Информация за пресата

Да се match*-нем в мрежата

сряда, 08 юни 2016
VCD 2016
 
 
Да си търсиш нова работа онлайн отдавна не е нещо ново и различно. Да си намериш работа онлайн, без да се налага да пропътуваш целия град или да гониш влака за среща с работодателя в съседен град, вече е нещо ново.

„Виртуални дни на кариерата“ е единственият кариерен форум, който се провежда изцяло онлайн. Събитието е организирано от най-големия доставчик на HR услуги и услуги в областта на кариерното консултиране – JobTiger.

„Виртуални дни на кариерата“ се провежда за втори път. Датата тази година е 22 юни - от 11:00 ч. до 16:00 ч. Работодателите, които подкрепят инициативата предлагат отворени позиции както за младши, така и специалисти с опит, а секторите на заетост варират от банки и финансови институции до call-центрове и компании в ИТ сектора.

Какво представляват Виртуални дни на кариерата?

Кариерното събитие е онлайн еквивалентът на традиционните кариерни форуми, които JobTiger провежда всяка пролет вече 15 години в 7 града на България. Предимствата за кандидатите в летния формат са:

- Събитието се провежда онлайн. Кандидатите могат да се включат от всяка точка на света, нужно е само устройство със стабилна интернет връзка – таблет, компютър или телефон.
- Участието в събитието е напълно безплатно, изисква единствено регистрация в сайта, за да могат работодателите да организират срещите и графика си за деня.
- Участниците могат да се свържат с множество работодатели, с десетки отворени позиции в рамките на един ден. Част от позиции са в чужбина – изборът е единствено на кандидатите.
- Всичко е бързо, безплатно и на един клик разстояние.

Как да се подготвят кандидатите за събитието?

Всяко участие в кариерен форум изисква известна подготовка, за да може кандидатът да извлече максимална полза от събитието. Най-важните стъпки, които JobTiger препоръчват за “Виртуални дни на кариерата”, са следните:

- Максимално изчерпателна информация на личния профил в сайта. Това означава попълнена автобиография, която включва и снимка.
- План преди самото събитие за виртуалните щандове и работодатели, с които кандидатът желае да се срещне.
- Въпроси. Импровизациите при първа среща, особено работна не са препоръчителни. Чат сесиите с работодателите са точно 10 минути, ако времето не е достатъчно, всеки кандидат за работа трябва да изчака 20 минути преди да се срещне със същия работодател отново.

Кариера на един клик разстояние – толкова е просто. За регистрация на “Виртуални дни на кариерата” на 22 юни 2016, посетете сайта - http://virtual.careerdays.bg



---------------------------------
*Match е популярен термин на платформа за запознанства, който идентифицира степента на сходство в профилите и интересите между хора, с цел партньорство.
Назад
ITCD