Информация за пресата

Чешката република отваря врати за български специалисти и техните семейства

вторник, 12 октомври 2004
Сайтът www.JobTiger.bg, в сътрудничество със своя партньор jobpilot, водеща европейска компания за онлайн подбор, беше официално одобрен от представители на Чешкото Министерство на Труда и Социалната политика за медиен партньор в областта на интернет популяризирането на правителствения пилотен проект на Чехия „Активен подбор на квалифицирани чуждестранни работници и служители“ от България.

Чешката република е страна с висок стандарт на живот и добър потенциал за по-нататъшно развитие и една от малкото развити страни, които отварят врати за влизането на чуждестранни специалисти и техните семейства.

Специално създаден наръчник запознава с основните положения на пилотния проект, с цел установяване за кого се отнася проектът и какво да се очаква, когато се вземе решение за включване в него. Обявените позиции са за работни места, които дълго време не са били заети от чешки граждани или граждани на страните на ЕС.

Проектът „Активен подбор на квалифицирани чуждестранни работници и служители“ е динамично развиващ се компонент от чешката активна миграционна политика. Предназначен е за квалифицирани работници и служители, които биха искали да се установят за постоянно в Чешката република.

Маркетинговата кампания се координира от Министерство на Труда и Социалната политика на Чехия и от МОМ, Международната Организация по Миграция, чрез офиса й в Прага.

jobpilot в Чехия доставя пълен набор от услуги в областта на онлайн подбора, като основната част от дейността й се подкрепя от сайта www.jobpilot.cz.
Ладислав Хадачек, Управляващ Директор на jobpilot Чехия коментира: “Качеството на услугите и големия брой потребители на JobTiger.bg ми помогнаха да убедя Чешкото Министерство на Труда и Социалната политика да използва и интернет за кампанията, която цели да промотира пилотния проект на българския пазар на труда. Активно търсещите работа, посещаващи сайта на JobTiger може да се окажат подходящи кандидати за този проект.”

Съвместната дейност на jobpilot и JobTiger по този проект току-що стартира и е част от следните услуги, които са договорени да бъдат предоставени от jobpilot на Министерството на Труда и Социалната политика на Чехия:
  • Разработване на уеб сайт с интернет приложения, който ще подпомага потенциалните кандидати при получаване на подходяща работа и работодателите при предлагане на подходящи работни места за кандидатите от целевите държави.
  • Създаване, организиране и поддържане на онлайн комуникационни кампании в чужбина, посредством уеб сайтове, одобрени от Чешкото Министерство на Труда и Социалната политика.
  • Създаване и поддържане на комуникационна кампания в Чешката Република, насочена към работодателите.

JobTiger е водещият български сайт за предлагане и търсене на работа. Към момента за услугите му са регистрирани 4700 работодателя и над 107 000 търсещи работа.

Подробна информация за проекта може да се намери на уеб адрес: www.imigracijacz.org, както и на страницата на JobTiger: www.jobtiger.bg.
Назад
ITCD