Бюлетин на JobTiger | 23.06.2014 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
УниKредит Булбанк стартира проекта “Моята банка на бъдещето” за трета поредна година
За трета поредна година УниКредит Булбанк стартира програмата „Моята банка на бъдещето“. Тя се реализира съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg (разработена от JobTiger) и е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес – финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, информационни технологии, счетоводство и др.
Иновативната програма предоставя възможност на участниците да работят по реални бизнес казуси с подкрепата на мениджъри от банката, които да бъдат техни ментори. По време на програмата за участниците ще бъдат организирани и допълнителни обучения.

Програмата „Моята банка на бъдещето“ открива нови хоризонти за развитие пред младежите, давайки им възможност да се докоснат до реалната бизнес среда и да почерпят опит и знания от нея като:
  • Се срещнат с най-добрия учител – практиката;
  • Научат нови неща и се включат в специално разработени за програмата обучения;
  • Да работят по реални проекти и да представят своите идеи пред мениджмънта;
  • Шанс да се включат в Стажантската програма на УниКредит Булбанк и да започнат своята кариера заедно с нас;
За да участват в програмата, студентите трябва да регистрират онлайн клуб по банкиране в платформата www.kosher.bg и да изразят желанието си да участват в програмата „Моята банка на бъдещето 3.0“. Срокът за записване е не по-късно от 7 септември 2014 г., след което от банката ще се свържат с клубовете, за да ги информират за следващите стъпки. Програмата ще стартира в края на септември и ще приключи в началото на декември. Тази година участниците ще могат да избират между 5 проекта в областите: Корпоративна социална отговорност, Бизнес клиенти, Банкиране в социалните мрежи, Технологични и бизнес иновации, Банкиране на дребно и информационни технологии.

Повече информация за Моята банка на бъдещето 3.0 и условията за участие може да намерите на www.kosher.bg/UniCreditBulbank/
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Безплатният курс за „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android” приключи успешно

Във вторник , 17 юни 2014г., се състоя финалът на курса за „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android”, който се организира от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung.

Курсът стартира на 12 април 2014 г., като в него се включиха 20 студенти. Всички те преминаха през входящ тест за базови познания по програмиране и информатика.

В рамките на 60 учебни часа младежите получиха възможността да се учат от водещи ИТ специалисти. Сред тях са лекторите от Musala Soft – Борис Странджев, Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer, Атанас Цанков, Software Engineer, Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров, Senior Software Engineer както и гост лекторите Христо Митков, Senior Software Engineer в Proxiad и Валентин Бъхтев, Mobile Developer в Software Group. Професионалистите споделиха своя опит и помогнаха на студентите да придобият нови и полезни знания, с които да надградят и усъвършенстват техническите си компетенции.

В рамките на 2 учебни часа курсистите се срещнаха и с Нели Малакова и Веселина Светичкова от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш „меки умения“ и как се прилагат те на практика. За целта младежите се състезаваха в построяването на кула от хартия, разделени по екипи. В края на програмата те научиха и как правилно да изготвят автобиография и мотивационно писмо, с които да се представят пред бъдещия си работодател.

Като следваща стъпка от проекта, обучените младежи ще бъдат подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти. Към момента част от курсистите вече започнаха работа в софтуерни компании, а останалите са в процес на интервюиране за позициите, към които са се насочили.

За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
T: +359 2 49 180 00
E: office@jobtiger.bg
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Идентифицирайте и развивайте хората с потенциал

Audit Advice Associates е официален представител за България на инструментите за оценка HILL Management. Ние Ви помагаме да реализирате пълния си бизнес потенциал си чрез различни възможности за анализ на уменията, силните страни и областите за развитие на хората във Вашата организация.

Постигаме това чрез разнообразие от специализирани методи и провеждане на центрове за оценка и развитие.

Можете да използвате тестовете HILL Aнализ на компетенции © онлайн и да получите обективна оценка на всички индивидуални фактори, свързани с кариерата и професионалното представяне на Вашите колеги или с подбора на нови служители:
  • Личностни характеристики
  • Способности като комплексно логическо мислене и памет
  • Професионални интереси
  • Постижения и концентрация
  • Стил на продажби
  • Мениджмънт стил
За повече информация и контакт с нас:
T: +359 2 49 18 000
E: office@hrauditadvice.com
 
Интересно от JobTiger.tv
Анатоли Илиев на Be IT: “Ако търсите IT кариера, добре е да знаете какво е scrum”

По време на първата конференция Be IT, провела се на 21 май, водещи български и международни компании споделиха опита си с посетителите. За това що е „scrum” и как тази техника навлезе в IT обществото като начин на работа разговаряхме с Анатоли Илиев от Infragistics.

VMware събра “Властелините на Кода” в своя R&D център в София
Александър Митов представи на Be IT иновативните електронни продукти на УниКредит Булбанк
10 правила за обличане, които всеки мъж трябва да знае
Веселин Николов нa Be IT: “Трудно намираме хора за екипа ни в България”
Александра Жекова откри десетото издание на стажантската програма на Мтел
Юлий Карчев и Петър Кацаров от ADASTRA нa Be IT: “Добавената стойност е важна за успеха”
Стартира лятната стажантска програма на Пощенска банка
7-те правила за добър външен вид на работа
Любопитно от JobTiger Блог
Измерване ефикасността, ефективността и въздействието на HR функцията в компанията – Част 4

Тук ще публикуваме в поредни дни и на части една ключова статия на колегата Миглена Панова. В нея задълбочено и структурирано се разглеждат ключови теми като ефективност, ефикасност и въздействие на HR функциите в компанията.

Три навика за добър край на работната седмица
Измерване ефикасността, ефективността и въздействието на HR функцията в компанията – Част 3
Какво да правим и да не правим по време на интервю за работа?
Измерване ефикасността, ефективността и въздействието на HR функцията в компанията – Част 2
Как да се подготвим за интервю за първа работа?
Измерване ефикасността, ефективността и въздействието на HR функцията в компанията – Част 1
Какво всъщност се питат интервюиращите HR-и и как да им отговорим?
(Още) 5 причини да сте без работа
 


Назад Изпрати на приятел
Личен коментар:
От:
Коментар:
Правила