ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
За поредна година Пловдив и Варна затвърждават позицията си на развиващи се центрове на ИТ и aутсорсинг бизнеса в България
Специализираният форум „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе за девета поредна година. След като през 2017 г. инициативата срещна 99 компании изложители с 1700 посетители, днес, около 3 месеца преди тазгодишното издание на събитието, вече 70 компании са заявили участие.

Кариерните събития на JobTiger са идеалното решение и за търсещите, и за предлагащите работа. Компаниите, които ще вземат участие във форума, имат шанса да се срещнат със стотици студенти и млади специалисти, но не само. Анонсираният като младежки кариерен форум, през 2017 г. привлече и голям брой опитни специалисти, които видяха в събитието кариерна възможност за себе си. В същото време присъствието на подобно място спомага за налагането на работодателския бранд на участващите организации – също важен фактор в днешната ситуация на „пазар на кандидата“.

За разлика от много от кариерните събития в България, които поставят акцента основно върху София, „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе освен в столицата, за трети път в Пловдив и за втори път във Варна. Това отразява тенденцията все повече компании да се ориентират към талантите в двата големи български града, които разполагат с добра образователна инфраструктура и възможности за развитие на бизнеса. „Много се радвам, че тази инициатива се провежда вече и във Варна“ – заяви кметът на града Иван Портних още по време на събитието през 2017 г.

„Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе в София (11 октомври), Пловдив (15 октомври) и Варна (17 октомври). Събитието се организира от JobTiger, компания за комплексни HR услуги и създател на първия кариерен сайт в България – jobtiger.bg. JobTiger е и най-големият организатор на кариерни форуми в страната. Златен спонсор на форума е LiveArea, сребърен спонсор – Accenture Bulgaria, бронзов спонсор – Milestone Systems Bulgaria.

Събитието е на преференциални цени за ранно записване до края на м. юли. Местата са ограничени!
За повече информация и записване:
Т: 02/ 49 180 11/13/22/24, E: events@jobtiger.bg.
Десетки компании се записаха за кариерния форум „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти

Днес повечето професии отново предлагат широко поле за кариерна реализация. Освен IT специалисти, работодателите активно търсят и множество други специалисти – търговци, маркетолози, финансисти, HR експерти и много други. Именно тази нужда се старае да задоволи кариерното изложение „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

Ежегодното събитие, организирано отново от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС, ще срещне на едно място млади специалисти от различни професионални области с водещи български и международни компании на 29 ноември във фоайето и залите на УНСС. Над 40 компании вече са се записали за участие, давайки сериозна заявка за силно фирмено присъствие и голям избор от отворени позиции.

Подготовката за събитието, което се провежда за девета поредна година, преминава при изключително силен интерес от страна на работодателите. До края на м. август е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени.

Сред заявилите участие тази година са водещи компании от сферата на търговията, производството, банковия сектор, застраховането, комуникациите, консултантските услуги и др. Подробен списък можете да откриете на уеб-страницата на събитието - https://careerdays.bg/bg/economy-careerdays/participants.

За повече информация и записване:
Т: 02/ 49 180 11/13/22/24, E: events@jobtiger.bg.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Как университетската диплома влияе на възнаграждението ви?

Вашето образование вероятно ще повлияе на пътя, по който ще поемат деца ви.

Проучвания сочат, че когато родителите имат висше образование, е много по-вероятно децата им също да учат в университет. Същевременно децата от лоша социална среда - главно поради разбиранията на родителите си - като цяло имат по-ниски цели и шансове за по-добър живот. Висшето образование е възможност за много млади хора да направят промяна към по-добро и да се преборят с бедността. Наистина ли си струва да инвестирате време, енергия и средства в университетско образование? Paylab.com предлага отговор на тези въпроси, погледнати от по-широка перспектива.

В Европа, особено в страните от Централна Европа, Балканите и прибалтийските държави, висшето образование е предимно безплатно, а университетската диплома определено се отплаща поради положителното й влияние върху заплатата. Ръстът на възнагражденията при завършилите университет, които градят кариера, е неоспорим според анализа на Paylab.com.

Прочетете цялата публикация и пълните данни от изследването в Zaplatomer.bg.