ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Ново! от Zaplatomer.bg: Доклад за заплата
От началото на месец август 2018 г. всеки, който има нужда от повече подробна информация за адекватността на заплатата, която получава или предлага на пазара на труда, може да закупи анализ на възнаграждението за конкретна позиция в Zaplatomer.bg.

За разлика от традиционните скъпи проучвания, които боравят само с официални данни от компаниите за заплащането, докладът за заплати от Zaplatomer.bg е изготвен с данни, въведени анонимно от самите посетители, които по този начин посочват пълния, реален размер на доходите си под формата на заплати, бонуси и нематериални придобивки. Данните обхващат заплати по позиция, регион, образование, трудов стаж, големина на компанията, бизнес сектор; данни за месечната заплата и общата заплата, включително бонусите; анализ на финансовите придобивки и годишните бонуси; информация за средната заплата и нематериалните придобивки.

При събирането на данните се преминава през строги етапи на прецизиране на информацията, а данните са валидни 12 месеца. Paylab оперира на редица локални пазари (предимно в Европа) чрез свои партньори. Във всяка държава се използва една и съща методология и се задават едни и същи въпроси на респондентите. Zaplatomer.bg сравнява заплатите на потребителите анонимно, като освен възможност за закупуване на доклад, им предоставя и безплатен анализ и съвети. Потребителите на сайта са хора, които обмислят промяна в кариерата и търсят релевантни източници на информация.

В Zaplatomer.bg работодателите могат да ползват онлайн приложение за анализ на една, пет или неограничен брой длъжности, както и възможност за поръчка на специално изготвен персонализиран доклад.

Засега най-голям интерес към анализ на заплатите проявяват работодатели от сектори като информационни технологии, производство, търговия на дребно, дейности, свързани с наемане на работа и консултиране, хотелиерство.

Докладите от Zaplatomer.bg, които включват анализ на заплата, са подходящо решение за компании, които имат нужда от бърз, ефективен и достъпен анализ на възнагражденията.

Поръчайте своя анализ сега!
Чия заплата е по-висока? На постоянните служители, назначени директно от работодателя, или на фрийлансърите?

Преобладаващата част от служителите (78%) все още вярват, че да работиш като постоянен служител, назначен директно от работодателя, е по-добре отколкото да си външен сътрудник, т.е. фрийлансър.
Основната причина за това е гаранцията, че редовно ще получават заплата. Това показват резултатите от международното проучване Paylab Data Research, което се проведе през май и юни 2018 сред 42,800 души в 11 европейски държави.

Освен гарантираните редовни доходи, по-голямата стабилност на работното място, която осигурява постоянният трудов договор, също е от решаващо значение. Само 6% от отговорилите, най-вече ИТ специалистите, виждат работата като фрийлансър като по-добър вариант за трудово правоотношение. В работата на свободна практика хората най-много харесват по-голямата свобода и гъвкавост.

Работата за агенция, т.е. наемане чрез компания подизпълнител се възприема като най-лошата форма на заетост.

Общо 11% от респондентите са посочили, че не знаят как да оценят ползите от различните форми на заетост.

Повече за резултатите от изследването вижте в Zaplatomer.bg.
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Продължава регистрацията за есенните кариерни събития на JobTiger

Есенните събития на JobTiger ще стартират с „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Форумът ще се проведе в София на 11 октомври 2018 г., в Пловдив на 15 октомври 2018 г. и Варна – на 17 октомври 2018 г. и
84 компании са заявили участието си в поредицата от специализирани кариерни събития.

Организатор на събитието е JobTiger, компания за комплексни HR услуги и създател на първия кариерен сайт в България – jobtiger.bg. JobTiger е и най-големият организатор на кариерни форуми в страната. Златен спонсор на форума е LiveArea, сребърен спонсор – Accenture Bulgaria, бронзов спонсор – Milestone Systems Bulgaria.

Деветото есенно издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 29 ноември 2018 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

До 31 август 2018 г. може да се регистрирате за участие на преференциални цени.

Събитието се организира отново от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Повече информация за събитията, таксите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13/ 22/ 24