ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Актуални теми и проблеми, засягащи HR индустрията в България, ще бъдат дискутирани по време на единственото в страната изложение – HR Industry 2015
На 11 февруари 2015 г. в хотел Хилтън, София, ще се проведе четвъртото издание на HR Industry – изложение, представящо услуги и продукти за управление на човешките ресурси в България. Всяка година събитието начертава тенденциите за развитие, показва добрите практики в сектора и среща мениджъри и HR специалисти с компании, предлагащи продукти и услуги в сферата на човешките ресурси.

Регистрацията за фирми, желаещи да се включат в HR Industry 2015, ще бъде отворена до 30 януари, така че ако искате да представите бизнеса си пред повече от 550 мениджъри и HR специалисти, не се бавете - http://hrindustry.bg/register/.

HR Industry 2015 се организира от JobTiger, с финансовата подкрепа на MetLife.

За повече информация и записвания:
Таня Манчева                        Елеонора Тодорова
Т: (+359) 2 491 80 14           Т: (+359) 2 491 80 22
М: (+359) 882 213 750         М: (+359) 884 505 609
E: tanya@jobtiger.bg            E: eleonora@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
JobTiger отново е сред победителите в тазгодишните награди на Forbes

В началото на 2015 г. JobTiger има прекрасен повод за гордост. Нашата компания бе отличена на Бизнес наградите на Forbs България за четвърта поредна година. Церемонията по връчването им се състоя на 12 януари, в Кемпински Хотел Зографски.

Веселин Георгиев, CTO в JobTiger, бе награден с второ място в категория „Служител на годината“.


Общо 55 компании се бореха за престижните награди, разделени в следните категории:
 • Клиентска политика.
 • Развитие на бизнеса.
 • Качество на продуктите.
 • Качество на услугите.
 • Служител на годината.
 • Награда за обществена дейност.
 • Най-добър стартиращ бизнес.
 • Развитие на човешките ресурси.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Регистрацията за „Национални дни на кариерата” 2015 е отворена

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата” 2015 ще стартира на 10 март 2015 г. в „Национален дворец на културата”, София. И тази година събитието ще се състои последователно в седем университетски града, а регистрацията за компании вече е отворена. „Национални дни на кариерата” се организира от компанията за HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за дванадесета поредна година е Нестле България.

Традиционният форум за студентски стаж и кариера събира на едно място водещи български и международни компании със студенти и млади специалисти. Основната цел на „Национални дни на кариерата” е младежите да открият нови възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Приоритет е популяризирането на летните стажове като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

За регистрация и актуална информация за форума посетете national.careerdays.bg и www.JobTiger.bg .
Гарантирано качество и световно признание от TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма

На 6 февруари 2015 г. ще стартира следващото издание на TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма.
Обучението инкорпорира TÜV AUSTRIA Academy ноу-хау и дава нови знания и развива уменията на участниците в много и различни аспекти. Лектори в програмата са доказали се специалисти в своите области, а добавената стойност на цялото обучение идва от дискусиите между участниците. TÜV AUSTRIA Мениджмънт Програма е подходяща както за мениджъри на висше ниво, така и за стартиращи специалисти, които имат амбиция да израстват в кариерната йерархия, а на успешно завършилите се издава TÜV AUSTRIA Business Manager Сертификат в съответствие с ISO / IEC 17024 от TÜV AUSTRIA Cert – високо реномираната международна сертификационна и мониторингова група, част от топ-институциите, предоставящи независимо сертифициране.

Продължителността на обученията е четири месеца – общо 17 присъствени дни и един ден за сертифициране. Програмата включва личностен профил, шест модула, сертификационен модул, бонус модул и уебинар, а съдържанието им е разработено с оглед настоящите и бъдещите потребности на индустрията и икономиката.

Записванията за участие вече започнаха, а до 30 януари 2015 г. имате възможност да се включите в реномираната академия! Повече информация за TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма можете да получите тук: http://human.bg/tuv-austria-academy или на имейл: tuv@jobtiger.bg.

TÜV AUSTRIA Мениджмънт Програма се реализира в партньорство между TÜV AUSTRIA Akademie, ХуМан Институт за хуманистичен мениджмънт България и JobTiger.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране | февруари 2015 г.

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
Три нови обучения от Асес в началото на 2015 г.

