Информация за пресата

Обявен е Форум "Кариери 2004 - Добра Кариера, Добър Живот"

сряда, 17 март 2004
ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА "ФОРУМ КАРИЕРИ", ОРГАНИЗИРАН ОТ ПРОГРАМА "БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА" КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА И JOB TIGER
Генерален спонсор на форум "КАРИЕРИ 2004 – Добра Кариера, Добър Живот" е Нестле София АД
На 19 и 20 април 2004 г. в СТЦ "Интерпред" ще се проведе ежегодният форум "КАРИЕРИ 2004 – Добра Кариера, Добър Живот". Предстоящият старт на форума бе обявен от организаторите Job Tiger ООД, програма "Българската мечта" към Министерството на транспорта и съобщенията и генералния спонсор Нестле София АД на пресконференция днес.

За първи път форумът "КАРИЕРИ" ще се проведе последователно в три различни града: София – на 19 и 20 април в сградата на СТЦ "Интерпред", в Пловдив – на 26 април в Панаирното градче, както и във Варна, Дворец на културата и спорта – на 3 май.

Третият Форум "КАРИЕРИ" е част от инициативите на Job Tiger и програма "Българска мечта" за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България. Целта е да се обединят усилията за откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади хора, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал.

В "КАРИЕРИ 2004 – Добра Кариера, Добър Живот" ще участват големи български и международни компании – банки, консултантски фирми и производствени предприятия, които имат добре развити стажантски програми, както и държавни институции и други. Благодарение на спонсорството на Нестле София цените за участие на фирми във форума ще бъдат драстично намалени. В резултат на това, очакванията на организаторите са броят на фирмите-участници и съответно на предложените стажантски места да нарасне значително.

"Инициативата на Нестле София АД да стане генерален спонсор на "КАРИЕРИ 2004" е продължение на развиваната през годините стажантска програма на компанията. Над 40 стажанти усетиха предизвикателствата и удовлетворението от работата по конкретни проекти според стандартите на световния лидер в хранителната индустрия. Нестле поддържа активна социална политика вече 10 години и една от основните ни цели е да подпомагаме развитието и потенциала на младите хора в България.", каза г-жа Аделина Костова, директор Човешки ресурси в Нестле София АД, на пресконференцията.
Нестле София АД е носител на награда "Работодател на годината" за 2003 г. на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Призът бе присъден за най-успешна комбинация от програми и мерки за заетост, в резултат на което компанията е осигурила работа на 620 безработни.

Медийни партньори на Форум "КАРИЕРИ 2004" са в-к "Капитал" и в-к "Дневник", както и в-к "Черно море", "Алфа радио" и "Мустанг ТВ" - за "КАРИЕРИ 2004" - Варна.
В дните преди "КАРИЕРИ 2004" се планират срещи със студенти, които да ги подготвят за участие във форума – как се пише автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.

Поканени са студентите от всички висши учебни заведения от гр. София и страната. Ще се набират студенти от различни специалности – икономически, от областта на информационните технологии, инженерни, фармацевтични и други. Условията за участие във форума могат да бъде намерени в сайта на Джоб Тайгър www.JobTiger.bg.
Назад
ITCD