ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Срещнете се с вашите нови служители тази есен
Традиционните секторни дни на кариерата на JobTiger и тази година ще съберат на едно място компании и кандидати за работа в технологичния и аутсорсинг секторите, както и в професиите с бизнес насоченост.

Астрономическото лято точно започна, а ние ви напомняме за есента? Причината е само една – в края на лятото вече няма да са налични добрите оферти за ранно записване за двете специализирани секторни кариерни събития на JobTiger през есента: „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, които ще се проведат в София на 11 октомври, в Пловдив на 15 октомври и във Варна – на 17 октомври, както и „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, които ще се случат в УНСС на 29 ноември.

Защо кариерен форум?
Участието в кариерен форум е доказано работещ начин за намиране на подходящи кандидати за работа или стаж. Това се показва от световната и българската практика и важи особено за откриване на подходящи специалисти, намиращи се в началото на своя кариерен път. JobTiger успешно организира най-големите кариерни форуми в страната вече 17 години.

По-фокусирано търсене
Секторните есенни кариерни събития от календара на JobTiger обаче носят и допълнителни предимства за участващите компании. Бивайки строго насочени към определени браншове, практиката показва, че посетителите са далеч по-подготвени за предлаганите свободни позиции.

По-бързият печели
По-ранното записване за есенните събития на JobTiger се практикува от повечето от водещите компании, които традиционно участват. Първо, цената е по-ниска. До края на юли е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени за „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. За участие в деветото издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти пък по-ниските цени важат за заявки до края на август. Все още има време, но не забравяйте, че по-рано записалите се могат да изберат и стратегически по-добре разположени места в залите, в които се провеждат събитията. Въпреки оставащите месеци до есенните кариерни форуми, към момента над 40 компании вече са заявили своето участие.

Подробности и цени според размера на нужната ви изложбена площ можете да получите от екип „Събития“ на JobTiger на: events@jobtiger.bg или телефон +359 2 49180 13/22.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
JobTiger.bg - Лятна промоция

Астрономическото лято настъпи само преди дни и все повече си мислим за летните отпуски и къде да ги прекараме.

Не трябва да забравяме, обаче, че за Employer Branding-а отпуск няма, затова е добре да планираме и организираме активностите, свързани с работодателската марка, преди да сме се отдали на морски емоции.

В началото на месец юни обявихме лятна промоция за своите клиенти, които биха искали да се позиционират сред останалите работодатели с уникална визия и изключителни обяви за работа на платформата за търсене и предлагане на работа - www.JobTiger.bg. Не пропускайте да се възползвате от безплатно публикуване на брандирани обяви, да украсите работодателските си профили и да направите крачка напред с JobTiger.bg.

За повече информация:
Email: sales@jobtiger.bg
Тел.: 02 491 80 17/20
Университетската диплома води до значително увеличение на заплатата

Въпреки всичко, което чувате за неформалното образование и нарасналата тежест на меките умения, дипломата от университет продължава да бъде ключов фактор, който влияе върху заплатата и нейния ръст по време на целия живот. Това показва анализ на международния портал Paylab.com, проведен сред 13 европейски държави, включително България. Според данните, служителите с висше образование печелят с до 50% повече от средната месечна заплата на тези със средно образование. Заплащането нараства с увеличаване на възрастта на служителите. Ако вземем предвид доходите през целия живот, разликата между възнаграждението на завършилите висше и завършилите средно образование никога не намалява.

Сред изследваните държави университетската диплома има най-голяма добавена стойност в Унгария, където служителите с висше образование печелят средно месечно с до 69% повече от тези със средно. България обаче, заедно със Словакия, са на последното място в тази класация – в двете държави завършилите висше образование получават с малко над една трета повече от хората без висше образование. Данните за България са събрани чрез портала Zaplatomer.bg.

Прочетете цялата публикация и пълните данни от изследването в Zaplatomer.bg.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Legion Run 2018 наближава!

JobTiger и Legion Run Ви канят да станете част от най-вълнуващото отборно събитие за 2018 г. – Legion Run Sofia 2018!

Legion Run е много повече от бягане с препятствия, това е незабравимо приключение за пораснали. Обещаваме вълнуващо, кално и забавно изживяване, адреналинът от което ще държи теб и приятелите ти дни, седмици, дори години наред. Всяка част от трасето подлага на изпитание духа и тялото ти и изисква работа в екип. Ще тичаш, ще скачаш, ще пълзиш, ще спринтираш, ще висиш и ще помагаш на останалите да правят същото. Ще джапаш доволно в калта като малко дете и ще пресечеш финала рамо до рамо с хиляди други! Ще имаш драскотини и натъртвания, но ще се усмихваш. И на финала просто няма да си същият.

Повече информация за това незабравимо приключение за пораснали ще откриете на http://legionrun.com/bg/
Hills of Rock 2018 - най-големият фестивал в България, идва!

Пловдив, 20-22 юли. 3 дни, 4 сцени, над 50 артисти и групи от САЩ и различни държави в Европа.

Наред със световните звезди, могат да бъдат видяни и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите български групи.

Хедлайнери са суперзвездите Iron Maiden, Judas Priest и Sabaton.

Сред останалите групи, които ще участват са: DOPE | TREMONTI | CREMATORY | BATTLE BEAST | THE RAVEN AGE | FISH | MADAME MAYHEM | SERENITY | JINJER | AIRFORCE и много други.

Oрганизаторите на фестивала ще изградят и специална къмпинг зона за желаещите да посетят събитието.

Вижте всичко за фестивала на https://hillsofrock.com/!

HILLS OF ROCK се реализира ежегодно и е най-голямото музикално събитие в България през последните години, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Присъединете се към десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe!

Световното събитие на България за иновации, технологии и предприемачество Webit.Festival Europe (www.webit.bg) ще се проведе на 26-27 юни в Арена Армеец.

Webit ще има над 10 паралелни конференции с повече от 300 световни лектори. Конференцията “Innovate! & Plenary Session” (Иновации и пленарна сесия) в рамките на тазгодишния Webit.Festival ще бъде повод да бъде нарисувана голямата картина - а именно, каква ще бъде визията на Европа за периода 2030-2050.

През 2018 Webit празнува десет годишен юбилей от първото събитие, проведено в София през 2009 г. https://www.webit.bg/2018/