Информация за пресата

Шестото издание на форум “Кариери” вече в седем града

вторник, 20 март 2007
През изминалите години общо около 57 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха форума за студентски стаж и кариера
Само за седмица над 100 фирми са потвърдили участието си


През април стартира шестото издание на ежегодния форум за студентски стаж и кариера “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот”. Инициативата се организира от “ДжобТайгър” и Министерството на държавната администрация и административната реформа, с традиционната подкрепа на “Нестле България” АД, и ще се проведе в седем града в страната – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Стара Загора и Благоевград. Форумът е единствен по рода и мащаба си в страната и е мястото, където си дават среща бизнесът и младите хора на България.

Основна цел на инициативата е откриването на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места. На форума работодатели от цялата страна се срещат с млади хора, търсещи работа или стаж, а младежите получават информация за изискванията за наемане на работа и имат възможност да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация. Участието на студентите и младите специалисти във форума е безплатно.

Всяка година форумът разширява и своя обхват, включвайки нов университетски град. Тази година за пръв път се добавят два нови града – Стара Загора и Благоевград.

Миналата година от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали 17 000 млади хора, а броят на компаниите и обявените стажантски програми всяка година нараства. Само за една седмица заявка за участие в тазгодишното издание в София са подали над 100 фирми.

По покана на организаторите за пръв път през тази година в изданията на форум “Кариери” в София и Русе ще се включи и Представителството на ЕК в България. На щанда посетителите ще могат да се запознаят с възможностите за работа и стаж в институциите на ЕС, с условията за кандидатстване за свободни работни позиции и т.н.

Министерството на държавната администрация и административната реформа традиционно участва не само като съорганизатор, но и със собствен щанд, представящ стажантската програма “Българската мечта”, както и възможностите за работа в държавната администрация.

Продължава традицията в дните преди официалното провеждане на форума организаторите да правят предварителни срещи със студентите от университетите в съответните градове. Поканени са студенти от всички висши учебни заведения от София и страната. По време на тези срещи студентите получават полезни съвети за по-добро представяне – препоръки при съставянето на автобиография и мотивационно писмо, съвети за поведение по време на интервю, както и информация за предлаганите позиции по време на форума.

Програма на форум “Кариери 2007”
  • София: 2 – 3 април, НДК, ет.3 и ет.4
  • Пловдив: 6 април, Международен Пловдивски Панаир, Kонгресен център
  • Варна: 16 април, Фестивален и конгресен център
  • Русе: 20 април, Русенски университет “Ангел Кънчев”
  • Велико Търново: 25 април, Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”, V корпус
  • Стара Загора: 27 април, Хотел “Верея”
  • Благоевград: 4 май, Югозападен университет “Неофит Рилски”
В сайта на “ДжобТайгър” (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми. Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 94 89 128, 131, 132 и e-mail office@jobtiger.bg).

Статистика на участниците във форум “Кариери” през годините може да намерите на адрес www.jobtiger.bg/careers или www.mdaar.government.bg/statistic.php.
Назад
Zaplatomer