Информация за пресата

Рекорден брой фирми-участници на тазгодишния Форум “Кариери 2004 – Добра Кариера, Добър Живот”

четвъртък, 15 април 2004
Рекорден брой фирми-участници на тазгодишния
Форум “Кариери 2004 – Добра Кариера, Добър Живот”


Генералният спонсор на форумa Нестле София АД обяви стажантскaтa си програма за 2004/2005г за студенти и млади специалисти


Рекорден брой фирми ще вземат участие на тазгодишното издание на форум “КАРИЕРИ 2004 - Добра Кариера, Добър Живот”, организиран от JobTiger ООД, Програма "Българската мечта" към Министерството на транспорта и съобщенията и с генерален спонсор Нестле София АД. Благодарение на спонсорството на Нестле София, цените за участие на фирми във форума бяха драстично намалени и броят на работодателите е два пъти по-голям от този през 2003 г. За първи път тази година форумът ще се проведе последователно в три града: София, Пловдив и Варна. Софийското издание на “КАРИЕРИ 2004 - Добра Кариера, Добър Живот” ще бъде тържествено открито на 19 април 2004 г., 9 часа в СТЦ “Интерпред” от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев.

Заявка за участие в софийското издание, дни след обявяване на “КАРИЕРИ 2004” на 17 март, са подали над 54 фирми. Освен традиционните участници от сферата на търговията, услугите и банковото дело, тази година участие ще вземат и много производствени фирми. Голям е интересът на работодателите и в градовете Пловдив и Варна. Сред фирмите, които ще имат щандове на форум “КАРИЕРИ 2004”, са Нестле София АД, Софийска вода АД, Фиксота ООД, Coca-Cola, Стемо и други.

Дни преди официалния старт на форума беше обявена новоучредената ежегодна студентска стипендия на JobTiger, както и стажантската програма за 2004/2005 г. за студенти и млади специалисти в Нестле София АД.

Стажантската кампания на Нестле София по време на форум “КАРИЕРИ 2004” ще мине под надслов “Добра Храна, Добър Живот”. Двама от най-добрите стажанти, наети по програмата за 2004/2005 г., ще имат възможността да получат постоянна работа в Нестле София АД, а един – финансова помощ за обучение по магистърска програма в български университет. 16 са стажантските места, обявени от компанията, разпределени по отдели: Логистика, Фабрика, отдел Продажби, отдел Маркетинг, Финанси, отдел Човешки Ресурси, и отдел Хотели Ресторанти Кафенета (ХоРеКа).

Студенти и абсолвенти от всички специалности и университети в София и страната могат да вземат участие в конкурса, изпращайки автобиография и мотивационно писмо на e-mail адрес: nestle.bulgaria@bg.nestle.com или на пощенския адрес на компанията: София 1360, бул. Европа 128. Кандидатите, посочили отдел “Маркетинг” в мотивационното си писмо, трябва да напишат и есе на тема “Добра Храна, Добър Живот” в рамките на 1200 думи. Крайният срок за изпращане на документите е 20 май 2004 г.

Допълнителна информация за участие във форум “КАРИЕРИ 2004 - Добра Кариера, Добър Живот”, фирмите и организациите участнички и обявените позиции, може да бъде намерена на http://www.jobtiger.bg/careers2004/.
Назад
ITCD