Информация за пресата

Кои са най-добрите работодатели в ИТ и комуникационните услуги за 2017 г.

понеделник, 09 октомври 2017
 
Заповядайте на кръгла маса и церемония по награждаването „ТОП ИКТ Работодател“ 2017 на 10 октомври, в 17ч., в Български Културен Център, София, ул. Веслец 13.

Общо 28 компании и 2393 служители се включиха в шестото издание на изследването „ТОП ИКТ Работодател“ през 2017 г. Проучването изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) и откроява предпочитаните работодатели в сектора. Провежда се по инициатива на JobTiger и ICT Media, като резултатите се оценяват по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).
Категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите работодатели, са:
• „ИТ услуги“
• „Аутсорсинг на ИТ услуги“
• „Развой на софтуер“
• „Малки компании с персонал до 60 служители“.

На 10 октомври (вторник) ще бъдат оповестени резултатите от поредното шесто издание на проучването. Част от събитието е и кръгла маса, на която ще бъдат дискутирани актуални теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.

Темата на кръглата маса тази година е: „В началото бе Словото или силата на вътрешната комуникация“. Сред акцентите в тази дискусия са следните теми:
• Вътрешно-фирмената комуникация като инструмент за постигане на по-добри бизнес резултати;
• Служителите - най-важният глас на компанията;
• Влиянието на комуникация между служителите върху тяхната продуктивност и ангажираността им към компанията. Насърчаване на добрия тон и сътрудничеството;
• Вътрешно-фирмената комуникация в контекста на съвременните технологии.

Участниците в кръглата маса са: Стоян Ганев, Управител на Audit Advice Associates, Искрен Ангелов, Началник на отдел „Активна политика на пазара на труда“, Министерство на труда и социалната политика, Елена Маринова, Член на УС и Председател на Комисията по образование на БАИТ и Президент на Мусала Софт, Светослав Иванов, Изпълнителен директор Българска аутсорсинг асоциация, Адв. Весела Кабатлийска, Ръководител на трудовоправeн екип Адвокатско дружество „Динова Русев и Съдружници“, Ива Тодорова, Член на управителния съвет на AmCham и Изпълнителен директор по регулаторните въпроси в IBM и Георги Първанов, Член на УС Българска асоциация за управление на хора.

Партниращи организации по проекта „ТОП ИКТ Работодател“ през годините са били Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската асоциация по информационни технологии, Българска асоциация за управление на хора. Тази година спонсори са Experian и „Динова, Русев & Партнърс“.

Повече информация за събитието може да намерите тук.

Очакваме ви на 10 октомври в 17:00 часа в Български Културен Център, 1000 София, ул. Веслец 13, където ще бъдат представени резултатите от изследването и ще имате възможност да зададете своите въпроси на организаторите и участниците.
Назад
Careerdays.bg