Информация за пресата

„ИТ Олимпиада” като средство за намиране на работа? Да!

сряда, 20 април 2011
Първата ИТ Олимпиада за млади ИТ специалисти, организирана от JobTiger, с подкрепата на Comptel, ще се проведе на 11 май 2011. Олимпиадата обхваща четири програмни езика – Perl, Java, C и SQL, а голямата наградата за най-добрите от участниците ще е трудов договор с престижната софтуерна компания Comptel. Предвидена е и специална награда за отлично представяне - NetBook Acer.

В рамките на 90 минути участниците ще имат възможност да докажат знания, опит и нестандартен подход, като предложат своите решения на английски език по зададените им въпроси. Задачите ще бъдат с отворени решения, а за по-голямо предизвикателство кандидатите ще разполагат само с лист и химикал.

Участие в ИТ Олимпиадата могат да вземат всички студенти, владеещи английски език, които сега завършват или скоро са завършили „Компютърни системи и технологии“, „Телекомуникации“ или близки до тези специалности.

За регистрация за участие желаещите трябва да изпратят автобиография на английски език на екипа на JobTiger.bg на адрес olympics@jobtiger.bg

Подробна информация относно ИТ Олимпиадата можете да откриете на адрес: http://www.jobtiger.bg/statia/it-olimpiada-kato-sredstvo-za-namirane-na-rabota-da-290-2

Спонсор на първото издание на ИТ Олимпиадата за млади специалисти е Comptel - финландска софтуерна компания, която създава уникални решения за една от най-иновативните индустрии в днешно време - доставчиците на телекомуникационни услуги. Сред потребителите на Comptel са имена като O2, T-Mobile, Telefonica, Vodafone, America Movil, Bharti Airtel, China Mobile, Saudi Telecom, Globul за България и др., както и S.W.I.F.T., международният оператор за междубанкови финансови телекомуникации. Над 800 млн. абонати на телеком услуги разчитат на решенията на Comptel.

Compel избира да инвестира стратегически в Delivery център в България заради компетентността и знанията на хората тук. Началото е през декември 2008 г. с 10 специалисти като днес компанията има 40 служители, а до края на 2011 г. екипът ще достигне 50 специалисти.

Comptel и JobTiger ви желаят успех!

Назад
Zaplatomer