Schwarz IT Bulgaria
bg.it.schwarz над 300 служителя

Компания

Schwarz IT България е дигиталното сърце на глобалната ритейл група Schwarz. Компанията заема ключово място в група Schwarz и е интегрирана част от Schwarz IT Германия, с които работи на принципа на равнопоставени компании и колеги.

Нашата работодателска политика е насочена към това да даваме възможности за израстване на служителите. Над 80% от служителите са вътрешно повишени при това за кратък период от време. За 3 години част от екипа бива повишен с поне 2 кариерни стъпки.

Следваме вътрешна политика за окуражаване назначаването на жени в компанията. В момента имаме 40% дял на жените в екипа, включително и на ръководни позиции, като нашата цел е този процент да продължава да расте.

Важна кауза за Schwarz IT България е завръщането на българи от чужбина и работим усърдно в тази посока. При нас вече работят не малко специалисти, които се присъединиха в екипа ни, след като развиват успешни кариери в Западна Европа.

Ние помагаме на служителите да натрупат опит и знание, да се развиват и да достигат до високи позиции в компанията. Имаме щастието да сме изградили много и успешни звена, около които развиваме академии и организираме курсове, с които повишаваме познанията и уменията на служителите си.

Въвеждащата ни програма за служители е с фокус те да бъдат близо до бизнеса и да научат как да бъдат полезни на техния вътрешен клиент. Това включва работа в магазините от групата Schwarz, централните складове и логистичните бази, активно участие в т. нар. hot days – дните около Великден и Коледа, когато натоварването в магазините е извънредно. Целта на тази програма е по време на първата една година в компанията всеки служител да има близък достъп до бизнеса, който обслужва.

Обяви

В момента няма отворени позиции

Дейност

Schwarz IT България обслужва и предоставя IT решения за четирите подразделения на водещата световна ритейл група Schwarz – компанията за рециклиране Pre Zero, компанията за производство Schwarz Produktion и познатите в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland.

Началото на компанията бе дадено с обединението на два силни и високотехнологични български екипа – тези на Kaufland IT Hub и Lidl Digital. Kaufland IT Hub е създаден още през 2016 г. като част от компанията Kaufland Service. А Lidl Digital отговаря за онлайн търговията на Lidl по света.

Чрез своята дейност, компанията оперира в над 30 държави, обслужва около 12 500 магазина по света и техните над 7,5 млрд. клиенти на година.

Използваме много и различни технологии, програмни езици, frameworks, development environments и бази данни. Нашите екипи работят в областта на BI, AI и Data services. Имаме отдели, фокусирани върху работа в SAP ABAP частта. Имаме екипи с разработчици на мобилни приложения, базирани върху iOS и Android. Екипите на Lidl Digital отговарят за разработването и поддържането на решения за онлайн бизнеса на Lidl в Европа. Компанията ни включва и големи звена в поддръжка. Имаме и отдел „Инфраструктура“, която е кръвоносната система на един IT организъм. Schwarz IT България работи и върху ключов за групата проект – изграждането на собствен Cloud, чието търговско наименование е STACKIT. Българският екип заема централна роля в разработката на облачното решение.

Основно наше предимство като компания и работодател е, че работим с най-новите технологии. Част от тях са: BAP, UI5, Java, JavaScript, Angular, NodeJS, Python, C#, .NET, iOS, Android, Xamarin, Apache Spark, TypeScript, SpringBoot, Hybris, Eclipse, Ab Initio, SQL, Hadoop, Fiori, Oracle, Hana, Sybase, MicroStrategy.

Допълнителни придобивки

Корпоративна култура

Екипите ни са пълни с млади и ентусиазирани хора, които са запалени по своята технология. Стига да излезем от пандемията няма да имаме търпение да подновим всякакви събития в офиса и извън него.

Нашата мисия

Ние осигуряваме разнообразния, глобален ежедневен бизнес на Schwarz Group със стабилни, сигурни и високопроизводителни ИТ решения. Чрез перспективни разработки даваме възможност на отделите да прилагат нови бизнес идеи на практика. Виждаме себе си като равнопоставен партньор, който налага стандарти със своя силен екип. Ние сме независими специалисти, които са запалени по IT дейността в Schwarz групата и се стремят към най-добрите и икономически решения.

Нашата визия

Ентусиазъм за иновации, близост до хората, разбиране на бизнеса. Като водещ технологичен партньор, ние сме сърцето на Schwarz Group.

Ефективно, бързо, гъвкаво.

Нашите ценности: Ние сме резултатно ориентирани. Ние сме визионери. Работим с отговорност. Ентусиазъм. Партньорство.


Нашият High Five - Ръководни принципи

Аct responsibly - Нашите мениджъри приемат своята отговорност сериозно. Те са наясно със социалната отговорност на нашата компания, насърчават системната работа и непрекъснато подобряват нашата организация.

Develop decision-making employees - Нашите мениджъри дават на служителите си необходимата свобода за вземане на решения. Целенасочено развиват собствените си умения, като така подпомагат и служителите да се развиват.

Lead with appreciation - Нашите мениджъри градят доверие в отношенията, които създават, опознавайки по-добре себе си и своите служители. Когато работят заедно, те вземат предвид личността на всеки един. Общуват открито и с благодарност, като изразяват директно похвалите и критиките.

Shaping the future in an exemplary manner - Нашите мениджъри укрепват бъдещата жизнеспособност на нашата компания. За целта те отварят нови пътища и вдъхновяват своите служители. Осигуряват необходимата ориентация и вдъхновяват за промени. Самите те илюстрират тази бъдеща ориентация и отвореност за промяна.

Be powerful together - Нашите мениджъри смятат, че всеки е важен. Включват служителите изцяло и на ранен етап. Дават възможност на всички да бъдат част от играта въз основа на общи правила. Те са еднакво ангажирани с лидерство на всички нива: самоуправление, управление на екипи и корпоративно управление. Ето така осигуряваме дългосрочни резултати на високо ниво.

Екип

Офис

Офис снимки

Офис удобства и придобивки

Работно пространство

Кандидатстване

Процесът по кандидатстване в Schwarz IT България включва изпращане на актуално CV до отдел „Човешки ресурси“.

Как може да разберете за отворени позиции?

Вижте обявените в Job Tiger позиции и кандидатствайте!

Потърсете наш служител в LinkedIn, който да Ви препоръча, като част от фирмената програма за препоръка.

Интервю

Процесът по подбор включва, следните стъпки:

- Преселекция

- Интервю с технически специалисти

- Интервю с човешки ресурси

- Вземане на решение

Служителите споделят

Виртуален ментор

JobTiger Banner