Информация за пресата

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ФОРУМ “КАРИЕРИ 2006 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ”

четвъртък, 04 май 2006
УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ФОРУМ “КАРИЕРИ 2006 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ”
17,000 млади хора имаха възможност да кандидатстват за стаж или работа в 121 компании

С успешния финал на първото за Русе издание на Форума, приключи петият Форум “Кариери – Добра кариера, Добър живот”. Тази година Форумът, организиран от JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и Проект “Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие (USAID), с традиционната подкрепа на Нестле България АД, срещна 17,000 млади специалисти и студенти със 121 работодателя. Към увеличения брой на компаниите, участвали във форума, тази година се прибавя и изключителния успех при налагането на стажантската програма като метод за придобиване на практически опит от студентите още преди завършването им. Компаниите, представили разработените си стажантски програми във Форум Кариери 2006, са повече в сравнение с предходната година, а мнението на всички участници във Форума е, че младите хора, посетили Кариери 2006 – Добра кариера, Добър живот са много по-мотивирани и много по-ориентирани относно кариерното си развитие.

Традиция стана всяка година Форумът да обхваща нови университетски градове, да се развива и да предлага повече на участниците. Тази година се проведе първото, изключително успешно издание на Форума в Русе (23 фирми и 1,500 посетители). Освен утвърдените вече предварителни срещи със студентите, на които те получават полезни съвети за по-добро представяне пред работодатели – препоръки при съставянето на автобиография и мотивационно писмо, съвети за поведение по време на интервю, както и информация за предлаганите позиции по време на форума, тази година за първи път се проведоха предварителни срещи и с представители на бизнеса. Те бяха посветени на организирането и провеждането на стажантски програми и ползите за работодателите от тях. На тези срещи компании с утвърдени такива програми споделяха своя опит и добри практики.

Форум “КАРИЕРИ 2006 – Добра Кариера, Добър Живот” е част от инициативите на организаторите за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България.

Миналата година съвместният проект на JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Проект “Пазар на труда” на USAID и Нестле България бе отличен с първо място в категорията “Инвеститор в човешкия капитал” на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF).

В сайта на JobTiger (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация и статистика за събитието.
За допълнителна информация, моля свържете се с екипа на JobTiger.
Тел.: +359 2 9489 128, 131, 132
e-mail: office@jobtiger.bg
Назад
ITCD