Pressreleases

Столична община изразява подкрепата си за безопасни виртуални „Национални дни на кариерата“

Friday, 20 March 2020
Превръщането на форума във виртуален е начин бизнесът да затвърди своята воля за продължаване на нормалния ход на работа и да покаже своята подкрепа в дигитализацията
 
 
Кметът на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова изрази писмено подкрепата си към виртуалните “Национални дни на кариерата“.

„В трудни моменти като този, ние всички трябва да демонстрираме отговорност, креативност и амбиция не само да запазим начина си на живот, но и да предлагаме иновативни и работещи практики, които да осигуряват нормалното протичане на обществения живот.“

В писмото си за подкрепа г-жа Фандъкова изразява съгласието си, че бизнесът не трябва да спира и работата трябва да продължи чрез виртуалните възможности и иновациите.

Тя поздравява организаторите от JobTiger за инициативата и изразява убеденост, че „виртуалната алтернатива отново ще събере работодатели, стажанти и персонал, търсещ своята реализация по нов начин, с грижа за тяхната безопасност.“

„Национални дни на кариерата“ е изложение с 18 годишна история, от което е започнал трудовият път на над 45 000 млади хора. За 2020 година имаше регистрирани близо 150 компании и се очакваха 15 000 посетители в седемте града на провеждане – София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Свищов.

След заповедта на Министъра на здравеопазването, която забрани публичните прояви и невъзможността за провеждане на 19-ото издание на най-голямото кариерно изложение в страната, JobTiger взе решение да организира за своя сметка виртуално алтернативно събитие.

Виртуалните „Национални дни на кариерата“ ще се проведат на 24, 25 и 26 март онлайн, като вече над 100 компании препотвърдиха участието си онлайн и очакването е за 140 представени компании.

Подкрепа за онлайн провеждането на събитието изказват и общинските и областни администрации и в другите градове на провеждане.

Вижте още:
„Национални дни на кариерата “ стават виртуални
Бизнесът приема добре виртуалното издание на „Национални дни на кариерата“

Повече информация на careerdays.bg.
Back
VCD