Христос Воскресе! Екипът на JobTiger Ви пожелава здраве и благополучие.
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Третото издание на Be IT разкрива добри възможности пред всички участващи компании
Третото поредно издание на конференцията Be IT ще се проведе на 28 май от 10 до 18.30 ч. в Suite Hotel Sofia. Събитието има за цел отново да срещне ИТ специалисти с експертите в бранша. И този път най-актуалните и „горещи“ теми в ИТ сферата ще бъдат предмет на обсъждания и дискусии.

Всяка ИТ компания (или компания с голям ИТ отдел) може да извлече неоспорими ползи от участие в тази технологична конференция. И това е от съществено значение – събития от подобен тип имат за цел да допринесат за развитието на всички включили се компании.

На първо място, регистрацията в Be IT е изключително полезен ход от маркетингова гледна точка. Всяка фирма се стреми да поддържа добра репутация в ролята си на работодател. Така нареченият employer branding се изгражда от редица компоненти, но един от ключовите е именно участието в подобни събития. Иновативните компании могат едновременно да използват две от предимствата на конференцията. От една страна, участието в семинарната програма дава основание да се смята, че в дадената фирма работят ангажирани и компетентни кадри, които желаят да споделят знания и опит с колеги. От друга, наличието на фирмен кът по време на събитието, е много полезно, тъй като компаниите участници имат възможността да предоставят информация за свободните им позиции пред посетителите. Тези два компонента имат взаимен синергичен ефект.

Безспорна полза е възможността за среща с потенциални служители, които да бъдат наети впоследствие. На събитието присъстват по традиция множество амбицирани млади хора, към които участващите компании могат да отправят своите послания и предложения. Във времена, в които откриването на нови ИТ кадри е изключително тежка задача, този метод за контакт с тях е не само успешен, заради таргетираната публика, но и много ефективен и ценово обоснован. Това превръща участието в Bе IT в истинска възможност за отдел „Подбор на персонал“ за всяка участваща компания.

Не на последно място, фирмите могат да се възползват и от шанса да „си сверят часовника“. На такива конференции обичайно се обсъждат най-актуалните теми и достижения, а това позволява на всички участници да видят докъде е стигнала индустрията и какво в момента е значимо и дискутирано.

В първите две издания на конференцията Be IT участваха добре познати фирми като HP, Proxiad, УниКредит Булбанк, Visteon и още редица водещи компании. Ако желаете и вие да се възползвате от участие в Be IT, не се колебайте да подадете своята заявка:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13
02/49 180 14
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България WEBLOZ стана на 10 години

Между 22 и 25 април се проведе 10-тото юбилейно издание на състезанието по уеб разработване „WEBLOZ“. В него ученици от цялата страна премериха сила, забавляваха се и празнуваха рождения ден на състезанието.

Участници от над 20 населени места защитаваха своите проекти пред комисията. Тя беше съставена изцяло от бивши победителите от предишните издания, всеки от които е доказал професионализма си и работи в ИТ сферата.

Най-добрият проект в категория „Уеб сайт“ се оказа на Даниел Стойнев от Благоевград. Той беше награден с почетна грамота, хостинг от ICN.BG и парична награда. В същата категория на 2-ро и 3-то място бяха проектите на Мариян Михайлов от Шумен и Петромир Пенчев и Каролина Колева от Разград.

Малките участници в категория „Уеб сайт“ (учениците от 5-8 клас) отново изненадаха много приятно комисията. С първо място беше отличен проектът на Мартин Христов от Шумен, а проектите на Ивана Великова и Кристиан Константинов от Шумен, и Даниел Бумбалов и Даниил Ширяев от Ямбол допълниха класирането.

В най-оспорваната категория „Уеб програмиране 9-12 клас“ на първо място е класиран проектът на Радослав Стефанов от Правец. Проектът на Антон Колов и Ивета Македонска от Монтана и София е класиран на 2-ро място. Третият в класирането е проектът на Стоян Генчев от Добрич.

