• Да се match*-нем в мрежата

  сряда, 08 юни 2016
  VCD 2016
   
   
  Да си търсиш нова работа онлайн отдавна не е нещо ново и различно. Да си намериш работа онлайн, без да се налага да пропътуваш целия град или да гониш влака за среща с работодателя в съседен град, вече е нещо ново.

  „Виртуални дни на кариерата“ е единственият кариерен форум, който се провежда изцяло онлайн. Събитието е организирано от най-големия доставчик на HR услуги и услуги в областта на кариерното консултиране – JobTiger.

  „Виртуални дни на кариерата“ се провежда за втори път. Датата тази година е 22 юни - от 11:00 ч. до 16:00 ч. Работодателите, които подкрепят инициативата предлагат отворени позиции както за младши, така и специалисти с опит, а секторите на заетост варират от банки и финансови институции до call-центрове и компании в ИТ сектора.

  Какво представляват Виртуални дни на кариерата?

  Кариерното събитие е онлайн еквивалентът на традиционните кариерни форуми, които JobTiger провежда всяка пролет вече 15 години в 7 града на България. Предимствата за кандидатите в летния формат са:

  - Събитието се провежда онлайн. Кандидатите могат да се включат от всяка точка на света, нужно е само устройство със стабилна интернет връзка – таблет, компютър или телефон.
  - Участието в събитието е напълно безплатно, изисква единствено регистрация в сайта, за да могат работодателите да организират срещите и графика си за деня.
  - Участниците могат да се свържат с множество работодатели, с десетки отворени позиции в рамките на един ден. Част от позиции са в чужбина – изборът е единствено на кандидатите.
  - Всичко е бързо, безплатно и на един клик разстояние.

  Как да се подготвят кандидатите за събитието?

  Всяко участие в кариерен форум изисква известна подготовка, за да може кандидатът да извлече максимална полза от събитието. Най-важните стъпки, които JobTiger препоръчват за “Виртуални дни на кариерата”, са следните:

  - Максимално изчерпателна информация на личния профил в сайта. Това означава попълнена автобиография, която включва и снимка.
  - План преди самото събитие за виртуалните щандове и работодатели, с които кандидатът желае да се срещне.
  - Въпроси. Импровизациите при първа среща, особено работна не са препоръчителни. Чат сесиите с работодателите са точно 10 минути, ако времето не е достатъчно, всеки кандидат за работа трябва да изчака 20 минути преди да се срещне със същия работодател отново.

  Кариера на един клик разстояние – толкова е просто. За регистрация на “Виртуални дни на кариерата” на 22 юни 2016, посетете сайта - http://virtual.careerdays.bg  ---------------------------------
  *Match е популярен термин на платформа за запознанства, който идентифицира степента на сходство в профилите и интересите между хора, с цел партньорство.