ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Стартира Национални дни на кариерата - събитието, на което ще откриете млади таланти за вашия бизнес
Едва ли някой вече ще се учуди, ако заявим, че един от най-сериозните проблеми пред ръста на компаниите в България е недостигът на качествени кадри. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от правителството, изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори.

В създалата се ситуация инвестициите в осигуряване на необходимия човешки ресурс стават по-важни от всякога. За някои компании, те се превръщат дори във въпрос на оцеляване на бизнеса им в страната. Това бе и една от причините JobTiger да разшири обхвата на предстоящите „Национални дни на кариерата“, които и през 2018 г. ще се проведат под мотото „Добра Кариера, Добър Живот“. Най-голямото кариерно събитие в България ще се осъществи за 17-та поредна година, като между 13 март и 4 април 2018 г. се очаква повече от 200 големи български и международни компании, сред които Mobile Systems, Инвестбанк АД, 60K, EGT Interactive, E&G Finances, Lufthansa Technik Sofia Ltd., „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД, Верига ресторанти Годзила, Солвей Соди, СТАНДАРД ПРОФИЛ БЪЛГАРИЯ, ПЛАСТХИМ - Т АД, Стомана Индъстри, Център за развитие на човешките ресурси, Magna Powertrain Plovdiv EOOD, TIBOR Gesellschaft fur Bildung, Beratung und Vermittlung GmbH, предлагащи стажантски и постоянни работни позиции в различни бизнес сектори, да се срещнат с хиляди кандидати за работа в редица университетски градове в страната. Тази година градовете са 8, като към София, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив за първи път се присъединява и Габрово.

Освен повечето локации на провеждане, в София през 2018 г. събитието се мести на ново място, което позволява участието на по-голям брой изложители. Въпреки увеличения капацитет и оставащото време до изложението, местата бързо се изчерпват. Към 6 март общо 170 компании са се регистрирали за предстоящите „Национални дни на кариерата“.

Не пропускайте и Вие възможността да осигурите бъдеще на бизнеса си с участие в най-голямото и най-старо кариерно събитие в България.

Повече за „Национални дни на кариерата“ 2018 може да научите и на предстоящата пресконференция, на 7 март 2018 г. от 11:00 ч. в Национален пресклуб БТА, на която ще бъдат представени новостите в предстоящото издание на форума.

За повече информация, точните дати и локации за провеждане на „Национални дни на кариерата“ и заявка за регистрация, посетете страницата на събитието или се свържете с екипа на JobTiger: тел. 02/4918013, 0882 36 44 56; email: events@jobtiger.bg
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Business Leaders and HR Meetup – Април 2018

Пролетта наближава, а ние сме подготвили за вас най-актуалните теми в сферата на управлението на Човешките ресурси!

Имаме удоволствието да ви поканим на третото издание на Business Leaders and HR Meetup - единственото събитие в България, което събира собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти на едно място!

По време на третото издание на Business Leaders and HR Meetup отново ще засегнем едни от най-актуалните през изминалата година въпроси. Темите, върху които сме се фокусирали този път ще са „Подборът на персонал през 2018 година“ и „Технологизация и хуманизация на HR“.

Ще Ви очакваме на 12 април 2018 в Хотел Дипломат Плаза, Луковит, за да отпразнуваме началото на пролетта и да се насладим на прекрасната българска природа.

Местата са ограничени! Запази своето място още днес!
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи и тийм лидери.

Предстоящи издания на тренинга:
Остават само няколко свободни места за групата - март 2018 г.

За записвания използвайте регистрационната форма, или се свържете с екипа на JobTiger за допълнителна информация: e-mail: gcdf@jobtiger.bg, тел. 02/ 4918 019
 
Интересно от JobTiger.tv
По-високата заплата е най-важната причина за смяна на работата

Вече и в България можем да сравняваме заплатите си чрез Zaplatomer.bg – най-голямото онлайн изследване на заплати в Европа.

Най-важната причина да си търсим нова работа е по-добра заплата от тази, която понастоящем получаваме. Повечето пари и материални придобивки са решаващият фактор за 63% от хората при избора между различни предложения за работа и основен критерий за смяна на работното място при близо три четвърти от тези, които имат усещането, че не са добре платени. Атрактивната длъжностна характеристика е вторият по важност фактор при вземането на решение за смяна на работното място. По-ангажиращата работа пък e силен мотиватор за промяна за доволните от сегашната си заплата.

  • HR Industry 2018: Може ли щастието да се учи?
  • #HRinterview: Мая Василева-Данова, ЧР генералист – Фондация „За Нашите Деца“
  • Бедствие – как да отида на работа?
  • #HRInterview: Искра Иванова, Eксперт „Идентифициране и привличане на таланти“ в Кока-Кола ХБК България АД
  • HR Industry 2018: LEGO като инструмент за организационна промяна
  • #HRinterview: Ина Петрова, Мениджър „Подбор и развитие”, „Овергаз Мрежи” АД