Информация за пресата

Бизнесът приема добре виртуалното издание на „Национални дни на кариерата“

четвъртък, 19 март 2020
 
Въпреки проблемите, свързани с извънредното положение, фирмите се включват във виртуалното издание
 
 
Бизнесът оцени възможността, която дават виртуалните “Национални дни на кариерата“ и се включва бързо, независимо от проблемите и претоварването, свързани с извънредното положение в страната. Традиционно през пролетта се запълват работните и стажантски места за млади специалисти и фирмите трябва да са готови за периода след кризата, породена от пандемията от коронавируса COVID-19. Бизнесът трябва да продължи и икономиката не бива да спира.

След заповедта на Министъра на здравеопазването, която забрани публичните прояви, провеждането на 19-ото издание на най-голямото кариерно изложение в страната стана невъзможно. „Национални дни на кариерата“ е изложение с 18 годишна история, от което е започнал трудовият път на над 45 000 млади хора. За 2020 година имаше регистрирани близо 150 компании и се очакваха 15 000 посетители в седемте града на провеждане – София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Свищов.

JobTiger, като организатор и социално – отговорна компания, реши за своя сметка да организира виртуално издание на „Национални дни на кариерата“, базирано на софтуера и услугите на Brazen Technologies. Виртуалните дни на кариерата са удобни, ефективни и главно безопасни. Всеки може да се включи от всяка точка на света, стига да има устройство, свързано с интернет. Виртуалните дни ще се проведат в три дни, понеже софтуерът не позволява да се включват повече от 50 фирми – изложители едновременно.

За първите три дни близо 100 компании потвърдиха присъствие на виртуалните дни на кариерата, останалите ги следват според натовареността си. Очаква се да се включат 140 фирми.

Регистрацията на студентите и младите хора също започна успешно и за първите 12 часа има вече близо 1000 записани. Всеки избира в кои дни иска да се включи, според участващите компании, регистрира се и попълва своите данни. В самият ден на изложението всеки регистриран може да се включи, да разгледа предоставената специално за изложението от фирмите информация, да проведе чат разговори с избраните компании и да кандидатства за обявените работни места.

JobTiger има 6 годишен опит с провеждането на виртуални изложения и вярваме, че и това издание ще е успешно, както предишните и ще помогне както на бизнеса, така и на младите хора с навлизането им на пазара на труда.

Повече информация на careerdays.bg.
Назад
VCD