JobTiger новини от месец юни 2005 г.:
 • 3-и Уикенд на HR екипите в България, организиран от JobTiger Ltd.
  След успешно проведените два HR Уикенда в средата на миналата и началото на тази година, JobTiger продължава с организацията на неформални срещи на специалисти и мениджъри в областта на човешките ресурси от цяла България. Целта на тези срещи е да се обмени опит, да се споделят конкретни проблеми и добри практики и да се обсъдят казуси от ежедневието на специалистите по управление и развитие на човешките ресурси.
  Третата среща на HR екипите в България се проведе на 17 и 18 юни 2005 г. в гр. Хисар, с любезното съдействие на Аккор Сървисиз България. Форматът на третия уикенд беше малко по-различен от предходните – освен общи сесии за всички участници, имаше и паралелни сесии. Всеки от участниците трябваше да избере по една тема на работна група от двете последователни сесии. През втория ден, представител на всяка от работните групи направи пред всички участници кратък обзор на представянията, казусите и решенията, обсъдени по време на паралелните сесии.
  За да видите участниците и фирмите, моля изберете тук.
  Презентациите и дискусиите ще можете да видите на адрес: http://hrm2004.blogspot.com
 • Представител на JobTiger взе участие в конференцията “Career Counseling and the Global Labor Market”, проведена в Таргу Муреш, Румъния. На конференцията беше обсъдено и внедряването на GCDF (Global Career Development Facilitator) сертифицирането в България.
  Повече информация: http://www.upm.ro/career_center/main1.htm
 • Представители на JobTiger и Проект “Пазар на труда” на USAID представиха програмата за изграждане на Центрове за кариерно развитие в българските университети на срещата на Националното представителство на студентските съвети, проведена в началото на месеца в Шумен. Двете организации са партньори в изграждането на кариерните центрове.
 • JobTiger стана съорганизатор на международната конференция “Университетите и пазарът на труда. Алтернативна програма за кариерно ориентиране и обучение, ориентирано към процеса”, проведена на 30.06.2005 в НБУ, София.
  Повече информация: http://www.nbu.bg/nbu/d2.php?l=centers/ckr/files/conference
 • Приключи първият етап от обучението на специалистите от университетски кариерни центрове в България.
  На церемония в хотел “Централ” бяха връчени сертификатите на завършилите и бяха наградени отличилите се кариерни специалисти.
  JobTiger получи специален сертификат “за изключителни заслуги в изграждането и развитието на университетски кариерни центрове”
 • JobTiger с нови хора в екипа
  От края на този месец, екипът на JobTiger се увеличи с още трима – Кристина Големанска, Боряна Динева и Христо Дичев. Те ще проведат летен стаж в отдел “Работа с клиенти”, След края на който ще имат възможност да се присъединят постоянно към екипа ни. Пожелаваме им успех!
 • JobTiger - нов факс и коригирани телефонни номера
  Факс Nо. +359 2 9433886
  Светлозар Петров - +359 2 9489433
  Боряна Динева - +359 2 9489436
  Йорданка Миронова - +359 2 9489230
  Кристина Големанска - +359 2 9489435
  Моника Будинова - +359 2 9489231
  Надежда Любомирова - + 359 2 9489232
  Светла Стоева - +359 2 9489228
  Теодора Ефтимова - +359 2 9489434
  Христо Дичев - +359 2 9489437


Припомняме ви:
 • Всички позиции за стажантски работни места се публикуват безплатно в www.JobTiger.bg и едновременно в www.staj.bg! За да напишете обява за стажант и ако вече имате регистрация в www.JobTiger.bg, използвайте същото потребителското име и парола при записа на обявата в staj.bg, или я въведете в JobTiger.bg. Не забравяйте да изберете Стаж на пълно работно време или Стаж на непълно работно време от падащото задължително меню Тип Заетост! По този начин, обявата ви ще излезе едновременно и в двата сайта!


Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец юли позициите за учители ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
 • Празници през месец юли:
  - 20 юли (сряда) – Илинден, работен ден


Panta Rei:
 • Виолета Велкова е новият Мениджър Човешки Ресурси на Siemens
  Г-жа Виолета Велкова пое тази позиция през месец май след няколко годишен мениджърски опит в областта на човешките ресурси в Postbank и HVB Bank Biochim. Работила е като лектор в Софийски и Нов Български Университет и консултант по международни проекти. Велкова има магистърска степен по Психология и следдипломна квалификация по Клинична психология.
  За контакт:
  Тел.: 02 / 8115120
  e-mail: Violeta.Velkova@siemens.com
 • Ролпласт с нов HR Мениджър
  От средата на месец март 2005, Глория Ламбаджиева заема позицията HR Мениджър във фирма Ролпласт – лидер в областта на производството и монтажа на ПВЦ и алуминиева дограма, щори, гаражни врати, поликарбонатни конструкции и пр. Персоналът на Ролпласт надхвърля 200 души, като г-жа Ламбаджиева е единствената, която отговаря за набирането и подбора, обучението и атестацията, както и за осигуряването на здравословни и безпопасни условия на труд. Преди това Глория е работила като HR Мениджър в консултантската агенция Stream Consult. В момента, тя завършва магистратура по специалността “Управление и развитие на човешките ресурси” към Училището по Мениджмънт на НБУ. Глория има две висши образования: психология (към Софийския Университет “Св. Климент Охридски”) и международни отношения.
  За контакт:
  Тел.: 0889 07 05 08, 02/ 812 69 52
  e-mail: hr@rollplast.com