Информация за пресата

Стартират още 10 кариерни центрове,
подготвени от Фондация на бизнеса за образованието.
GLOBUL подкрепя инициативата с горещи линии

четвъртък, 21 юни 2007
34 са вече висшите училища и колежите в Мрежата от университетски кариерни центрове, изградена от Фондация на бизнеса за образованието.

Нови 10 кариерни центрове отварят врати в медицинските университети в София и Варна, Шуменски университет, в Стопанския и Философския факултет на Софийски университет, в Международното висше бизнес училище в Ботевград, Колежа по телекомуникация и пощи, Висшето училище по библиотечни и информационни технологии, Висшето училище по застраховане и финанси и в Земеделски колеж – Пловдив.Кариерните консултанти, които ще помагат на студентите да се реализират, а на работодателите – да наемат млади служители, преминаха обучение по международната програма Global Career Development Facilitator (GCDF). Обучението се провежда от Фондация на бизнеса за образованието, която работи за по-активен диалог между университетите и работодателите.

GLOBUL предостави на 10-те нови кариерни центъра мобилни телефони и SIM карти за безплатна връзка. По този начин мобилният оператор осигурява на младите хора възможността да получават актуална информация за наличните свободни позиции, обучения и квалификационни курсове. Първите 24 кариерни центъра в страната вече повече от година успешно ползват горещите линии, предоставени от GLOBUL. Инициативата е част от социалния ангажимент на компанията към българското образование и има за цел да подпомогне успешното кариерно развитие на младите хора.

Повече информация за кариерните центрове можете да намерите на http://careercenters.staj.bg/hotlines.php.
Назад
JobTiger Banner