Информация за пресата

Финансова и менторска подкрепа за младите хора, стартиращи собствен бизнес

сряда, 16 май 2007
Стартира новата кампания по програма „Младежки бизнес”, имаща за цел да свърже амбицията на стартиращите предприемачи с финансовите и менторски ресурси, от които имат нужда, за да реализират мечтата си. Инициатор и организатор на програмата е Джуниър Ачийвмънт България.

Вече осем млади предприемачи реализираха бизнес идеите си и стартираха компании с подкрепа по програмата. Първите от тях са вече на пазара от една година и бележат не само национални, но и международни успехи, а компаниите им се разрастват, осигурявайки работни места на други млади професионалисти и допринасяйки за растежа на българската икономика. Александра Бизерова, участничка по програмата „Младежки бизнес” бе поканена да представи младите европейски предприемачи на престижния Европейски Бизнес Форум през март в Брюксел, Белгия. Друг млад предприемач, Георги Дичев, възползвал се от програмата, успя да развие бизнеса си и спечели конкурса на БАКБ за „Най-добър млад предприемач на България” през 2006 г за бизнес плана му за разрастване на дейността.

Това са само част от успехите на младите хора, дръзнали да реализират мечтите си и да създадат своя компания. Екипът на Джуниър Ачийвмънт България вярва, че най-големите успехи тепърва предстоят и приканва младите хора да бъдат част от тях. Добрата новина е, че програмата ще продължи да се развива, за да помага на все повече млади хора в техните първи предприемачески стъпки.

Кредит в размер до левовата равностойност на 5 хиляди щатски долара, при особено изгодни условия за погасяване е финансовата подкрепа, която получават отличените млади предприемачи. Характерен за програмата е строго индивидуалният подход при определяне точните условията, за да отговарят максимално на конкретните нужди на планираната бизнес активност. В общия случай, заемът се отпуска за период на погасяване до 3 години, при лихва в размер на 5% годишно, с гратисен период за първите 6 месеца. Другият важен елемент от програмата е свързването на младите предприемачи с ментори, които да ги подпомагат в бизнес дейността и да ги напътстват в процеса на вземане на решения.

Желаещите кандидати трябва да подготвят молба за кандидатстване, бизнес план и автобиография. Формуляри може да бъдат намерени на интернет адрес www.jabulgaria.org. Попълнените документи трябва да бъдат изпратени на адрес maya@jabulgaria.org. За повече информация, моля свържете се с Мая Гъркова, координатор програма „Младежки бизнес” на посочения e-mail или на телефон: 02/989 43 61.
Назад
ITCD