За първи път Национални дни на кариерата стартира с радио предаване на живо
Най-мащабният кариерен форум в страната предлага възможности за нова работа и стаж

За 22-ра поредна година Национални дни на кариерата ще представи водещи работодатели, отворените им позиции и кариерни възможности. Шест академични града - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово и Виртуален ден ще съберат над 100 компании от различни сектори. Вече 70 фирми заявиха участие за седемте събития.

Национални дни на кариерата 2023 стартира в София на 1 април, събота, в Гранд Хотел „Милениум“. Събитието се разраства и предлага още интересни възможности за изложители и посетители.

Нов елемент във формата е партньорството с радио ENERGY, които ще гостуват на Национални дни на кариерата 2023 с излъчване на живо от Гранд Хотел „Милениум“. Кариерният форум ще сподели емоциите от събитието със слушателите в ефира по време на специално предаване, а от екипа на радиото ще се погрижат за доброто настроение и музикално оформление в деня. Освен музика от 10:30 до 13:30 ще се излъчват на живо и интервюта, и разговори с посетители и изложители.

Успоредно със забавната част през целия ден посетителите ще се включват в презентации на тема „Талантът“. Презентационната част дава допълнителни възможности за развитие на професионален потенциал, споделяне на опит от професионалисти и практически съвети за кариерно развитие.

Кът Професионално образование и обучителни организации е чудесна възможност за среща с представители на професионално ангажираните компании в тази сфера. Освен да намерят нова работа и стаж посетителите ще могат да разберат за възможностите за развитие на професионални умения и компетенции в зала Нютон.

Startup зона (в партньорство с BESCO) с фокус над startup системата в страната и възможностите за развитие и привличане на професионалисти в нея. В специално пространство може да се проведат срещи с представители на едни от най-интересните и проактивни стартъпи.

След София турнето на Национални дни на кариерата 2023 продължава:
  • Велико Търново - 4 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
  • Виртуален ден - 5 април - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
  • Габрово - 6 април - Технически университет;
  • Пловдив - 8 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Варна - 8 април - Хотел-галерия „Графит“;
  • Русе - 11 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“.
     
Регистрацията за посетители е безплатна:
От Национални дни на кариерата е започнал професионалният път на над 53 000 човека. Форумът се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, JobTiger.tv, HRIndustry.bg

С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Advent Group и Legion Run.
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Запазете датите 18 и 19 май за 28-ото издание на HR Weekend!

След миналогодишното успешно издание в гр. Трявна нямаме търпение да обявим, че 28-ият HR Weekend ще се проведе на 18 и 19 май 2023 г. в Парк хотел “Кюстендил”.

Темите от света на HR-a, които ще дискутираме този път, ще бъдат:
  • HR в криза;
  • Мотивация, ангажираност и задържане при хибриден модел на работа;
  • Възнаграждения и придобивки – тенденции, предизвикателства и източници на информация.
     
Модераторите и пълната програма ще бъдат обявени съвсем скоро!

HR Weekend е традиционна конференция на HR общността, по време на която HR специалистите имат възможност да дискутират практически проблеми от сферата. Провежда се в два дни по предварително обявена програма.

Следете сайта на събитието за новини!
Кариерна борса в Бургаски свободен университет

Бургаски свободен университет и JobTiger организират Кариерна борса за студенти на 5 април 2023 г.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0030-C01 „Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.



За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger:
E: events@jobtiger.bg
T: +359 2 491 80 22
 
Грижа за психичното здраве на работното място

Фондация на бизнеса за образованието организира двудневно обучение за HR специалисти, мениджъри и кариерни консултанти на тема „Грижа за психичното здраве на работното място“, което ще се проведе присъствено в София на 27-28 април 2023 г.

В рамките на двудневното обучение „Грижа за психичното здраве на работното място”:
  • Ще повишим познанията си в областта на психичното здраве;
  • Ще осъзнаем силата на стигмата в тази област;
  • Ще развием умения за разпознаване на симптоми и сигнали за предизвикателства в областта на психичното здраве;
  • Ще развием практически умения за оказване на първа помощ, подкрепа, насочване и грижа към хора с предизвикателства в областта на психичното здраве;
  • Ще изследваме собствените си нагласи и възприятия към психичното здраве;
  • Ще повишим знанията и уменията си за създаване и поддържане на позитивна и толерантна работна среда.

    Програмата съчетава различни методи на обучение – презентации, групови дейности, практически упражнения и дискусии.

    Водещ: Наталия Николова – психолог и обучител с богата специализация и практика в сферата на личностното развитие, кариерно консултиране и човешките ресурси.

    Запишете се за участие тук до 10 април.
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Призьорите от шестите Годишни награди за Employer Branding през 2023 година

Рекорден брой кандидатури се конкурираха в шестото издание на Годишните награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд - Employer Branding Awards.

