Информация за пресата

„Национални дни на кариерата 2021“ ще стартира онлайн с над 40 топ работодатели, търсещи кадри в кризата

понеделник, 05 април 2021

Шансът е за всички млади специалисти и студенти, които търсят развитие във всички бизнес сектори в България или чужбина.


Стартът на юбилейното 20-о издание на най-мащабното изложение за търсене и предлагане на работа у нас ще бъде даден на 8 април в 11:00 часа на платформа №1 в света за кариерни събития – Brazen Technologies. Форумът ще бъде официално открит от Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger.

Желание за участие в събитието вече са заявили 42 фирми, опериращи във всички бизнес сектори, както и две агенции, предлагащи кариерни възможности в Австрия. Интервютата със  специалистите по подбор ще са възможни до 17:00 часа на 8 април, като кандидатите сами ще избират с кои работодатели да разговарят и от кое място (и точка на света) да се включат във виртуалния ден на „Национални дни на кариерата 2021“. По време на събитието е предвидена и конферентна част с интересни и полезни презентации на изложители.

Участието за търсещите работа е напълно безплатно. Необходима е единствено предварителна регистрация.

Как да намерите работа на платформа №1 в света за кариерни форуми?

Ако сте били на онлайн изложение, организирано от JobTiger и друг път, значи сте наясно, че фирмите-изложители са разположени във виртуални щандове, които можете да достъпите с един клик и да разгледате публикуваната информация от съответната компания. Ако харесате обявените от нея свободни позиции, можете да подадете заявка за чат с представителите й. Чатовете са с продължителност до 10 минути, като отскоро има и възможност размяната на текстови съобщения да прерасне (по желание на събеседниците) в аудио или видео разговор.

Освен с нещата, които съумеете да разкажете за себе си в определените минути, специалистите по подбор ще добият впечатление за вас и от представянето, което сте публикували в профила си (създава се при регистрацията за събитието) и от каченото от вас СV. Имате опция да сложите и линкове към профил в LinkedIn или ваш сайт. На база на подадената от вас информация, HR специалистите ще могат да се запознаят с качествата и опита ви още преди деня на събитието и евентуално да ви насрочат и те среща. Отскоро в платформата на Brazen Technologies съществува и опцията за съставяне на график за разговори, чиито инициатори са работодателите.

Какво не е необходимо да правите на виртуалното издание на „Национални дни на кариерата 2021“?

* Не трябва да пътувате до определено място – вие избирате от къде да се включите в надпреварата за работа или стаж;

* Не трябва да се страхувате от заразяване с коронавирус и няма да ви се налага да носите предпазна маска, да спазвате дистанция и час по час да се дезинфекцирате;

* Не трябва да се притеснявате от контакта очи в очи (ако не се чувствате уютно в присъствието на непознати хора, можете да изберете опция за чат със специалистите по подбор);

* Не трябва да пропускате презентациите на изложителите! Засега такива са заявени от Kaufland (темата е „Перфектният кандидат в новата реалност“), от TELUS International Europe (най-големия работодател в BPO сектора у нас) и от Международната награда на херцога на Единбург в България с „Готови за света“.

И това е само началото!

20-ите „Национални дни на кариерата“ започват виртуално на 8 април, но това е само началото! През май предстоят и традиционните за форума срещи на живо, организирани в различни академични градове в страната.

Ако искате да знаете повече за най-мащабното кариерно събитие у нас, посетете сайта му: https://national.careerdays.bg или се свържете с организаторите на: events@jobtiger.bg

 

За събитието и партньорите:

20-ото юбилейно издание на „Национални дни на кариерата“ се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Партньори на форума са Столична община, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“- Иновативна София, Агенция по заетостта, Община Варна,  Община Велико Търново, Община Габрово, Община Свищов, Технически университет - Габрово,  Стопанска академия "Димитър А. Ценов", Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Национална комисия за борба с трафика на хора, Областна администрация – Габрово и Областна администрация – Пловдив, Тракия Икономическа Зона.

Медийни партньори: BTV радио, Радио NJOY, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, DEV.BG, Аз мога тук и сега, Лидер.бг, сп. Мениджър, ISIC -  Студентски и младежки идентификационни карти, сп. Журнал за жената, 9Аcademy, b2b Media, Skylines, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург – България, IT STEP Academy, Успелите, buljobs, SofiaJobs и my CV.

 

Назад
VCD