АСЕС е най-голямата българска компания, специализирана в областта на полиграфските изследвания. Компанията предлага и експертни услуги в областта на професионалният подбор на кадри, организационно консултиране, съдебно-психологични експертизи, психологични анализи, психологично портретиране и др. В началото на 2015 г. предстоят три специализирани обучения, организирани от компанията:
 1. За първи път в Европа - специален агент Сюзън Адамс! Специализирано обучение: Какво разкриват думите на заподозрения?
  За повече информация: http://assess.bg/bg/novini/item/81-kakvo-vsushtnost-razkrivat-dumite-na-zapodozryaniya.html
 2. Обучение на тема: Анализ на невербалното поведение - лектор д-р Игор Витале
  За повече информация: http://assess.bg/bg/novini/item/80-analiz-na-neverbalnoto-povedenie-i-licevo-kodirane.html
 3. Backster School of Lie Detection - Пълен курс на обучение за работа с полиграф /Детектор на лъжата/
  За повече информация: http://assess.bg/bg/novini/item/78-pulen-10-sedmichen-obuchitelen-kurs-za-rabota-s-poligraf.html
 
Интересно от JobTiger.tv
Преди HR Industry 2015 – Доброслав Добрев: „Все повече български компании искат да развиват служителите си“

На 11 февруари 2015 г. ще се проведе поредното издание на единственото изложение, представящо услуги и продукти за управление на човешките ресурси в България – HR Industry. То се организира за четвърта поредна година от JobTiger, с финансовата подкрепа на MetLife.

Инвестицията в собственото образование се отплаща многократно
Две платени стажантски програми предлага Vivacom
Да надградим образованието си с Мениджмънт програмата на TÜV AUSTRIA Academy – разговор с проф. д-р Борислав Борисов
Global Game Jam се завръща в София
Как мениджърите да управляват представянето на своите служители
Любопитно от JobTiger Блог
Подборът на персонал – жертва на когнитивните отклонения (2)

Когнитивните отклонения и евристиките са особено очевидни, когато човек трябва да взема решения, оценявайки информация от много различни източници или работейки при ситуации с недостиг на информация, двусмислена или недостатъчна такава. Тези зависимости са ясно демонстрирани в разработките на едни от най-именитите психолози на съвремието – Левинсън, Тверски, Канеман и др.

10 антимотивационни цитата (2)
“Защо да ви наемем?” – правилният отговор
Приключване на интервю за работа
Из дневниците на кариерния циник (6) – “Фрагментарната красота на коледното парти”
Как да бъдем по-добри слушатели
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Да разлаем кучетата!

На 22 януари 2015 г един от 10-те ТОП медийни експерти на UK според The Independent ще бъде в България за еднодневно обучение по създаване, налагане и запазване на положителен медиен имидж, репутация и управление на кризи.

Алън Стивънс притежава най-високото професионално признание – наградата The Professional Speaking Award of Excellence (PSAE) и е единственият акредитиран професионален лектор в Европа, който е и квалифициран специалист по Връзки с обществеността.

Семинарът ще се проведе ексклузивно за 60 участници от България, като повече от половината места вече са заети.

Програмата включва въпроси като:
 • Защо „без коментар“ не е опция?
 • Как да контролираме всяко интервю?
 • Как да комуникираме отговор „на изчакване“
 • Как да бъдете основния източник на информация?
 • 10 неща, които не трябва да казвате пред репортери
 • Последващи действия и водене на документация
Повече за програмата и специалните оферти за ранна регистрация може да откриете тук.
Семинар „Комуникация и увереност” с британския автор Шон Брикел

На 19-ти февруари 2015г. в София ще се проведе еднодневен семинар на тема „Увереност и Комуникация”, който ще представи десетки техники за подобряване на ежедневната комуникация с клиенти и колеги. Водещ на събитието ще е британският автор, предприемач и лектор Шон Брикел. В рамките на 5 сесии, Шон ще представи:
 • Най-важни умения за изграждане на лична увереност.
 • Най-важните комуникационни умения.
 • Търговски и презентационни умения.
 • Комуникация на работното място.
 • Завързване на контакти и приятелства в бизнеса.
Събитието е предназначено за работещите с хора, ежедневно провеждащи срещи, договарящите условия, нови продажби и обслужващи клиенти.

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център, а билетите вече са в продажба на www.sean.tothetop.bg, където ще откриете биография на лектора и пълна програма за събитието. До 16-ти януари цената за участие е с отстъпка от 66лв.!