• Стартира втори обучителен семинар за Награда Empower

  Tuesday, 02 March 2010
  Вторият обучителен семинар от конкурса за награда Empower ще се проведе на 1 март 2010 г, от 18:00ч. в зала 6 на НДК, пл. "България" № 1. Тема на месечната срещата е: "Как да изградим екип от световно ниво и Kак да разработим печеливш бизнес план". Презентатори на семинара са: Васил Терзиев - изпълнителен директор на "Телерик" АД, Ивайло Славов - генерален директор на "Адеко България" ЕООД, Станислав Сираков - изпълнителен директор на "Бизмарт Кредит" АД и Томас Хигинс – председател на Фондация "Empower United". Модератор на семинара е Светлозар Петров – управител на JobTiger.bg.

  До май 2010 участниците, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, и други теми, които ще помогнат на участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни 2010 г.

  Наградата Empower за изключителни млади предприемачи, се организира от фондация Empower United с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Общите условия и документите за участие в най-голямото национално състезание за бизнес идеи на млади хора, са вече достъпни на сайта на фондация Empower United – www.empower.bg.

  Наградата Еmpower е наследник на най-добрите практики на наградата "Най-добър млад предприемач", организирана от Българо-американския инвестиционен фонд в продължение на 13 години. Програмата се провежда с подкрепата на Фондация Моторола, Си Ем Ес Камерън Маккена, AES (Ей И Ес) и Екобулпак. Организационни партньори на Наградата Empower са JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD),Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО) и Маркетор. Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF.

  Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България.

  За повече информация, моля обърнете се към:
  Светла Стоева
  Фондация Еmpower United
  тел. 819 4571
  office@empower.bg