Информация за пресата

Единственият в България кариерен форум в секторите ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing премина успешно

петък, 11 октомври 2013
На 10 октомври в Интерпред – СТЦ София се състоя единственият в България кариерен форум, насочен към компаниите в ИТ сектора, Телекомуникациите и Business Process Outsourcing. 46-те щанда на компаниите–изложители от сектора бяха посетени от над 500 студенти и млади специалисти. „Дни на кариерата” са рганизирани от JobTiger с финансовата подкрепа на AIG Europe Limited.

Форумът бе открит от Светлозар Петров, управител на JobTiger, Венислав Йотов, изпълнителен директор на AIG Europe Limited– спонсор на събитието и Ангелина Славкова от организационния ни партньор - Интерпред СТЦ – София. Г-н Петров приветства всички с думите „Това, което целим е да дадем шанс на младите хора да се запознаят с компаниите, да видят какви свободни позиции имат и в най-добрия случай да си намерят работа, а съответно бизнесът, който търси млади кадр да се срещне в един ден с максимален брой от тях.”. След което даде думата на Венислав Йотов: „Ние от AIG за пръв път се появява на Business Process Outsourcing пазара. Откриваме BPO център в България за нашия бизнес в Европа. Мисля, че сме първата реална финансова институция, която прави това и че ще допринесем за развитието на пазара на труда.“

В рамките на деня, 46-те компании-участници представиха дейността си и своите свободни позиции на посетителите на мероприятието. По време на събитието се проведе и семинарната програма паралелно в две допълнителни зали. В нея се разглеждаха реални казуси от дейността на фирмите. Посетителите имаха възможност да се запознаят с практическите задачи в компаниите и да си изградят представа за приложението в работата на наученото в уневерситета. Студентите останаха изключително доволни от предоставената им допълнителна възможност да се запознаят с успешните бизнес практики.

За най-активните участници бе организирана и томбола с атрактивни подаръци, осигурени от компаниите. 34-ма от посетителите спечелиха награди, между които таблети, колонки, електронен четец, фотоапарат и много други.

На 5 декември ще се състои и още един специализиран кариерен форум, организиран от JobTiger. "Дни на кариерата’’ в сектори: Икономика, Финанси, Маркетинг и реклама, Обслужване на клиенти, Човешки ресурси ще се проведе в сградата на Университета за национално и световно стопанство.

За повече информация:
e-mail: office@jobtiger.bg
тел.: 02/ 491 80 00
Назад
VCD