Какво организирахме през 2014 година?
 
Неусетно измина и 2014 година. За тези 12 месеца преживяхме много хубави моменти, но и постигнахме много!
Благодарение на целия екип на JobTiger и най-вече на колегите от отдел „Събития”, станаха реалност и редица кариерни форуми, бизнес събития и много други:
Събития за младежи:
Национални дни на кариерата
2014


Най-големият форум за студентски стаж и кариера в България, се проведе за 13-ти път. Събитието отново премина през 7 университетски града в страната: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Участие взеха 152 компании, а над 16 000 студенти потърсиха възможност за кариерно развитие.

Конференция Be IT

Това е първата специализирана IT конференция, насочена към млади специалисти и студенти, обучаващи се в сектора на информатика и информационни технологии. Be IT събра близо 235 човека с желание за развитие в ИТ сферата.

„Дни на кариерата” в секторите:
ИТ, Телекомуникации и Business process outsourcing (BPO)


Единственият форум в България, който среща студентите, които искат да се развиват в секторите IT, Телекомуникации и BPO, с водещи компании-работодатели, които предлагат възможности за кариерно развитие в тази област. Тази година участие взеха 61 компании, а над 700 студенти посетиха форума.

„Дни на кариерата” в УНСС, посветени на секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и
Обслужване на клиенти


Събитието се проведе за трета година в сградата на университета. Форумът привлече 20 % повече компании от миналата година (60 на брой), а над 4500 студенти и млади специалисти го посетиха.

Стажантски програми в
JobTiger


През 2014 г. при нас стартираха кариерата си повече от 10 младежи. Вече имаме няколко отворени позиции и за 2015 г., които може да разгледате тук.

Консултации на студенти и ученици в цялата страна

Грижата за подобряване качеството на живот в България и развитието на успешна кариера са основни приоритети на JobTiger. Именно поради тази причина специалисти от компанията ни проведоха над 40 посещения на университети и училища в България. По време на тези срещи бяха обучени над 1000 студенти и над 4000 ученици.

Кариерно консултиране

За да улесни избора, планирането и постигането на мечтаната кариера на хората в България, JobTiger проведе над 100 индивидуални и групови консултации по кариерно планиране и развитие.

Kosher.bg

През платформата бе реализирано третото издание на мащабния проект на UniCredit Bulbank – Моята банка на бъдещето. В него се включиха 24 участника, разпределени в 5 отбора.

 
Събития за HR общността:
HR Industry

Това е единственото по рода си изложение в България на компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси. Тази година 41 фирми, занимаващи се с подбор на персонал, одит, обучения, тренинги и тимбилдинги, HR outsourcing, здравно и пенсионно осигуряване, временна заетост, трудова медицина и други представиха водещите тенденции в бранша. Изложението бе посетено от над 550 мениджъри и управители на компании.

ТОП ИКТ работодател -
съвместно с ИКТ Медия


Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България, да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област и да идентифицира ключовите зони, в които мениджърите биха могли да подобрят ефективността на човешкия капитал и като цяло - на управляваните от тях организации.

Школа за HR специалисти

Първата по рода си практическа школа, насочена към HR специалистите в България. Тя обхваща обучения на различни теми в областта на човешките ресурси.

HR Weekends

И тази година се състояха традиционните срещи на HR специалистите, на които се обсъждат предизвикателствата и възможностите пред HR професията, както и ежедневните проблеми и как да се справяме с тях. В двете срещи, през пролетта и есента, се вкючиха повече от 70 участника от малко над 50 компании.

HR бира

Традиционните сбирки се провеждат в неформалната обстановка.

 
Специални събития:
Trends of Tommorow на Samsung

В рамките на програмата Trends of Tomorrow 2014 консултанти на Samsung и JobTiger се срещнаха с повече от 4200 ученици на повече от 55 срещи в цялата страна. По време на срещите над 3500 ученика попълниха тест за кариерно ориентиране.
Целта на инициативата е младежите да бъдат подпомогнати в професионалното ориентиране и да бъдат подготвени за успешно кариерно развитие.

Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android

Тази година, съвместно със Софийски университет „Св. Климент Охридски” и подкрепата на Samsung, организирахме два безплатни курса, насочени към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий.

Форум: Жените в уеб. Път и
успехи. – съвместно с
фондация “БГ Сайт”


Форумът се състоя в два панела. Първият бе не тема „Успешна кариера в уеб“ с модератор Светлозар Петров и панелистите Светлана Вълева, Любомир Чолаков, Иван Беломорски и Надежда Данабашева. Началото на втория панел се отвори с дискусия на тема „Успелите жени в уеб“. В него участваха Крис Георгиев, в ролята на модератор и Александра Николова, Събина Панайотова, Жюстин Томс, Катя Тодорова и Мая Цветкова като панелисти.

Награда за „Най-добра кариерна секция в корпоративен сайт” в наградите БГ Сайт

Съвместно с организаторите на БГ Сайт, организирахме една важна за HR общността награда. За трета поредна година връчихме статуетка и едногодишен абонамент за Employer Branding за най-добра кариерна секция или секция „За нас“ в категория „Кариери“, като тази година победител в конкурса бе сайта на C3i Bulgaria.

Книгата, която ме вдъхновява

Целта на социална инициатива бе да популяризира четенето като дейност, обогатяваща човек и подпомагаща го в професионалната му реализация, съответно и в повишаване качеството на живот. В резултат от конкурса, участие взеха над 2350 читатели, които активно номинираха и гласуваха за вдъхновяващите ги заглавия в продължение на 12 седмици. Над 500 книги бяха номинирани, а 30 от тях съставиха финалната класация – Топ 30 на най-вдъхновяващите книги на нашето време.

 
Бяхме и партньори на много събития, организирани от наши колеги и приятели:
 • Sofia Game Jam 2014
 • Eventex Conference 2014
 • Mr. Negotiator с Дерек Арден
 • People Management с Дейвид Смит
 • Интернет маркетинг с нулев бюджет”
 • ACCESS MBA
 • King сf Sales с Бърни Де Суза
 • Red Bull Soapbox
 • Mr. Negotiator със Simone Hazeldine
 • Best HR Practices
 • QS World Grad School Tour – София
 • Rocking Motivation
 • Дни на Италианското oбразование 2014
 • Codeweek-Враца
 • Power Networking с Анди Лопейта
 • Кариерен форум Пловдив 2014
 • PMDAY България 2014
 • Reading People с John Cremer
 • Представяне на книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата“ на Любов Миронова
Снимки от събитията може да намерите във Facebook профила ни https://www.facebook.com/JobTiger
и във Flickr акаунта ни http://www.flickr.com/photos/jobtiger.