ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Предстои шестото издание на единствения специализиран форум – HR Industry 2017
Наближава шестото ежегодно браншово изложение HR Industry – на 9 февруари 2017 г., в Интерпред – СТЦ София. Освен участието си в самото изложение, част от фирмите са подготвили и допълнителни представяния. 16 компании ще проведат интересни презентации, в които ще се дискутират актуални и значими теми от HR сферата.

Стартираме с презентациите на ADLER / EducaThink и ForTeam Consult. Първата компания ще осветли въпроса за коучинга, изнасяйки презентация със заглавие „Adler Professional Coaching and Importance & Effectiveness of Coaching in Companies“. Втората компания ще презентира паралелно в друга зала по темата „Организационни трансформации – инструменти и стратегическата роля на HR функцията“. Застрахователният гигант и генерален спонсор на събитието MetLife ще продължи с много интересната тема „Повишаване удовлетвореността на служителите в условия на съществуващи финансови ограничения“, докато Тренквалдер ще изнесе лекция „2017 – Криза за кадри или криза на комуникацията“.

Освен горепосочените теми и компании, още няколко водещи фирми ще дискутират и други любопитни и много полезни теми, които съдържат потенциала да обогатят и допълнят знанията на присъстващите специалисти от бранша. Фирмите сами са избрали казусите, изхождайки от личния си опит и компетенции, като целта винаги е те да се релевантни за ситуацията на пазара.

Семинарната програма традиционно съпътства изложението HR Industry и през годините винаги е демонстрирала, че съдържа в себе си много любопитни, актуални и дискутирани теми, които са от ключово значение за всички специалисти от бранша. И тази година се очаква местата в залите да бъдат бързо заети, поради големия интерес на публиката. Може да разгледате темите и да направите своята предварителна регистрация тук: http://2017.hrindustry.bg/bg/program/

Ако търсите професионални решения и искате да се запознаете с най-новите продукти и услуги за управление на човешки ресурси не пропускайте шанса в един ден да се срещнете с десетките участници в HR Industry 2017!

HR Industry се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за шести пореден път е застрахователният гигант MetLife. Организационен партньор е Interpred WTC – Sofia, партньор е БАУХ, медийни партньори са JobTiger.tv, сп. Мениджър, DEV.bg и expoworld.bg.

Очакваме ви на 9 февруари в в Интерпред – СТЦ София. Входът за посетители е свободен.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Последните две срещи с работодатели от Тракия икономическа зона ще се проведат на 10 и 11 февруари

Най-големите индустриални работодатели от Пловдив ще разкажат за свободните позиции и условията на труд в предприятията си. Срещите ще се състоят на 10 февруари 2017 г. (петък), от 17:00 до 20:00, хотел "Огоста", гр. Монтана и на 11 февруари (събота), от 10:00 до 13:00, Читалище „Развитие-1892“, гр. Бяла Слатина.

Срещите са част от първия етап на стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger. Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, и Биомашиностроене ще присъстват на срещите, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г.

Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“.

Актуална информация за проекта можете да откриете на официалната страница на инициативата – http://plovdiv.careerdays.bg/
85 компании заявиха вече участието си в „Национални дни на кариерата“ 2017

На 14 март ще стартира шестнадесетото издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Записването на компании започна преди три седмици и вече има 85 фирми, които са заявили своето участие във форума. Записванията продължават, но е препоръчително компаниите, които планират също да се включат, да не отлагат регистрацията си. А при регистрация преди 14 февруари 2017 г., компаниите имат възможност да се възползват от преференциалните цени за участие.

Интересът към форума нараства с всяка година, както от страна на бизнеса, така и от страна на студентите. Тази година, форумът ще стартира на 14 и 15 март в София и ще продължи във Варна на 20 март, Русе на 22 март, Свищов на 27 март, Велико Търново на 29 март, Бургас на 3 април и ще приключи в Пловдив на 5 април.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за 14-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Паралелно продължава регистрацията и за останалите събития от календара на JobTiger. Повече за предложенията за участие на преференциални цени, информация във връзка със събитията и начина на регистрация бихте могли да получите от нашия екип:
T: +359 2 49180 13/22
M: +359 884 505 609
E: events@jobtiger.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Христо Георгиев: „В България се борим да въведем дуалното образование още от 2007 г.“

На 19 и 20 януари се проведе второто издание на Business Leaders and HR Meetup – едно от най-новите събития в портфолиото на JobTiger. Инициативата се състоя в Трявна и събра на едно място панелисти, бизнес лидери и HR специалисти от над 30 компании от различни сектори.

Разговаряхме с един от панелистите на събитието – Христо Георгиев от Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD. Той сподели, че и двете теми, засегнати по време на мероприятието, са били интересни за него. Чуйте какво още сподели той пред камерата ни.

  • Александър Панев: „Управлението на хората в предприятието е функция на мениджърите, а не на HR-а“
  • Проучване: Човешките ресурси движат българския бизнес към успеха
  • Кои са 8-те вида интелигентност
  • Информационни дни на кариерата в Монтана
  • Пловдивските индустриални предприятия привлякоха интереса на 180 търсещи работа в Сливен
  • Как да оптимизирате уебстраницата си за мобилни устройства?
  • С този трик никога няма да забравите ничие име
  • 10 урока по публична реч от „Star Wars“
  • 7 реплики, които всеки отдаден служител иска да чуе от шефа си
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Webit.Festival Europe 2017

През април фестивалът Webit.Festival Europe 2017 ще посрещне повече от 5000 участници от 80 държави и над 100 лектора. Сред тях ще откриете някои от компаниите на Fortune 500, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Присъствието ви на Webit.Festival ще ви направи част от глобална общност на някои от най-влиятелните хора от 5 континента, които чертаят бъдещето на света.

Все още не сте се записали?
Това е флорплана на цялата площ, която ще бъде застроена по време на събитието в двора на София Тех парк за Webit.Festival 2017.