите ще придобият и меки умения. В рамките на два учебни часа, специалисти от JobTiger ще помагат на курсистите да изготвят автобиография и мотивационно писмо. С всеки един от тях ще се проведе и индивидуално кариерно консултиране с цел подкрепа при избора на професия и търсенето на подходяща позиция.

  По време на курса, участниците ще имат възможност да се срещнат и с други специалисти от брашна и да получат много ценни съвети и напътствия в сферата на мобилните приложения и софтуерните решения. Сред тях са Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров, Senior Software Engineer в Musala Soft.

  В края на курса, всеки от участниците ще има разработено собствено портфолио и ще получи индивидуално кариерно консултиране. Успешно завършилите курса участници ще получат сертификат от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в сферата на завършения курс.

  За JobTiger
  JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.

  За Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
  Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото българско висше училище. Неговата история е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ.

  За Samsung Electronics Co. Ltd.
  Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com


  За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
  T: +359 2/ 49 180 00
  E: office@jobtiger.bg