Какво организирахме през 2015 г.?
 
Ето че и 2015 г. е към своя край. За тези 12 месеца постигнахме много, радвахме се много и получихме много признания!
Благодарение на целия екип на JobTiger станаха реалност и редица кариерни форуми, бизнес събития и много други:
Събития за младежи:
„Национални дни на кариерата”

Най-големият форум за студентски стаж и кариера в България, се проведе за 14-ти път в 7 града в страната: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. 170 компании, развиващи дейността си в България и чужбина, взеха участие, а над 19 000 студенти потърсиха възможност за кариерно развитие. Тази година по време на кариерния форум в София, младежите имаха възможност и да посетят различни уъркшопи, на които научиха как се става „Тигър” в кариерата.

Конференция Be IT

Това е първата специализирана IT конференция, насочена към специалисти и мадежи, търсещи развитие в сектора на информатика и информационни технологии. Във второто издание на конференцията се проведоха 15 уъркшопа, разпределени в трите най-горещи направления в информационните технологии – Mobile, Database и Web, като събитието събра на едно мясно близо 300 млади IT специалисти.

„Виртуални дни на кариерата“

Това е първият в България изцяло онлайн кариерен форум. Събитието позволява всеки, търсещ нови кариерни възможности, да се включи от всяка точка на света, като единственото, което е необходимо, е достъп до компютър и интернет. Форумът е полезен не само за хората, израснали в дигиталната ера, но и за работодателите. Фирмите от различни бизнес сектори могат лесно да намерят таланти, които да допълнят фирмените екипи, без специалистите по „Подбор на персонала“ да напускат работното си място. Първото издание на „Виртуални дни на кариерата“ се проведе на 17 юни, като в него се включиха близо 600 търсещи работа и 29 компании.

„Дни на кариерата” в секторите:
ИТ, Телекомуникации и Business process outsourcing (BPO)


Форумът среща студентите, които искат да се развиват в секторите IT, Телекомуникации и BPO, с водещи компании-работодатели, които предлагат възможности за кариерно развитие в тази област. Тази година 74 компании представиха своите свободни позиции пред над 750 студенти и млади специалисти.

„Дни на кариерата” в УНСС, посветени на секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и
Обслужване на клиенти


Всяка година събитието се провежда при все по-засилен интерес от страна на бизнеса, като тази година 72 компании участваха със свой собствен кариерен щанд и представиха свободните си стажантски и работни позиции. Освен 20% увеличение в броя на фирмите, тази година нарасна и броят на посетителите - над 4800 студенти и млади специалисти взеха участие в кариерния форум.

 
Събития за HR общността:
HR Industry 2015

Тази година се проведе четвъртото издание на HR Industry. В рамките на деня, 44 компании, опериращи в сферата на подбора на персонал, одит на персонала, обучения, тренинги и тиймбилдинги, HR outsourcing, животозастраховане и здравно осигуряване, временна заетост, трудова медицина, консултации и други представиха своите нови услуги и се срещнаха с клиенти и бизнес партньори. Над 400 управители на компании, HR мениджъри и хора, интересуващи се от новостите в бранша, посетиха изложението. Всички те получиха безплатен каталог HR Industry 2015, в който са включени профилите и портфолиото на водещи HR компании.

ТОП ИКТ работодател -
съвместно с ИКТ Медия


Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България, да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област и да идентифицира ключовите зони, в които мениджърите биха могли да подобрят ефективността на човешкия капитал и като цяло - на управляваните от тях организации. Методологията и проучването са дело на единствената в България компания, специализирана в одит в областта на човешките ресурси – Audit Advice Associates (AAA).

Практическа HR школа

За разлика от стандартните обучения и семинари, Практическата HR Школа е изградена на базата на опит, наблюдения и идеи, приложени на практика. Темите са специално подбрани, така че да обхванат максимално различните дейности в сферата на човешките ресурси, а Обученията се провеждат под формата на webinar.

HR Weekends

И тази година се състояха традиционните срещи на HR специалистите, на които се обсъждат предизвикателствата и възможностите пред HR професията, както и ежедневни проблеми и как да се справяме с тях.

HR бира

Традиционните сбирки се провеждат в неформална обстановка.

 
CSR и Employer Branding кампании:
Безплатен курс по „Програмиране
с Java”


Тази година, съвместно с Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата The Business Institute, организирахме двумесечен безплатен курс. Той е част от програмата „Tech Institute“ на Samsung. В рамките на курса младежите развиха както практически, дигитални и бизнес умения, така и know-how по „меки умения”, благодарение на JobTiger и лектори от Musala Soft. Щастливи сме, че много от студентите получиха реализация след курса, дори 2-ма от тях бяха назначени веднага в Musala Soft.

Безплатен курс по „Въведенине
в web технологиите“


През октомври стартирахме още един безплатен курс от програмата „Tech Institut“e на Samsung. Той е предназначен за студентите на Националната художествена академия и е фокусиран върху овладяването на HTML и CSS. Лектори в курса са професионалисти от Musala Soft. Всеки от участниците в курса има възможността и да получи персонално кариерно консултиране, като освен това, всички успешно преминали обучението, ще бъдат препоръчани от нас на подбрани работодатели.

