ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
JobTiger увеличава възможността повече компании да се включат в Икономическите Дни на Кариерата в УНСС
На 30 ноември 2017г. за осми пореден път във фоайето на „Университета за национално и световно стопанство“, София, ще се проведе специализираният кариерен форум „Дни на кариерата“ 2017 в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

Форумът дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в тези области да се срещнат с най-големите компании-лидери на пазара и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

Предварително обявените места за изложители свършиха в началото на месец октомври и това ни постави пред предизвикателството да разширим форума и да го направим още по-пълен с възможности. За това ние сме много щастливи да съобщим на всички вас, които имате желание да се включите във форума, че взехме решение да отворим възможността още компании да се включат през тази година и да открият най-амбициозните млади специалисти, които да се присъединят към компаниите ви и да ви подпомогнат да постигнете високите цели, които сме убедени всички компании ще си поставят през следващата година.

За повече информация относно условията за участие и всички останали възможности, от които може да се възползва вашата компания на предстоящото събитие „Дни на кариерата“, в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, може да се вържете с екип „Събития“ на JobTiger на:
Email: events@jobtiger.bg
Тел: (+359 2) 49 180 11/13/22

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с организационната подкрепа на „Университет за национално и световно стопанство“, Междууниверситетски център за развитие на кариерата и Студентски съвет при УНСС.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
С 1700 посетители и 99 компании завърши осмото издание на браншовия форум „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“

Специализираният форум „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, организиран от JobTiger за осма поредна година, срещна 99 компании изложители с 1700 посетители. Събитието се проведе за втори път в Пловдив и за първи път във Варна.

Заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов наблегна на връзката на ИТ сектора с образованието: „Няма сфера в българския бизнес, която да е по-свързана с българското образование и същевременно да просперира толкова през последните години.“ В Пловдив Стефан Стоянов, заместник-кмет „Образование и бизнес развитие“, обърна внимание на голямата активност на пазара на труда в региона и беше категоричен, че за ИТ и аутсорсинг индустрията има голям потенциал извън София. Кметът на Варна Иван Портних изрази подкрепата си към сектора: „Много се радвам, че тази инициатива се провежда вече и във Варна. За нас е изключително важно да поощряваме ИТ, комуникационния и аутсорсинг сектора. В града ни има 6 университета, 3 колежа и 40 000 студента – млади, подготвени качествени хора.“

Ключов момент бяха и дискусионните панели на тема „Особености на ИТ кариерата“. Мениджърите на различни компании се обединиха, за да разкажат за работната философия на сектора, за тънкостите и особеностите на пазара на труда и работни позиции. Те отговориха на деликатните въпроси, свързани с възнагражденията в сектора, възможностите реализация и потенциала за израстване.

Събитието се организира от JobTiger, Златен спонсор на форума е iCard, а бронзов – TeleTech. Медийни партньори на събитието са JobTiger.tv, Dev.bg, Karieri.bg, Skylines, Innovator.bg, Журнал за жената, Expoworld.bg, Българска наука, Isic.bg, ICT Media, 9Academy.bg, Pixel Media, Project Media и Uchi.bg.
Първа трансгранична трудова борса във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

На 19 октомври, във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, се състоя трансгранична трудова борса. Събитието бе под надслов „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България”.

Трансграничната трудова борса имаше за цел да сближи граничните региони на Румъния и България. Това се реализира на практика посредством участието на 30 местни и румънски фирми, които дадоха шанс на младите хора да се запознаят с възможностите за практики, стажове, семинари, обучение и работа. Събитието бе оценено от възпитаниците на университета, които го посетиха и се запознаха детайлно с предложенията на фирмите-изложители.

Организатори на борсата бяха Кариерният център на Великотърновския университет и Европейски център – Велико Търново. Заради дългогодишното си ноу-хау и подкрепа на множество разнообразни младежки инициативи и кариерни събития, JobTiger бе поканен да се включи в подготовката на събитието като активен партньор.
 
Интересно от JobTiger.tv
Търсите или предлагате работа? Някои начини са по-добри от други!

Ако нямате работа или се оглеждате за нова, какво бихте предприели? Търсене на обяви в интернет, молба за помощ към познат, преглеждане на корпоративните сайтове на големи работодатели? Разбира се, това са възможности. Едва ли, обаче, най-ефикасните такива.

Разбира се, можете да опитате всичко гореизброено, но защо да използвате по-неудобен инструмент, ако пред вас има алтернативни и печеливши възможности? И за да избягаме от голословието, нека веднага представим на вниманието ви една по-добра и действително работеща опция – „Дни на кариерата”: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти.

  • TeleTech: „Искаме младите хора да бъдат по-мотивирани и проактивни“
  • Динова Русев и Съдружници: „Изключително ценно е да знаем нуждите, както на бизнеса, така и на служителите“
  • IT истории – Вичо Димитров
  • Задава се първото издание на “Битката за талантите”: Employer Branding & Forward Education Forum
  • Съветът на жените в бизнеса в България обяви финалистите в Националната стажантска инициатива „Оставаме в България” 2017
  • Индустриалната кариера е във възход у нас
  • Кариерното консултиране – модели в различни страни
  • TINQIN: „Инвестираме много в новонаетите служители“
  • #HRInterview – Магдалена Илиева, HR Specialist в Astound Commerce
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
PMDAY България 2017

За седма поредна година PMI България е главен организатор на PMDAY България 2017 – конференция посветена на най-добрите постижения в управлението на проекти в България. Тази година мотото на конференцията ще бъде “Project Management (R)Evolution”. На 3-ти ноември в Sofia Event Center се очаква да присъстват повече от 400 специалисти по ръководене на проекти в различни сфери, като: ИТ, телекомуникации, банков и финансов сектор, образование, строителство, държавни институции и др. В програмата са включени лекции на водещи имена в областта на управлението на проекти като Питър Тейлър, Камил Мроз, Надер Рад, Левент Коркмаз и т.н.

Повече информация за конференцията, лекторите, програмата и регистрациите можете да намерите на официалния му сайт и Facebook страница.