ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме ви утре на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019
Над 170 български и международни компании ще се срещнат с младите специалисти на най-голямото кариерно изложение в България, организирано от JobTiger с дългогодишното партньорство на Нестле България. Едно от най-големите и значими предимства на форумите „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е, че дават възможност на младите хора да срещнат на едно място представители на бизнеса в България, като VMware, Smule Bulgaria, DXC Technology, Yoummday Bulgaria, Либхер Хаусгерете Марица, LIDL Bulgaria, Хотел Интернационал АД, Девня Цимент АД, Център за развитие на човешките ресурси, които да им помогнат да се ориентират какъв е пазарът на труда у нас и да им дадат съвети за успешната им професионална реализация.

„Национални дни на кариерата“ 2019 ще се проведе за 18-та година между 12 март и 8 април в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните възможности по време на събитието е, че се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки доста от българските региони. Това е и едно от големите постижения на JobTiger като организатор и израз на политиката на компанията да помага за развитието на пазара на труда в страната.

Очакваме ви утре на старта на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в София, Национален дворец на културата, ет. 3 и 4, от 10:00 – 18:00 ч. Входът за посетители е безплатен!

Направете крачка напред с „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“
.

Организатор на форума е JobTiger, а основен партньор – Нестле България.
Регистрациите за компании за Виртуални дни на кариерата 2019 продължават

Единственото в България изцяло онлайн кариерно събитие ще се проведе на 16 май 2019 г. и ще Ви позволи лесно и бързо да се срещнете със стотици подходящи кандидати на едно място, по едно и също време, без да се налага да напускате офиса. Всяка компания ще може да изгради свой виртуален кариерен щанд, където освен да публикува информация за дейността си и да добави линкове към обяви за работа, ще може да провежда и чат сесии с кандидати.

С участието си във „Виртуални дни на кариерата“:
• ще спестите време и пари;
• ще откриете таланти с разнообразни профили, които да заемат свободните позиции във Вашата компания;
• ще получите достъп до десетки автобиографии;
• ще можете да се възползвате от подобрена платформа с широки функционалности, подпомагащи доброто представяне на работодателския бранд и привличането на надеждни специалисти.

Побързайте да запазите мястото си, преференциалните цени за участие са в сила до 31 март!

Повече информация във връзка със събитието, таксите за участие и начините на регистрация, може да видите тук http://virtual.careerdays.bg/bg/employers
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Жените в Европа получават с 9 % по-малко в сравнение с мъжете на същата позиция

Според международната онлайн платформа за заплати Paylab, която дългосрочно следи тенденциите във възнагражденията на служителите на различни позиции, мъжете получават средно с 9 % повече от жените на същата позиция.

Разликата между половете е по-значима, когато се анализира заплатата на една и съща позиция, защото тогава сравнението е за едно и също натоварване и еднакви изисквания като опит, образование и умения.

Разликата в заплащането в полза на мъжете често е резултат от прекъсването в кариерата на жените, за да имат деца. Необходимостта да балансират семейните и работните си задължения често кара жените да приемат работа, която отнема по-малко от времето им. Също така в сравнение с мъжете те се стремят по-малко към управленски позиции.

Цялата статия за проучването може да прочетете в Zaplatomer.bg.
Фондация „Общество на децата”

Фондация „Общество на децата” е неправителствена организация, регистрирана през февруари 2015 г. в обществена полза.

Мисията на Фондация “Общество на децата” е свързана с подпомагане реализацията на правата на децата и младите хора в България, съдействие за ефективна защита на правата на децата чрез развиване на алтернативни социални, образователни и здравни услуги в общността.

Подкрепата за развитието на децата в ранна и училищна възраст чрез оценка, консултиране и насочване е съществена за цялостната грижа за тях, както и за програмите, реализирани от държавата.

Навременното установяване на проблеми и/или дефицити в развитието и тяхното своевременно консултиране е от ключово значение за развитието на подрастващите.

Повече за фондация „Общество на децата“ може да научите тук: www.childrenssociety.foundation
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Умен, успешен, но дали си щастлив? Защо умните и успешни хора, не са толкова щастливи колкото биха могли или би трябвало да бъдат?

Има много интригуващи въпроси, които в различни моменти предизвикват любопитството ни като например: защо немците са нарекли парфюма, който са създали „eau de cologne“ вместо „wasser de cologne“ или пък защо сладоледът е по-популярен в студените страни в сравнение с топлите? Но от всички подобни въпроси има един, който занимава трайно вниманието на проф. Радж Рагунатан от Бизнес училището Маккомбс към Университета в Остин, Тексас и съответно на мен като негов бизнес партньор за България, а именно: Защо умните и успешните хора – тези с добро образование и хубава професия / висока позиция (разбира се и добър доход – например над 4-5,000 лева на месец) – в повечето случаи не са толкова щастливи, колкото би трябвало да бъдат?

Проф. Радж Рагунатан ще посети за втори път София от 10 до 16 март 2019 г. В рамките на престоя си той ще води вътрешнофирмени тренинги по темата за щастието в работата, както и ще изнесе отворен семинар на тема „Живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност“ на 15 март от 16 до 18 ч.
За повече информация:
www.happinessacademy.eu/seminar
Legion Run се завръща през 2019!

JobTiger и Legion Run Ви канят да станете част от най-вълнуващото отборно събитиe за годината. Очакваме Ви на 6-ти ЮЛИ в околностите на София! Това е приключение за всички. Нямате нужда от специална физическа подготовка! Някои от изненадите, които сме приготвили са:
  • Редица нови и променени препятствия
  • Обширна и интересна детска зона
  • Разнообразна и вълнуваща фестивална част

Не пропускайте да заявите Вашия корпоративен пакет до края на Април, за да се възползвате от по-ниски цени на билетите. Свържете се с нас на: rumen@legionrun.com и +359888716064