ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме ви на първото събитие от поредицата „Дни на кариерата“: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг
Остават само 3 дни до първото от поредицата специализирани събития „Дни на кариерата“: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, по време на които стотици млади специалисти ще открият първата си работа или стаж в утвърдени български и международни компании. Но за постигането на тази цел е необходимо да се отдели време и енергия, за да бъде подготовката на всеки кандидат завършена и пълноценна.

Подготовката за участие е изключително важна и до голяма степен предопределя успеха на всеки кандидат. Структурираният подход изисква от кандидатите да проучат предварително фирмите участници в изложението, да си приготвят подходящ комплект от документи, да комуникират ефективно със специалистите по подбор на персонал по време на събитието и да поддържат връзка с тях, след приключването на изложението.

В трите града, в които ще се проведат „Дни на кариерата“ ще участват над 100 водещи български и международни компании, сред които Telepoint, Дайс Софтуер ООД, Convergys International Bulgaria, TELUS International Europe, myPOS, Immedis. Сред тях се открояват телекомуникационни гиганти, утвърдени IT фирми и известни компании от BPO сектора. Независимо от разликите между тях, всички компании са водени от съображението, да открият добре подготвени и комуникативни млади хора.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг на 11 октомври в Хотел Маринела, зала Sofia Grand, на 15 октомври в Конгресен център на Пловдивски панаир и на 17 октомври в Rosslyn Dimyat Hotel, Варна.

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Златен спонсор на събитието е LiveArea, сребърен спонсор е Accenture Bulgaria, бронзови спонсориMilestone Systems Bulgaria и Teleperformance Greece.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Kонферентният център на Capital Fort за един ден се превърна в център на обученията и дискусиите, свързани с фокуса към служителите

На 2 октомври се проведе HR and Business Leaders Summit – еднодневна международна конференция, организирана от JobTiger, компания за комплексни HR услуги и спонсорирана от глобалната компания за плащания Paysafe.

HR and Business Leaders Summit (HRBLS) е мащабното продължение на форматите на срещи HR Weekend и Business Leaders and HR Meetup, които JobTiger развива от 15 години. При всички тях фокусът е върху споделянето на реален практически опит и практики. В първото му издание взеха участие над 160 HR специалисти и мениджъри.

HRBLS обхвана най-популярните световни тенденции в момента, презентирани от водещи специалисти от България, Румъния, Сърбия, Испания и Америка, които не само да могат да разкажат за тези практики, но и имат реален практически опит в областта. Всичко това даде прекрасни предпоставки за ползотворни дискусии по време и след лекциите и работилниците.

Повече за програмата: https://jobtiger.events/hrbls/#speakers

Конференцията повдигна много интересни и актуални въпроси и даде възможност на всички присъстващи да си тръгнат от събитието заредени с много емоции, теми за размисъл, вдъхновени да пробват тези нови тенденции в бизнеса си, да затвърдят някои практики, които вече са имплементирали и разбира се с множество нови контакти, с които да обогатят бизнеса си и така отговорихме на популярния въпрос – „Защо компаниите лидери в световен мащаб отделят висок бюджет за имплементация и изпълнение на подобни практики и каква е ползата за тях и техните служители?“.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Регистрацията за участие на компании в Национално изследване на ангажираността продължава!

Целта на изследването е да бъде в помощ на компаниите-участници за подобряване на бизнес резултатите и едновременно подобряване на организационния климат.

В доклада, който получавате в електронен вид, ще можете да правите справки за ангажираността на служителите във фирмата си по различни демографски признаци, както и регионални и браншови сравнения на вашите резултати.

Човешкият капитал е в основата за подобряване на бизнес показателите в една компания. Регистрирайте се за участие в проучването на: https://nationalsurvey.bg/registration/ и разберете доколко Вашите служители са ангажирани с организационните цели!
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Италия в ТОП 10 на най-предпочитаните дестинации за обучение

Италия е все по-привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Близо 80 000 международни студенти, които търсят висококачествени академични програми, избират да се обучават именно там. В отговор на това, наред с огромния избор от специалности на италиански, университетите и академиите въвеждат все повече програми на английски език.

Това е поводът за осма поредна година изложението „Дни на италианското образование“ да покани представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Събитието ще се състои на 13 октомври в СТЦ „ Интерпред“, София и на 14 октомри в хотел „Графит“, Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара. Организатор е агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“.

Входът за събитието е свободен, а възможност за безплатна регистрация ще откриете ТУК.
Automotive Forum & Expo 2018 събира световният аутомотив елит в София

Най-голямото аутомотив събитие в България за годината започва на 18 октомври в Inter Expo Center.

Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, включва четири събития: Международна конференция, Кариерни дни, B2B срещи с чуждестранно участие и Експо.

Automotive Career Days се провеждат с подкрепата на Human Resources Specialists и са насочени към професионалисти и непрофесионалисти, които искат да започнат или развият кариерата си в автомобилната индустрия. Кариерните дни ще се проведат на 18 и 19 октомври и ще разкажат за добри практики и възможности за работа и продължаване на кариерата в сферата на аутомотив индустрията. Презентации ще направят компании като Sensata, Festo и Luxoft. Успешни университети от Западна Европа и България ще представят инженерни и творчески програми за аутомотив обучение. Част от свободните позиции ще бъдат качени на сайта forum.automotive.bg.

Регистрация за участие в B2B срещите и Кариерните дни може да се направи на forum.automotive.bg. Повече за експото може да научите на automotive-expo.bg.