Saga Technology
София www.sagabg.net

Сага Текнолъджи е основана през 1993 г. Нейната мисия е издаването на списания и вестници, чието съдържание е базирано на реномирани световни източници и е в подкрепа на технологичния преход на българското общество към развита икономика. През 1994 г. Сага Текнолъджи започва да издава световния лидер в областта на ИТ списанията - PC Magazine, в България по лиценз на Ziff-Davis, Inc. За една година PC Magazine Bulgaria се наложи като водещо списание на българския пазар и запазва тази позиция и до днес.
През 1998 г. Сага Текнолъджи предложи на българския пазар още едно водещо издание – корпоративния вестник No 1 в САЩ PC Week (днес вече eWeek), също по лиценз на Ziff-Davis, Inc., първото издание с контролиран тираж у нас. Само за няколко месеца PC Week Bulgaria стана най-уважавания източник на информация по отношение на ИТ за бизнеса.

PC Magazine Bulgaria е пълноцветно месечно списание, чиято основна цел е да осигурява информация на хората, които взимат решения, избират продуктите, търговските марки, софтуера и определят цялостната информационна политика на фирмата. Тази информация се базира на мащабни сравнителни тестове, провеждани както в лабораториите на американското издание, така и от PC Magazine Bulgaria.
 Основни рубрики:
Тенденции; Първи впечатления; Разказ на броя; Хардуер; Софтуер; Мрежови решения; Интернет; Мнения; Самоучител; Служебни програми;

PC Week Bulgaria е пълноцветен седмичник, предназначен за основните клиенти и потребители на информационни технологии в България. Вестникът популяризира последните новости от динамично развиващия се световен и български ИТ пазар; предлага анализи, проучвания, решения, нови продукти – накратко цялата информация, от която фирмите се нуждаят, за да определят своята ИТ политика.
PC Week Bulgaria е първото издание на българския пазар, което се предоставя безплатно на средните и големите клиенти, които купуват 90% от ИТ продуктите в България.
 Основни рубрики:
Новини от света на информационните технологии; Настолни и мобилни решения; Инфраструктури; Интернет приложение; Стратегии; Телекомуникации; Мнения
 
Популярна наука
От началото на 2000 г. на българския пазар е и най-популярното списание за наука и технологии в света – Popular Science, което се издава по лиценз на Times Mirror Magazines.
От 127 години насам Popular Science винаги е било първото издание, съобщавало за най-новите технологични пробиви и иновации във всички области, засягащи практически всички страни на живота ни - от къщите, в които живеем, и колите, които караме, до компютрите, които използваме.
Читателите на "Популярна наука":
го търсят като източник на информация за своите покупки. Те са 5 пъти по-вероятни купувачи на последните технологични продукти от средното население.

 Сага Текнолъджи ЕООД
 
 Адрес:
 София 1000, бул. “В. Левски” 3
 Тел.: (02) 980 1446, 980 4487,
 981 1531, 988 4881, 988 4865, 876 988
 Факс: (02) 981 1924
 e-mail:
saga@sagbg.net, adv@sagabg.net
 
 Ръководител:
 Анна Бакалова, Изпълнителен директор.
 
 За контакти:
 Мариана Тодорова, главен редактор на PC Magazine Bulgaria.
 Виктория Лазова, главен редактор на PC Week Bulgaria.
 Румяна Велкова, главен редактор на Популярна наука.
 Пепа Аврамова, директор реклама на PC Magazine Bulgaria и PC Week Bulgaria
 Валерия Хантова, директор реклама на Популярна наука.
 Мария Горчилова, абонамент и разпространение.

Careerdays.bg