Състезанието WEBLOZ е най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България. То се организира с любезната подкрепа на българската хостинг компания ICN.BG, технологичният стартъп Imagga, кариерният сайт и HR компания JobTiger и софтуерната компания Nemetschek.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Предстои Business Leaders and HR Meetup

Събитието събира на едно място собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти в една неформална и приятелска среда. Целта на тези срещи е по време на панелни дискусии да се обсъдят актуалните тенденции и проблеми на пазара на труда и предложения за решаването им.

Business Leaders and HR Meetup ще засегне едни от най-горещите теми на годината – предизвикателството пред намирането на подходящи кадри, привличането им като служители и справяне с липсата на квалифициран персонал. Освен в дискусионни панели, всички посетители ще имат възможността да се включат и в сесия за анализ, обсъждане и обратна връзка.

В рамките на два дни, участниците ще могат да споделят опит, да създадат нови бизнес контакти, да чуят нови гледни точки, и не на последно място, да посрещнат July morning сред прекрасната атмосфера в Парк и СПА хотел „Екзотик“, с. Марково, край Пловдив!
Станете “ТОП ИКТ Работодател” на 2016 г.

Включете се в единствената независима класация на водещите технологични, комуникационни и аутсорсинг компании в страната – „ТОП ИКТ Работодател”

Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в ИКТ сектора в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област.

„ТОП ИКТ Работодател“ е единственото по рода си проучване за ангажираността на служителите в сектор „Информационни и комуникационни технологии” у нас. То ще даде възможност на всяка компания, чрез външна обективна оценка, да получи анализ на ангажираността на служителите си, анализ за състоянието на целия бранш и анализ на позицията на компанията спрямо целия бранш.

АНОНИМНОСТ и КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ са основните принципи на използваната методология. КРАЙНИТЕ КЛАСИРАНИЯ на компаниите по сектори ще включват само първите три класирани компании. Подробните резултати за всяка компания ще бъдат предоставени само на нейното ръководство и няма да бъдат публикувани публично.

Първите 28 компании вече заявиха своето участие в проучването.

Предлагаме ви възможността да получите външна оценка за ангажираността на служителите и реална представа за позицията на компанията сред конкурентите, защото записванията за ТОП ИКТ Работодател 2016 продължават!

Следете развитието на проекта и вижте повече подробности тук.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.


Предстоящи дати за тренинга:
13 – 14 май 2016 г.
9 - 10 юни 2016 г.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
Sitel отпразнува 10 години в България

Водещият световен доставчик на аутсорсинг на бизнес процеси Sitel отпразнува 10-годишнината на българския си офис. Компанията отваря центъра си в София през 2006 г. и досега е инвестирала над 7 милиона лева в страната. Планираните инвестиции в средносрочен план надхвърлят 1,7 милиона лева.

„Сайтел България” стартира през 2006 г. с около 100 служители и обслужва клиенти на два основни езика – немски и френски. 10 години по-късно в компанията в столицата работят над 700 служители на 27 езика, включително фински и арменски, а от 2014 г. и иврит.

  • Третото издание на Be IT ще срещне отново ИТ специалисти с експертите в бранша
  • Най-важната причина, поради която един прохождащ бизнес успява
  • 3 мита за работата-мечта, в които не трябва да вярвате, ако искате да бъдете щастливи
  • Меките умения – ценна помощ в работата
  • Второто издание на HRU Sofia събра специалисти по ИТ подбор за интересни дискусии
  • Форум „Младежко предприемачество – StartUp 2016 – Go To Market”
  • 4 истини за неконвенционалния кариерен път на модерния човек
  • Adguard от Русия спечели Founders Games и € 200 000 награда от Webit
  • 7 важни въпроса за наемането на работа, на които всеки интервюиращ трябва да получи отговор
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Световният лидер в организирането на МВА събития се завръща в София за 18-ти пореден път

Кога: 11-ти май,
Къде: хотел Балкан

Срещнете се лично с най-добрите бизнес университети и разберете дали MBA е правилната стъпка в професионалното ви развитие.

