Информация за пресата

Съвместният проект “КАРИЕРИ 2005 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” на JobTiger и Нестле България с първо място на годишните награди за отговорен бизнес

четвъртък, 17 ноември 2005
Форумът за студентски стаж и кариера е част от инициативите за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България


На 16.11.2005 г. в зала “България”, съвместният проект на Job Tiger и Нестле България “Кариери 2005 – Добра Кариера, Добър Живот” бе отличен с първо място в категорията “Инвеститор в човешкия капитал” на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF). Наградата беше връчена на директора Човешки ресурси на Нестле България - Аделина Костова, и на управителя на Job Tiger - Светлозар Петров, от Мария Шишкова, заместник-председател на Борда на Българския форум на бизнес лидерите.

“Вече повече от 10 години Нестле България инвестира в младите хора. С Форум Кариери доказахме, че те могат да намерят прекрасни възможности за професионална изява тук, в България. Вярваме, че с този проект много от тях поставиха началото на своята добра кариера и добър живот”, сподели развълнувано г-жа Костова от Нестле България, а г-н Светлозар Петров добави, че очаква догодина отново да са първи в категорията с мащабната си инициатива за кариерни центрове към университетите. Тръгвайки си с престижното отличие, г-н Петров не пропусна да благодари и на другите си партньори в организацията на Форум Кариери – Програмата „Българската мечта” и Проекта „Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие (USAID).

Форумът за студентски стаж и кариера е част от инициативите на Job Tiger и Нестле България за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти у нас. Целта на Форум Кариери е да се създадат нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади хора, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал.

Форум Кариери стартира през 2002 г. в София. През годините нарасна неговата популярност и интересът към него от страна на фирми и студенти и той започва да се провежда и в други университетски градове. Четвъртото издание на Форума през 2005 г. обхвана 4 академични града – София, Пловдив, Варна и Велико Търново, и в него взеха участие над 200 водещи български и международни компании. През тази година над 16 000 студенти посетиха техните щандове в четирите града, което е с 60%, повече спрямо миналата година. През 2004 г. бяха обявени 500 свободни позиции за стажанти и служители по време на Форум Кариери, а на тазгодишното издание бе даден шанс на 1000 стажанти и 500 млади специалисти.

Повече за наградите и победителите
Назад
ITCD