• JobTiger стартира нов проект в подкрепа на студентите в България

  понеделник, 12 септември 2011
  От септември 2011г., първият професионален уеб сайт за търсене на работа и HR агенция JobTiger.bg стартира нов проект с генералното спонсорство на UniCredit Bulbank и подкрепата на HP – изграждане на социална мрежа за студентски проекти и провеждане на серия информационни дни за ориентиране на първокурсниците в три пилотни университета.

  Социалната мрежа Kosher.bg ще бъде платформа за подпомагане и развитие на студентски проекти в различни сфери - от изкуство до информационни технологии. Целта на сайта е да предостави място и възможност за изява на студентите в заниманията им извън универститета. Тук те ще могат да се сформират групи или т.нар. клубове по интереси, в които да развиват активно дейности в предпочетени от тях области. Всички студенти ще могат да участват в мрежата, като регистрират клуба по интереси, в който членуват към университета си или като създадат такъв и го регистрират в платформата. В същото време Kosher.bg ще постави студентите в условия, близки до реалния бизнес, за да ги насърчи да развият своите лидерски умения и предприемачески дух, така необходими след завършване на висшето образование. Всеки клуб ще има възможността да кандидатства с проект, близък по предмет до основната му дейност, и да получи директно финансиране на идеята си. Оценката на мини-проектите и одобряването на финансиране ще се осъществява от страна на партньорите на JobTiger или от JobTiger.

  „Поощряваме предприемаческия дух и кариерното израстване на студентите,” коментира Светлозар Петров, управителен директор на JobTiger.

  Всички студенти, участници в клубовете по интереси и регистрирани в Kosher.bg, ще могат да поддържат личен контакт със спонсорите – някои от най-големите международни компании с представителство в България. Част от тях ще получат възможността да избират между отворените стажантски и работни позиции за млади специалисти, което ще даде старт на тяхната кариера.

  Повече информация за социалната мрежа може да научите на адрес: http://kosher.bg.

  Паралелно със старта на социална мрежа Kosher.bg JobTiger.bg организира и серия информационни дни за първокурсници. Събитията под надслов „Седмица за ориентиране на първокурсници и в твоя университет” се провеждат пилотно в три университета в София:
  • Технически университет – София: 12-16 септември 2011г.;
  • Университет за национално и световно стопанство: 19-21 и 26-27 септември 2011г.;
  • Софийски университет „Св. Климент Охридски”: очаквайте датите скоро.
  По време на седмиците за ориентиране студентите-първокурсници ще получават полезна за успешния старт в университета информация – административни и учебни звена, учебна дейност, общежития, кариерни центрове и др. Заедно с това екипът на JobTiger на място в самите университети ще им дава първоначални напътствия за началото на професионалния живот, избора на подходящата кариера и стажантските програми. Седмиците за ориентиране на първокурсници са инициатива на JobTiger.bg, организирана с любезното съдействие на кариерните центрове към участващите университети.

  За повече информация:
  T: (+359) 2 49180 22
  F: (+359) 2 94 33 886
  M: (+359) 884 505 609
  E: office@jobtiger.bg
  W: http://www.jobtiger.bg

  JobTiger e компания, създадена през ноември 2000г, със седалище гр.София, България. Основният предмет на дейност на компанията е подбор на персонал, кариерно консултиране и професионални обучения за повишаване на квалификацията в областта на човешките ресурси, мениджмънта и работата в екип. Десетте години присъствие на пазара отличават услугите на JobTiger.bg с високо качество, лоялност и ефективност.