• Кои са най-добрите работодатели в ИТ и комуникационните услуги за 2017 г.

  понеделник, 09 октомври 2017
   
  Заповядайте на кръгла маса и церемония по награждаването „ТОП ИКТ Работодател“ 2017 на 10 октомври, в 17ч., в Български Културен Център, София, ул. Веслец 13.

  Общо 28 компании и 2393 служители се включиха в шестото издание на изследването „ТОП ИКТ Работодател“ през 2017 г. Проучването изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) и откроява предпочитаните работодатели в сектора. Провежда се по инициатива на JobTiger и ICT Media, като резултатите се оценяват по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).
  Категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите работодатели, са:
  • „ИТ услуги“
  • „Аутсорсинг на ИТ услуги“
  • „Развой на софтуер“
  • „Малки компании с персонал до 60 служители“.

  На 10 октомври (вторник) ще бъдат оповестени резултатите от поредното шесто издание на проучването. Част от събитието е и кръгла маса, на която ще бъдат дискутирани актуални теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.

  Темата на кръглата маса тази година е: „В началото бе Словото или силата на вътрешната комуникация“. Сред акцентите в тази дискусия са следните теми:
  • Вътрешно-фирмената комуникация като инструмент за постигане на по-добри бизнес резултати;
  • Служителите - най-важният глас на компанията;
  • Влиянието на комуникация между служителите върху тяхната продуктивност и ангажираността им към компанията. Насърчаване на добрия тон и сътрудничеството;
  • Вътрешно-фирмената комуникация в контекста на съвременните технологии.

  Участниците в кръглата маса са: Стоян Ганев, Управител на Audit Advice Associates, Искрен Ангелов, Началник на отдел „Активна политика на пазара на труда“, Министерство на труда и социалната политика, Елена Маринова, Член на УС и Председател на Комисията по образование на БАИТ и Президент на Мусала Софт, Светослав Иванов, Изпълнителен директор Българска аутсорсинг асоциация, Адв. Весела Кабатлийска, Ръководител на трудовоправeн екип Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“, Ива Тодорова, Член на управителния съвет на AmCham и Изпълнителен директор по регулаторните въпроси в IBM и Георги Първанов, Член на УС Българска асоциация за управление на хора.

  Партниращи организации по проекта „ТОП ИКТ Работодател“ през годините са били Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската асоциация по информационни технологии, Българска асоциация за управление на хора. Тази година спонсори са Experian и „Динова, Русев & Партнърс“.

  Повече информация за събитието може да намерите тук.

  Очакваме ви на 10 октомври в 17:00 часа в Български Културен Център, 1000 София, ул. Веслец 13, където ще бъдат представени резултатите от изследването и ще имате възможност да зададете своите въпроси на организаторите и участниците.