Събитията Access MBA са мостът, който сближава лидерите в бизнеса и елитните МВА програми в цял свят чрез индивидуални срещи между бъдещи МВА кандидати и Директори по прием на студенти.

Професионалистите, които имат магистърска степен по бизнес администрация са сред най-търсените в света. Уменията по финанси, мениджмънт, маркетинг, стратегия и анализ ще Ви превърнат в незаменима част от фирмата ви и ще ви помогнат да разполагате много по-ефикасно с времето си.

Какво ви очаква по време на събитието?

 • лични срещи с директори от Топ бизнес университети. 20 мин време само за вас и вашите въпроси.
 • дискусия за кариерното развитие с представители от бизнеса и образованието
 • съвети за подготовка на GMAT и възможност да спечелите 1 безплатен GMAT курс

Възможности за стипендии на обща стойност над 1 милион евро!

Ексклузивно по време на събитието ще имате възможност и да участвате в кариерната дискусия,с участието на топ мениджъри от водещи Български компании, които ще споделят ценни съвети за това какви са перспективите след завършване на МБА и какви са техните тайни към успеха.

Местата за индивидуални срещи с представители на Access MBA експерти са ограничени, затова възползвайте се от възможността да се регистрирате предварително.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА
Техники за надмощие в преговорите

Саймън Хезълдейн е международен лектор и автор на бестселърите на българския пазар “Невропродажби” и “Продажби в реалния свят”. На 10 май ще бъде в България за еднодневно обучение на тема преговори.

Здравей, Саймън! Семинарът Преговори на Ринга на 10 май ще бъде 3-тото ти посещение в България. Разкажи малко повече за себе си, за хората, които все още не те познават.
 ‐ Аз съм не само брилянтен бизнес автор, но и опитен международен лектор, говорил в повече от тридесет страни на петте континента. Мои клиенти са едни от най-успешните компании в света - Avon Cosmetics, Dell, Dow Chemical Company, Ingram Micro, London Business School, Merseyside Police, Nestle,Olympus, Ray-Ban, Syngenta, Time Warner, Vodafone и др. Живея в Англия със съпругата ми и 22-килограмовото ни куче.

Кое е най-голямото предизвикателство, с което си се сблъсквал в работата си като специалист по преговори и продажби?
 ‐ Да започна собствен бизнес по време на рецесия. Трябваше да продавам наистина усилено!

Кои са най-честите причини за провал при преговорите и как може да избегнем това?
 ‐ Повечето преговори се провалят заради липса на планираниране и лоша подготовка, както и заради слабо представяне в самите преговори.

Има различни техники за преговори - кое работи в света на бизнеса днес?
 ‐ Зависи от сутуацията. В някои преговори силовият подход е най-подходящ, докато в други е необходимо да сътрудничите, за да постигнете максимален резултат.
Как да се справяме със силови ходове?
 ‐ Като ги разбираме, разпознаваме и не позволяваме да ни влияят психически.

Кой е най-добрият съвет, който си получавал в кариерата си до този момент?
 ‐ Всеки ден прави нещо, което те кара да се чувстваш неудобно, за да имаш увереност, че можеш да се справиш и да разшириш кръга на собствените си възможности. След това интервю отивам на обучение как да опитомявам отровни змии. Това със сигурност ще ме накара да се чувствам доста некомфортно!

Какво да очакват хората от семинара ти в София на 10 май?
 ‐ Заедно ще преминем през целия път - от началото на преговорите до самия край, когато сделката е сключена и парите са в банковата ви сметка. Ще ви покажа техники, с които да получите надмощие в преговорите, за да сключвате по-доходоносни сделки и да печелите повече пари!

Запазете вашите билети за събитието тук.