Пътна карта "Развитие на кариерното ориентиране в България 2009 – 2013 година"
Представяме ви Пътна карта "Развитие на кариерното ориентиране в България 2009 – 2013 година" - национален документ, който определя основните цели и приоритетни направления за развитие на политиките и практиките в областта на професионалното ориентиране и кариерно развитие у нас през следващите 5 години.

Целта на Пътната карта е да подпомогне изграждането и развитието на национална система за кариерно ориентиране в перспективата на ученето през целия живот.

Документът е разработен от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) след консултации с политически експерти и кариерни консултанти.

Вижте повече информация тук.

Назад Изпрати на приятел
Коментари (5/9)
Мечо 2011, 25 октомври 17:16
Някъде бях прочела,че кариерното развитие обхваща не само първоначалния избор на професия,но и всички житейски избори,които правим във връзка с реализирането на потенциала си-вкл. смяна на проф. област и на раб. позиция,както и съвместяването на личния живот и кариерата,включително и периода на стареене.В този смисъл не трябва да се обезсърчаваме от временни неуспехи, неудачи,както в личен план,така и от липса на подходящи позиции на пазара на труда.В живота се налага да вземаме решения, които не винаги са ни по вкуса.
Zaro 2011, 24 юни 13:08
Мила, за съжаление не става без четене. Такъв стана света ни.
Все пак, ако споделиш повече подробности за теб, бихме могли да сме ти повече от полза. Може би и кариерно консултиране на място в офиса ни (на JobTiger) би било полезно.

А моето лично разбиране е, че преференциите си ги осигуряваме чрез труда и резултатите си. Няма кой да се грижи за нас, ако не се грижим ние.
Mila Georgieva 2011, 20 юни 06:59
Толкова време трябва да се чете информацията тук и не само, че сигурно ще се наложи цял живот да прекарам пред компютъра! Не може ли нещо практическо да ни се предложи, като например: да се осигури работа за хора над 25 години, за да не се оказва напрактика че после ти искат стаж, а ти имаш няколко висши с които не можеш никак да се реализираш, но и не можеш да си намериш дори и работа! За какво друго развитие да говорим, лично аз се чувствам в застой...а имам висше образование! Чудя се защо го завърших като гледам и специалността са я преименували в нещо друго, та се чудя дали дори и дипломата ще мога да си ползвам за нещо.
А и все пак е време да започнат да се осигуряват и възможности като в някой университети, на завършили на друго място се прехвърлят да учат при тях без да се налага всеки път да полагат нов изпит по незнам си какво! Все някакви преференции трябва да имаме, иначе за какво плащаме такси на разни държавни университети!?
Хубави коментари колеги, но ми се иска да работя а не да ровя в интернет все едно съм клошар по душа, нали затова учим за да не сме клошари! Но се оказва на практика, че вишистите сраскаме и четем тук, там, а среднистите изкарат пари, нелепо е! Лично аз искам на тоя етап поне работа да имам, а не да се боря с някой на който са му купили дипломата без значение в кой държавен университет. Успех ви желая.
Elvis 2010 2010, 18 юли 19:01
Търсете работа по само специалността.
Веселин Панчев 2010, 5 март 15:07
Всичко зависи от нас,наистина различно когато тръгнеш от по горно ниво,но за жалост крайния резултат на всеки,независимо социалния статус, търпи едни и същи критики!
Виж всички коментари
Личен коментар:
От:
Коментар:
Правила