Лятото е тук! Пожелаваме ви приятни летни емоции и незабравими отпускарски дни.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Последното кариерно събитие за сезона премина успешно

Бързаме да споделим пресни впечатления от последното кариерно събитие за сезона, което премина успешно. Четвъртото издание на Виртуални дни на кариерата се състоя на 22 юни и събра онлайн 30 компании и близо 800 търсещи работа.

В рамките на няколко часа кандидати от цялата страна имаха възможност да се запознаят с представители на разнообразните компании и да научат повече за възможностите за реализация. Някои от фирмите вече ни споделиха, че с част от кандидатите ще продължат със срещи на живо, което само говори за ефективността на формата.

Екипът ни е посветен на подобни инициативи, които не само улесняват комуникацията между работодателите и хората, търсещи нова кариерна реализация, но и подобряват онлайн имиджа и на двете групи, който става все по-важен и актуален в контекста на технологичната реалност, която ни заобикаля.
HR Wekend-ът се завърна

На 23 и 24 юни 2017 г. в Sunny Garden Spa Hotel, гр. Вършец, се проведе 25-тото издание на HR Weekend.

През двата дни на събитието проведохме дискусии по най-актуалните теми и проблеми в областта на човешките ресурси в България.

Светлозар Петров, Управител на JobTiger, бе модератор по темата „Задържане на таланти“. Участниците имаха възможност да разкажат своята рецепта за привличането и задържането на таланти в компании от различни бизнес сектори и да чуят полезни практики от колегите си какво още могат да направят компаниите.

По време на втората дискусия разгледахме актуалния напоследък въпрос има ли индустриална кариера у нас? Модератор бе Стоян Ганев, Управител на Audit Advice Associates. В нея развенчахме мита, че в България нищо не се произвежда и обсъдихме тенденциите в работната мобилност.

Дискусията на втория ден от срещата, бе посветена на нашите приятели и партньори, Музейко, които разказаха какви са възможностите за ангажиране и мотивиране на служителите.

Със своята неформална и приятелска среда, събитието се утвърди като традиция в календара на HR общността в България.
 
Лятно от JobTiger.tv

Този път ще си припомним няколко полезни и забавни летни статии от JobTiger.tv:

  • 11 вдъхновяващи кариерата ви книги това лято
  • Най-комфортната работа по време на летните горещини
  • 5 ненатоварващи идеи за подобряване на кариерните ви шансове през горещото лято
  • 3 месеца отпуск или държавите, в които се почива най-дълго
  • 9 неща, които трябва да направите, за да се насладите на ваканция без стрес
  • Ето какво да направите, ако искате да увеличите IQ-то си