Наградата за „Най-добър работодател на годината - Employer of the Year“ си поделиха Kaufland България и А1 България , а отличието Employer Brand Leader за компания грабнаха Мусала софт, Concentrix Bulgaria и Akkodis Bulgaria. Индивидуалния приз взе Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

За пореден път в категорията за HR Technology of the Year първото място беше за Progress, а в надпреварата за Employer Branding Video бяха отличени следните компании - Devision, SiteGround и Cargill. Наградените в HR Strategy of the Year са Аксенчър България, DataArt България и Филип Морис България. Най-добри в категорията Employer Branding Innovation се оказаха Schneider Electric, а първото място за Employer Branding Idea грабнаха Kaufland България, които взеха първото място и в категория Sustainable (ESG) Project. Журито определи като номер 1 в Employer Branding Project - Yettel, а най-харесани в Innovation in Talent Management се оказаха Филип Морис България. Първи в категория - Innovation in Talent Education са Sirma Solutions.

Призьорите в Тeam Lead of the Year са Гергана Тенекеджиева управляващ партньор, Адрес недвижими имоти АД, Андрей Андреев, Engineering Lead в DHL Enterprise Software Solutions, Михаел Йорданов, старши мениджър „Бизнес развитие и привличане на корпоративни клиенти“, А1 България, Иван Дудин, регионален директор продажби за региона Балкани, Турция и Средиземноморието в Acronis.

УниКредит Булбанк АД надвиха конкурентите си в категорията Employer Branding PR Campaign.

Трима бяха отличени като Еmerging Leader: Ciklum, Понтика Солюшънс АД и Experian Bulgaria.

VMware спечели приза за Excellence in Office Space, А1 България в Employer Branding Network и в Management of New Employees, а CluneTech във Flexible Workplace.

В категорията Excellence in Stress Management първото място беше присъдено на BOpartners. Пощенска банка грабнаха първите места в две категории на конкурса - Creative Thinking и Excellence in Teamwork.

Призът за Education Innovation беше присъден на Банка ДСК, а в категории Employer Branding Event първото място зае Лидл България. В много оспорвана конкуренция в най-новата категория на конкурса Culture and Values на върха се изкачиха ПРЕСТИЖ-96 АД.

Пълния списък с наградените компании можете да откриете на сайта:
https://talents.b2bmedia.bg
Лекция на тема Предизвикателствата пред предприемачите в АУБГ

На 16 февруари Наталия Цветанова, Мениджър „Подбор на персонал“ в JobTiger, изнесе лекция с дискусионна част пред студентите от Американски университет в Благоевград. Посещението е по покана на Евелина Ван Менсел и е част от курса за предприемачество в университета, който тя води. Фокусът му е насочен към подготовка на студенти с практически съвети и насоки при създаването на нова компания. Наталия разказа какви са трудностите на предприемачите от психологическа гледна точка и как могат да се справят с тях.
 
1001 причини да работиш в Туризма или как да възстановим доверието в туристическия сектор като място за професионална реализация

На 15 февруари управителят на JobTiger Светлозар Петров взе участие в дискусията на тема „1001 причини да работиш в Туризма или как да възстановим доверието в туристическия сектор като място за професионална реализация“, организирана от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) по време на изложението Ваканция и СПА ЕКСПО 2023. На срещата бяха обсъдени най-сериозните предизвикателства пред сектора - проблемът с липсата на кадри, привличането, обучението и задържането на работниците в туризма и необходимостта от възстановяване на доверието в сектор туризъм.
 
Футуристичното събитие за иновациите INNOVATION EXPLORER 2023 пренесе гостите до края на цивилизацията

Съзвездие от любими журналисти, известни учени и утвърдени експерти разигра възможните сценарии за бъдещето на България и обществото. На 23-ти февруари в София Тех Парк се проведе ежегодния международен форум за иновации Innovation Explorer 2023.

За ден гостите на събитието се потопиха в магическа атмосфера на телевизионно риалити, в което хората живеят сред интересни, полезни и причудливи иновации и идеи и разкриват заедно как да променим себе си и живота си към по-добро.

Какво всъщност се случи на 23-ти февруари в София Тех Парк? Зала „Джон Атанасов“ беше превърната в телевизионно студио с големи екрани, чийто футуристичен декор беше създаден чрез 3D мапинг, а аудиторията попиваше идеи за бъдещето, заедно със сладолед с течен азот и VR пътешествия…

Водещият на събитието, журналистът Венелин Петков откри форума, напомняйки, че последните три години препускаме с влакче на ужасите: COVID пандемията, войната в Украйна, опустошителните земетресения в Турция и Сирия и в добавка – нестихващата политическа криза в България. Любимият тв гост накара гостите да се замислят за тихите мнозинства у нас – за онези стотици и хиляди хора, които не се ангажират, не вярват, не гласуват, не участват във вземането на важните решения за България... И хвърли ръкавицата към онези, които не се отказват да търсят пътя към по-доброто бъдеще.

6-ма невероятни лектори от цяла Европа и плеяда от утвърдени експерти и професионалисти прие предизвикателството - да отвори умовете на съвременниците си.

Повече за събитието можете да научите на: www.innovationexplorer.bg
 
ОТ HR INDUSTRY
  • BI и POWER QUERY или как да подготвим суровите данни за анализ
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Стрес и как да се справим с него
  • Грешките на старт-ъп компаниите