Безплатен курс по „Дизайн и разработка на мобилни
приложения за Android“


Безплатният курс за студенти от ТУ – Варна се организира като част от инициативата на Samsung “Tech Institute”, която подпомага младите хора в борбата с безработицата. По време на техническото обучение, разработено от Musala Soft, всеки от младежите ще има възможността да разработи собствено мобилно приложение. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

Trends of Tomorrow на Samsung

В рамките на програмата Trends of Tomorrow 2015 консултанти на Samsung и JobTiger създадоха безплатното мобилно приложение My Tomorrow. То има за цел да ориентира младите хора в избора на подходяща професия. Приложението помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия.

Техническо училище

За водещата международна аутсорсинг компания Convergys организирахме безплатно техническо училище за младежи. То бе насочено към хора, владеещи чужди езици и имащи желание да придобият технически умения и да развият кариерата си в интернационална компания.

 
И още:
Консултации на студенти в
цялата страна


Грижата за подобряване качеството на живот в България и развитието на успешна кариера са основни приоритети на JobTiger. Именно поради тази причина специалисти от компанията ни проведоха близо 50 посещения в университети в България. По време на тези срещи бяха обучени над 1000 студенти.

Кариерно консултиране

За да улесни избора, планирането и постигането на мечтаната кариера на хората в България, JobTiger проведе над 150 индивидуални и групови консултации по кариерно планиране и развитие.

Пуснахме собствено безплатно мобилно приложение за iOS и Android устройства

Приложението се казва JobTiger Mobile и предоставя широк кръг от възможности за всички, които си търсят работа и се интересуват от пазара на труда. С негова помощ могат да бъдат разглеждани обявите за работа в сайта JobTiger.bg, да се кандидатства максимално опростено за всички отворени позиции, да се следят събития на компанията и да се използват личните профили на регистрираните в сайта. За по-малко от месец JobTiger Mobile се нареди сред най-популярните бизнес приложения в Google Play, като достигна 23-то място сред всички безплатни бизнес приложения за България.

Ребрандирахме медийния ни портал JobTiger.tv

За четвъртата си годишната сайтът се сдоби с нов дизайн. Вдъхновени от новата визия, колегите създадоха близо 800 статии, над 150 видеоматериала и един кратък документален филм.

JobTiger се сертифицира с международното признание
„Working with Investors in People“


Investors in People е международно признат стандарт, създаден през 1991 г. във Великобритания, който днес е утвърден в 78 държави. Стандартът подпомага организациите да постигнат своите цели и винаги осигурява допълнително пространство, за по-нататъшно развитие на компанията. В България, Investors in People е възприет от разнообразни по размер компании от различни сектори: IT, ютилити, логистика и т.н.

 
През 2015 г. получихме и редица признания, сред които:
JobTiger отново бе сред победителите в награди на Forbes

Компанията ни бе отличена на Бизнес наградите на Forbes България за четвърта поредна година. Веселин Георгиев, CTO в JobTiger, се нареди на второ място в категория „Служител на годината“.

Получихме грамота за
партньорство от Столична
библиотека


По случай 87-ия си рожден ден Столична библиотека раздаде грамоти на хора и организации, които са я подкрепили през годината. С радост можем да кажем, че и JobTiger бе сред отличените – грамота за успешно партньорство, във връзка с проекта ни „Книгата, която ме вдъхновява“.

Светлозар Петров, управител на JobTiger, бе отличен с приз „Най-
добър старт в кариерата“ в
конкурса „Мистър и Мисис Икономика“
2015


Горди сме, че JobTiger се нареди сред победителите в най-значимите български бизнес награди и управителят ни Светлозар Петров бе отличен с приз за "Най-добър старт в кариерата"! За пръв път в историята на конкурса, HR компания е отличена за приноса си за развитието на българската икономика. Това е показателно за развитието на HR бранша и за мястото, което JobTiger заема в него.

А покрай всичката свършена работа и успехи, нарасна и екипът ни. Част от нашето семейство станаха 10 младежи. В момента също имаме отворени позиции, така че който иска да стартира новата година и с ново работно място, може да кандидатства:

- Стажант “Продажби и работа с клиенти”
- Стажант “Подбор на персонал”

Бяхме и партньори и спонсори и на много събития, организирани от наши колеги и приятели:
 • “Да разлаем кучетата” с Алън Стивънс
 • Sofia Game Jam and Plovdiv Game Jam
 • „Комуникация и увереност“ с Шон Брикел
 • „Hardcore Sales” с Анди Престън
 • „Smarter Working” с Филип Ванхаут
 • HR Unconfenerce
 • Webloz Edge
 • Muffin Conference
 • „OMG“ маркетинг с Джеф Рам
 • Национална коучинг конференция
 • QS World Grad School Tour
 • Майсторски клас по иновации с Константин (Дино) Кирицис
 • Дни на италианското образование 2015
 • SEETEST 2015
 • „Новите Лидери” с Паоло Руджери
 • „Психология на убеждаването“ с Филип Хескет
 • „Невро-продажби“ със Саймън Хезълдейн
 • „Увеличи печалбите“ с Майк Огилви
 • „Успешни преговори“ с Дерек Арден
Снимки от събитията може да намерите във Facebook профила ни https://www.facebook.com/JobTiger
и във Flickr акаунта ни http://www.flickr.com/photos/jobtiger.